به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، کودکان باید تا ۱۸ سالگی، هشت ساعت خواب شبانه داشته باشند اما به دلیل افزایش بیش از حد هورمونها هنگام بلوغ، این کار بسیار سخت میشود. دانشمندان عصبشناس دانشگاه پنسیلوانیا با بررسی موشهای آزمایشگاهی دریافتند، نوجوانانی که به اندازه کافی نمیخوابند و شب زندهدار هستند، مواد خطرناکی در مغزشان تولید میشود که در نهایت آنها را در مسیر ابتلا به آلزایمر قرار میدهد. این محققان میگویند، از آنجایی که مغز نوجوانان و عصبهای آنها هنوز در مراحل رشد قرار دارند، خواب کافی برای آنها بسیار ضروری است و صدمه به مغز آنها در اثر کمخوابی بسیار خطرناکتر از کمخوابی دوران بزرگسالی است.
محققان میگویند هر روز بیش از پیش مشخص میشود که کیفیت و کمیت خواب ما روی تمام جنبههای سلامتمان از باروری گرفته تا اضطراب و سرطان، اثر میگذارد. در ضمن ساعت درونی بدن ما، خودش را با ساعات روز و شب منطقهای که زندگی میکنیم، تنظیم میکند. افرادی که نظم ساعت درونی بدن خود را بههم میزنند، دچار مشکلات جسمی متعددی میشوند.
محققان پنسیلوانیا با بررسی الگوی خواب موشهای آزمایشگاهی که دچار اختلال خواب بودند، متوجه شدند این موشها پس از مدتی به بیماریهای تحلیل عصبی جبرانناپذیری مبتلا شدند که آنها را در نهایت گرفتار آلزایمرکرد. بررسیهای بیشتر نشان داد، کمخوابی درست مانند خواب نامنظم، میتواند فرد را به مشکلات مغزی مبتلا کند.
این محققان مشاهده کردند که خواب نامنظم از تعداد عصبهای موجود در لوکوس سیرولئوس و آمیگدال که در مغز هستند، میکاهد. همچنین آمیگدال، مرکز کنترل احساسات فرد است. کمبود این رشتههای عصبی به مغز فرد صدمه زده و او را بعدها به بیماری زوال عقل آلزایمر مبتلا میکند.
به گزارش طبنا، خواب کافی در تمام سنین، لازم و ضروری است اما اهمیت آن در کودکی و نوجوانی به دلیل رشد مغز، بیش از هر زمان دیگر خود را نشان میدهد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما