دکتر شیرین نیرومنش درگفتوگو با طبنا(خبرنگار سلامت)، درباره بستن لوله رحم در زنان گفت: این عمل نوعی روش پیشگیری است که از طریق جراحی انجام شده و بسیار مورد اطمینان است.
وی ادامه داد: استفاده از این روش به زوجهایی پیشنهاد میشود که تعداد فرزندان آنها کامل بوده و حداقل 3 فرزند از هر دو جنس را داشته باشند و مادر نیز کمتر از 40 سال سن نداشته باشد همچنین زوج مطمئن باشند که تمایلی با فرزندآوری مجدد ندارند.
این متخصص زنان با اشاره به زنانی که حداقل 3 بار تحت عمل سزارین قرار گرفتهاند، اظهار کرد: به دلیل اینکه پس از هر عمل سزارین کمی چسبندگی در رحم ایجاد میشود بهتر است بعد از سومین سزارین، زن در صورت داشتن شرایط پیشتر گفته شده تحت عمل بستن لوله رحمی قرار گیرد.
وی افزود: اگر زن شرایط سنی را داشته و تعداد بچههای وی کافی باشد زوجین به کمیتهای تقاضای عمل را داده و این کمیته موضوع را بررسی کرده و اگر موضوع توسط این کمیته مورد موافقت قرار گیرد عمل بستن لوله انجام میشود.
نیرومنش خاطرنشان کرد: این عمل بسیار راحت بوده و از طریق گره زدن لوله رحم، برداشتن بخش کوچکی از لوله رحم یا لاپراسکوپی انجام میشود. اگر فرزند زنی که سزارین کرده سالم باشد و کمیته هم با تقاضای آنها موافقت کرده باشد، این عمل انجام میشود.
وی یادآور شد: در گذشته اگر زوجین تمایل به پیشگیری از بارداری با انجام این عمل داشتند و پزشک هم موافق بود این کار انجام میشد اما امروز این اقدام بدون اجازه کمیته مربوطه امکانپذیر نیست.
این فلوشیپ بارداری پر خطر با بیان اینکه عمل بستن لوله از نظر تکنیکی قابل برگشت است، عنوان کرد: اما ممکن است لولهای که دوباره باز شده فعالیت و سلامت قبل برای باروری را نداشته باشد و معمولا این افراد برای فرزندآوری دوباره از روش آیویاف استفاده کنند.
وی تصریح کرد: این عمل عوارض روحی و جسمی خاصی نداشته و تنها ممکن است در برخی زنان،تغییراتی در سیکل ماهانه، لکهبینی و گاهی نیز درد در زیر دل و سنگینی ایجاد شود.
نیرومنش بیان کرد: بارداری ناخواسته برای زنانی که بیش از 40 سال دارند بسیار خطرناک بوده و ممکن است به دلیل دیابت، فشار خون و عوارض بارداری سلامتشان به خطر افتد لذا این افراد حتما باید از روشهای مطمئن پیشگیری استفاده کنند.
نظر شما