دکتر مختار ویسانی در گفتوگو با طبنا (خبرگزاری سلامت) درباره عوارض بلوغ زودرس در دختران اظهار کرد: سن بلوغ جنسی دختران در ایران حدود ۱۰ سالگی تعریف شده است، لذا دخترانی که قبل از سن ۹ سالگی، علائم بلوغ را نشان دهند، از آن تحت عنوان بلوغ زودرس نام برده میشود.
وی با اشاره به اینکه بلوغ زودرس در دختران موجب چاقی و کوتاهی قد میشود، افزود: پیامدهایی همچون اضطراب، احساس حقارت، کاهش اعتماد به نفس، افت تحصیلی و حتی گرایش به ارتباط با جنس مخالف نیز از عوارض بلوغ زودرس است.
این روانشناس کودک و نوجوان خاطر نشان کرد: از جمله عللی که میتواند منجر به بلوغ زودرس شود ژنتیک، تغذیه نادرست همچون مصرف چیس و پفک، غذاهای چرب، مصرف فست فودها، چاقی و اضافه وزن، عدم تحرک کافی، دیدن فیلمها و صحنههای جنسی است.
ویسانی تاکید کرد: والدین در صورت مشاهده علائم بلوغ زودرس در دختران بهویژه زیر هشت سال، نیاز است که به یک متخصص غدد جهت تزریق آمپول مخصوص تاخیر و کند کردن روند بلوغ جنسی مراجعه کنند.
وی یادآور شد: والدین و اطرافیان کودک که به نوعی با او در تعامل هستند در صورت مشاهده بلوغ زودرس در کودک میتوانند به یک روانشناس متبحر جهت مدیریت مسئله بلوغ و پیشگیری از پیامدهای منفی بلوغ زودرس، مراجعه کنند.
نظر شما