کد خبر: باخواص-ضد-میکروبی،ضدانگلی-وضد-ویروسی
۹ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۴۳
باخواص ضد میکروبی،ضدانگلی وضد ویروسی زردچوبه آشنا شویم
زردچوبه دارای خواص ضد میکروبی، ضد انگلی و ضد ویروسی است. مصرف آن همراه با چای یا شیر داغ به عنوان یک درمان خانگی برای بهبود سرفه و سرماخوردگی استفاده می شود.   زردچوبه در فرآورده های دارویی برای درمان بیماری های مختلفی از جمله روماتیسم، بدن درد، انگل روده، اسهال، اختلالات کبدی، ناراحتی معده، عفونت های مجاری ادرار، سوء هاضمه، التهاب، لکه های سفید در بدن، مشکلات قاعدگی، کولیت و بیماری های پوستی استفاده می شود.   «کورکومین» به عنوان ماده موثره موجود در زردچوبه دارای خواص دارویی متعدد از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد سرطان، کاهنده قند خون و بهبود دهنده سیستم ایمنی است.   زردچوبه از کبد در مقابل سموم محافظت می کند و کورکومین موجود در آن آنزیم های کبدی را که در بیماری های مختلف افزایش می یابد به سطح طبیعی بر می گرداند. زردچوبه موجب افزایش تولید و دفع صفرا و ترکیبات موجود در آن از جمله کلسترول می شود.   به دلیل اینکه مصرف زردچوبه ممکن است موجب تحریک در ترشح و انقباض کیسه صفرا شود، مصرف آن در افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا، انسداد یا التهاب مجاری صفراوی توصیه نمی شود.   به نظر می رسد مصرف زردچوبه با غذا به دلیل افزایش ترشح صفرا، موجب بهبود هضم غذا و کاهش نفخ معده می شود. بنابراین مصرف آن به افرادی که دچار اختلالات گوارشی مزمن هستند یا بعد از صرف غذا دچار احساس خستگی می شوند توصیه می شود.   مصرف زردچوبه ممکن است باعث کاهش ترشح اسید معده، مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری در معده و بهبود زخم روده شود. علاوه بر این مصرف زردچوبه باعث کاهش دردهای شکمی ناشی از بیماری التهابی روده می شود.   زردچوبه باعث پیشگیری و بهبود بیماری های قلبی عروقی، کاهش تجمع پلاکت و کاهش چربی خون می شود. افرادی که داروهای ضد انعقاد مانند «وارفارین» و «هپارین» مصرف می‌کنند باید از مصرف زیاد زردچوبه پرهیز کنند.   این ترکیب به دلیل داشتن اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و تنظیم کننده سیستم ایمنی، در بهبود بیماری آلزایمر نیز نقش دارد. کورکومین در بهبود بیماری های خود ایمنی مانند ام.اس نیز موثر است. زردچوبه باعث کاهش درد مفاصل، کاهش خشکی مفاصل صبحگاهی و بهبود حرکت در آرتریت روماتوئید می ‌شود.   میزان مصرف توصیه شده زردچوبه در طب سنتی تا ۷ گرم در روز است. مصرف دوز بالای این گیاه در طولانی مدت موجب عوارض گوارشی می شود. زیست فراهمی کورکومین به دلیل انحلال کم آن در آب پایین است. جذب آن در صورتی که در کنار فلفل مصرف شود افزایش می یابد.   تماس با زردچوبه در افرادی که به گیاهان خانواده زنجبیل حساسیت دارند موجب حساسیت پوستی می شود.   «فاطمه نوری پور» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha