کد خبر: تدوین-سند-جامع-پدافند-شهری-برای-۵۲-شهر-پ
۵ آبان ۱۳۹۹، ۱۹:۲۱
تدوین سند جامع پدافند شهری برای ۵۲ شهر پرجمعیت/تحول در تهدیدات با توجه به رشد فناوری

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری سلامت به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ نشست مشترک کمیته پدافندغیرعامل وزارت کشور و شوراهای پدافندغیرعامل استانها صبح امروز در  وزارت کشور با حضور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری برگزار شد.

در ابتدای این نشست که به صورت محدود ‌و با رعایت شیوه نامه های مقابله با کرونا و به صورت ویدیو کنفرانسی برای تمامی شوراهای پدافند غیرعامل استان‌ها برگزار شد سردار دکتر غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از تعامل خوب و دو سویه وزارت کشور با سازمان پدافند غیرعامل کشور، قدردانی کرد.

تحول در تهدیدات با توجه به رشد فناوری

وی در ادامه با بیان اینکه تهدیدات پیش روی کشور به دلیل تحولات در حوزه های فناوری، الگوی جدیدی به خود گرفته است، گفت: این تغییرات لزوم نیاز به طرح‌های دفاعی جدیدی را در برابر تهدیدات ضروری می نماید.

وی با بیان اینکه در الگوی دفاع جامع نیازمند هم افزایی رویکردهای نظامی و غیرنظامی هستیم، تصریح کرد: بخشی از لایه‌های دفاعی در دفاع غیرنظامی و پدافند مردم محور خلاصه می شود که در این زمینه با استفاده از ظرفیت ها و ساختارهای وزارت کشور در قالب استانداری ها تلاش کردیم ساختارهای پدافند غیرعامل را در استانها متناسب با سطح مأموریت آنها تنظیم و تقویت کنیم.

استانداران فرماندهان پدافند غیرعامل در استانها

سردار جلالی با بیان اینکه استانداران مسئول پدافند غیرعامل در استانها هستند، تصریح کرد: در راستای ساختارسازی از سال ۹۲، در درجه نخست ساختارهای پدافند زیستی در استان‌ها ایجاد شد که خوشبختانه، استانها اقدامات خوبی انجام دادند و نشانه آن در کارنامه قابل قبول استانها در حوزه مقابله با کرونا مشهود بود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ایجاد قرارگاه‌های پدافند پرتویی در استان های هسته ای کشور گفت: این قرارگاه‌ها، به عنوان سازوکاری برای مدیریت مقابله با تهدیدات ناشی از حوادث احتمالی مواد پرتوی و پیامدهای آن ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه نظامات عملیاتی پدافند غیرعامل که به تصویب کمیته دائمی پدافند غیرعامل رسیده است ما نظام پدافند شهری را ارائه کردیم، تصریح کرد: سند پدافند شهری در واقع برنامه دفاع از شهر و الگویی مدرن برای توسعه شهرها با لحاظ اصول امنیتی و دفاعی است.

ابلاغ نظام عملیاتی پدافند مردم محور از طریق وزارت کشور

سردار جلالی با اشاره به اینکه همچنین الگو و برنامه دفاع از مردم در شرایط تهدید و بحران در قالب نظام عملیاتی پدافند مردم محور تهیه و ابلاغ شده است، گفت: در این طرح، وظایف دستگاه‌های اجرایی در شرایط تهدید برای حفاظت از مردم و زیرساخت‌های حیاتی و تامین خدمات بیان شده است.

سردار جلالی، همچنین از تصویب و ابلاغ نظام عملیاتی رزمایش‌ها و ایجاد، ارتقا و حفظ آمادگی‌ها در بخش غیرنظامی کشور خبر داد و افزود: این نظام عملیاتی با مطالعه دقیق طراحی و احصا شده که از طریق سلسله مراتب به استانها ابلاغ شده است.

طراحی طرح جامع پدافند غیرعامل برای ۳۱ استان

وی با بیان اینکه اینها نشان می‌دهد که مسئولیت استانداران از نظر پدافند غیرعامل سنگین است، تصریح کرد: ما برای ۳۱ استان طرح جامع پدافند استان را با محوریت استانداران طراحی کردیم که امسال تقریباً همه این طرح ها به نتیجه خواهد رسید. هم اکنون طرح جامع ۱۸ استان تصویب و آماده شده است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: چارچوب کلی این طرح جامع شناسایی، تهدیدات و آسیب پذیری ها و مراکز پرخطر و وابستگی ها در استانهاست تا تهدیدات احصا و با طبقه بندی زیرساختهای حیاتی استانها، الگوی پدافند غیرعامل برای آنها تهیه شود.

وی متذکر شد: انتظار ما از مجموعه وزارت کشور و استانها این است که در برنامه ریزی های خود، طرح جامع پدافند استان را در اولویت اقدامات پدافندی خود قرار دهند.

تدوین سند جامع پدافند شهری برای ۵۲ شهر پرجمعیت

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین گفت: با همکاری وزارت کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری ها کشور ، برای ۵۲ شهر بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت سند جامع پدافند شهری در دست تهیه است که در ۴۶ شهر، مطالعات و تحلیل مخاطرات احصا شده است که با تکمیل آن این سند پدافند شهری می‌تواند سرفصل برنامه های سال ۱۴۰۰ در شوراهای شهر قرار بگیرد.

وی متذکر شد: بدون شک این تلاش ها بدون هماهنگی و همکاری وزارت کشور و تشکیل جلسات منظم استان‌ها مسیر نمی شد و در اینجا بر خود لازم می دانم که از تلاش‌های همه عزیزان به ویژه وزیر محترم و جناب آقای ذوالفقاری و قاسمی تقدیر و تشکر نمایم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha