به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت، حسین ترکجوش؛ کارگردان و فیلمساز فعال در زمینه فیلم کوتاه از موضوع تازهترین اثر خود گفت: فیلم کوتاه «انبار» در مورد چند کارگر افغانستانی و ایرانی است که در یک انبار ضایعات کاغذ مشغول به کار هستند. اتفاقی در این انبار میافتد که همه افراد را به چالش و قضاوت میکشاند.
او ادامه داد: داستان فیلم از اینجا شکل گرفت که من به انبارضایعات کاغذی که برای یکی از اقوام بود سر میزدم تا سوژهای برای فیلمسازی پیدا کنم. در ذهن داشتم که حتما فیلمی در مورد آن بسازم. در نهایت اتفاقی در آن انبار رقم خورد و ما بر اساس داستانی واقعی به همراه نویسنده موضوع فیلم را طراحی و پرورش دادیم. پس از یک ماه پیشتولید، شروع به تولید کردیم. خدارا شکر اتفاق خوبی رقم خورد. قصه و لوکیشن این فیلم اتفاق تازهای در سینما است. بازیگران فیلم هم شناخته شده هستند. عوامل هم از افراد نامآشنای سینما هستند.
کارگردان فیلم «انبار» با اشاره به حضور این فیلم در جشنواره فیلم کوتاه تهران عنوان کرد: فیلم مراحل پایانی صداگذاری و اصلاح رنگ را سپری میکند. فکر میکنم که هفته آینده برای ارسال به دبیرخانه جشنواره آماده باشد.
ترکجوش از پیشبینی خود نسبت به حضور این فیلم در جشنوارهها توضیح داد: هنرمندان و کسانی که فیلم را دیدهاند خوشبین هستند که «انبار» بتواند جوایز متعددی را در جشنوارهای کشورمان دریافت کند و حداقل در جشنواره فیلم کوتاه تهران سر و صدا کند. من حتی امید دارم که این فیلم بتواند نماینده ایران در اسکار باشد. سعی بر این داریم که اتفاق جدیدی را رقم بزنیم.
فیلم کوتاه هنوز نتوانسته به جریانی مستقل در سینما تبدیل شود
کارگردان فیلم «اوریگامی» ضمن بیان این مطلب که فیلم کوتاه هنوز نتوانسته به جریانی مستقل در سینما تبدیل شود، گفت: فیلم کوتاه هنوز دغدغه وزارت فرهنگ و ارشاد نیست. چون به جز جشنواره فیلم کوتاه تهران، برخورد مناسبی با فیلمهای کوتاه در فستیوالهای مختلف نمیشود. فیلم کوتاه در این جشنوارهها شبیه به چیزی اضافه است که اتفاق خوبی نیست. همچنین از افرادی حمایت میکنند که صلاحیت فیلمسازی ندارند. در واقع نگاهی سطحی نسبت به فیلم کوتاه وجود دارد.
سازنده فیلم «جدایی» در مورد نگاه مردم به فیلم کوتاه، ادامه داد: ما مردم باشعوری داریم. میبینیم که در همه چیز اظهار نظر میکنند و یا خیلی فنی در این مورد حرف میزنند. در چند سال اخیر شاهد واکنش خوب مردم نسبت به فیلم کوتاه هستیم. در جشنواره فیلم کوتاه تهران میدیدم که همه فیلمها را دنبال میکنند. این عرصه نیازمند تبلیغات بیشتر است. اکران خصوصی برای فیلم کوتاه در میان فیلمسازان مفهوم ندارد اما من این اتفاق را برای اولینبار رقم زدم و مهمانان ویژهای برای اکران خصوصی دعوت کردم. اگر تبلیغات بیشتر شود مردم بیشتر برای تماشای فیلم کوتاه راغب میشوند. البته پخش فیلمهای کوتاه از VODها هم برای شروع اتفاق خوبی است. اما اکنون فیلمهایی در حال پخش از این طریق هستند که چند سال پیش ساخته شدهاند. اگر فیلمهایی که در یک سال اخیر ساخته شده، اکران شوند، اتفاق بهتری میافتد.
