به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) علیاکبر پورفتحاله با بیان این مطلب افزود: دانشگاهها باید چرخه صنعت را کامل کنند و در همه رشتهها تفکر خلاق، کار آفرینی و خلق ثروت به دانشجویان آموخته شود و آنها را در این زمینه هدایت کنند.
وی افزود: دانشگاه نسل سوم کارآفرین است و دانشجویان آن باید برای خود و جامعه بتوانند خلق ثروت کنند.فارغالتحصیلان دانشگاهی باید محرک جامعه باشند و همکاری تنگاتنگ دانشجویان و کارشناسان سازمان و موسسه بیانگر حرکت این موسسه علمی به سمت دانشگاه نسل سوم بود.
پورفتحاله تاکید کرد باید طلب کار بودن از درآمد نفتی را کنار بگذاریم و به فکر ثروتآفرینی از روشهای خلاق و سایر منابع مورد غفلت قرار گرفته باشیم. مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: در هر امری باید هزینه و فایده را محاسبه کرد و بر آن اساس برنامهریزی کرد. پژوهشی که اختراع دوباره چرخ باشد تنها بار مالی بر سیستم تحمیل میکند و راهگشا نخواهد بود.
وی گفت: با نگاهی به درون و پتانسیل خود و دانشجویان و ظرفیتهای موجود میتوان پتانسیلهای بالایی کشف کرد و ثروت آفرید.
مدیرعامل سازمان انتقال خون، استفاده از میلیونها لیتر پلاسمای مازاد بر نیاز را یکی از همین دستاوردها خواند و افزود: با پالایش قراردادی پلاسما نه تنها به الگو و سرآمد کشورهای منطقه امروز تبدیل شدهایم؛ بلکه با تبدیل سالانه بیش از یک میلیون لیتر پلاسمای بهدست آمده از اهدای خون بخش قابل توجهی از داروهای مشتق از پلاسما را با منبع داخلی تامین میکنیم. این کار ثروتآفرینی به همراه داشته صرفهجویی قابل توجهی نصیب کشورمان کرده است.
پورفتحاله افزود: کسب دانش جدید این فرایند، مبتنی بر GMP و ایجاد هزارانSOP و ارتقای فرایندها دستاورد همین خلاقیت است. ما اکنون میتوانیم این دانش را به کشورهایی که فاقد آن هستند صادر کنیم. سازمان جهانی بهداشت در گزارشی اعلام کرد که سالانه ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر پلاسما در جهان دور ریخته میشود. دانشجوی ما باید آماده شود به این کشورها برود و تکنولوژی که ما صاحب آن هستیم را برای آن کشورها اجرا کند.
وی ضمن تقدیر از تلاش معاون تضمین کیفیت و کنترل کیفی سازمان انتقال خون و همکارانش در این زمینه، ادامه داد: دستور العملی به امضای ۲۳ کشور منطقه رسیده است که پلاسما را نیز وارد چرخه انتقال خون کنند و داروهای مشتق از پلاسما را از منبع داخلی تهیه کنند و این نه تنها یک دستاورد که یک فرصت بزرگ برای دانشجویان و متخصصان ما است.
پورفتحاله ادامه داد: گام بعدی ارتقای دانش و فناوری سازمان برای تهیه خمیر پلاسما به جای پلاسما است که این به ما فرصت خواهد داد در میان کشورهای پالایشگر بهترین با کیفیتترین و مناسبترین گزینه را انتخاب کنیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون، گلبولهای سفید موجود در فیلترها که به خاطر پیشگیری از عوارض تزریق خون حذف میشوند را فرصت دیگری برای سرمایهگذاری و خلق ثروت خواند که میتوان از این محصول مازاد که حاوی سلولهای زنده است برای مصارف آزمایشگاهی بهره برد.
نظر شما