اولین فیلم بلند سینمایی من در مرحله نگارش فیلمنامه است
حسین ترکجوش بیان کرد: اولین فیلم بلند سینمایی من در مرحله نگارش فیلمنامه قرار دارد البته طرح و ایده از شیما اسماعیلی است. به زودی پیشتولید این کار را آغاز میکنم. این فیلم در ژانر اجتماعی تلخ قرار دارد. قصه این کار جدید و اتفاق نویی است که من خیلی آن را دوست دارم. زمانی هم که فیلمنامه را برای چند بازیگر نامآشنا فرستادم، آنها هم فیلم را دوست داشتند و علاقهمند به حضور در این پروژه هستند. هنوز به صورت جدی با کسی برای بازی به توافق نرسیدهایم اما امیدوارم در روزهای آتی این اتفاق بیافتد. فکر میکنم تا یک یا دو ماه آینده چهار نفر اصلی را اعلام کنیم.
او در پایان افزود: امیدوارم این بیماری ریشهکن شود و مردم به روزهای عادی بازگردند. همچنین سینما به رونق اصلی که در دهه ۴۰ و ۵۰ داشت، بازگردد. سینمای ما تبلیغاتی شده است که مورد علاقه امثال من نیست. باید حمایتهایی از سوی دولت انجام شود. فیلمسازان زیادی در بیرون از کشور افتخار کسب میکنند اما در داخل از آنها حمایت نمیشود. امیدوارم حمایتها صورت بگیرد تا حال فیلمسازان مستقل خوب شود. چون فیلمسازی مستقل شرایط سختی دارد.
فیلم کوتاه «انبار» به کارگردانی حسین ترک جوش و نویسندگی شیما اسماعیلی است. بازیگران این فیلم عبارتاند از: هامون سیدی؛ علی یعقوبی؛ محمد رضا هلالزاده؛ اودین روشن؛ فاضل قنادی؛ علی پیله ور؛ شیوا سرمست؛ وحیده اکبرینسب؛ وحید باقری؛ مرتضی حسینیراد؛ حامد کریوند. عوامل این کار عبارتاند از: مدیر برنامه ریزی و دستیار اول: بهار پریدری دستیار دوم: ثمینه بنفش عکاس و فیلم بردار پشت صحنه: محمد طالبی مدیر فیلم برداری: محمود عطشانی دستیار: پدرام دسکره پشتیبانی فنی: بیتا فیلم تهران تهیه کنندگان: حسین ترک جوش؛ سمیه کاری مدیر تولید: سعید دلاوری مجری طرح: سارا دیاریپورمترجم ومدیر اموربینالملل: امیدعلی چوگانی دستیار تهیه: محمد ترک جوش دستیار تولید: جواد ترک جوش طراحی و ترکیب صدا: سید محمود موسوینژاد
صدا گذار: معصومه حاجییوسف پشتیبان فنی استودیو: محمدحسین ابطحی امور فنی و صدا: استودیو آوای پارس صدا بردار: هاشم زنگی دستیار صدا: سهراب ثمرقندی ساخت موسیقی: خشایار چهار بچاری طراح صحنه و لباس: سمیه کاری دستیار طراح: طاهره یاری طراح گریم: گیتی رنجبر مجری: گیتی رنجبر؛ علی جمشیدی مدیر تدارکات: پدرام دسکره دستیار: پوریا دسکره حمل و نقل: امیر جهانبخش؛ سعید فریکار طراح و گرافیست: سیاوش فرحی روابط عمومی: نگار امیری محصولی از بیتا فیلم تهران پخش: کمپانی امریکن برایت لایت فیلم پروداکشنز
گفت و گو: پرستو خلعتبری
نظر شما