به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها؛ علیرضا احمدی رئیس شورای عالی استان ها در بخش عصرگاهی روز اول سی و ششمین جلسه شورای عالی استان ها که با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد با بیان اینکه شورای عالی استان ها در دوره پنجم 19 طرح به مجلس ارسال شده و 43 مصوبه اصلاح آیین نامه های دولت کرده تصویب شده است، گفت: در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرنا برگزار کردن جلسات کمیسیون ها به شیوه قبل عملی نیست اما ما شرایطی را فراهم کرده ایم که کمیسیون ها بتوانند جلسات خود را به صورت ویدئو کنفرانس برگزار کنند.
وی افزود: هدف بعدی ما دعوت از سران نظام بود که خوشبختانه تاکنون خوب پیش رفته و میهمانان خوبی در اجلاس های شورای عالی استان ها حضور داشته اند. اکنون هم هر نامه ای که از سوی نمایندگان شورای عالی استان ها در راستای حل مشکلات مردم به مسئولین داده شده از سوی مهمانان دعوت شده پاسخ داده شده است و امروز نمایندگان شورای عالی استان ها هم تراز با نمایندگان مجلس هستند.
احمدی گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا همچنین جلسه روز چهارشنبه نیز در ساختمان قدیم مجلس برگزار می شود که فضای بازتری دارد تا مشکلی پیش نیاید. علاوه بر این با دعوت از میهمانان تاثیر گذار شرایطی را فراهم آوریم که منشا خیر و برکت برای استان ها باشد.
رئیس شورای عالی استان ها با بیان اینکه ما به دنبال تقویت کمیسیون های شورای عالی استان ها هستیم توضیح داد: ما میخواهیم همچنان که سرعت ارسال طرح از سوی شورای عالی استان ها به مجلس بیشتر می شود کیفیت طرح ها نیز افزایش یابد. ما با برگزاری جلسات ماهانه نمی توانیم این مقدار طرح را بررسی و تصویب کنیم بنابران طرحی در دست داریم که اختیار بیشتری به کمیسیون ها تفویض شود.
وی ادامه داد: برای مثال ما یک ماده واحده در خصوص قانون محاسبات کشور داریم که در سال 74 نهادهای عمومی غیر دولتی را تعریف کرده است. در این سال شورای عالی استان ها تشکیل نشده بود که به عنوان نهاد عمومی غیر دولتی شناخته شود. بنابراین این قانون باید اصلاح شود. ما از این قوانین فراوان داریم که باید باز بررسی شوند. علاوه بر این طرح هایی نیز باید تدوین و تصویب شود. از این رو یک شورای عالی حقوقی در شورای عالی استان ها تشکیل شده است که از ظرفیت نمایندگان شورای عالی استان ها بهتر استفاده کنیم.
احمدی با اشاره به راه اندازی خبرگزاری رکن چهارم ادامه داد: از آنجایی که در شورای عالی استانها از نظر رسانه بسیار کمبود داشتیم سعی کردیم این ضعف را برطرف کنیم و خدمات کم نظیر شورها را بازتاب دهیم. متأسفانه تاکنون نه تنها خدمات شوراها بازتاب خوبی نداشته است بلکه در برخی از رسانه ها شوراها به عنوان یک نهاد ناکارآمد معرفی شده بودند. بنابراین با راه اندازی این خبرگزاری تلاش کردیم این خلا را پر کنیم.
وی در خصوص انتخاب نام خبرگزاری نیز توضیح داد: از آنجایی که در فصل هفتم قانون اساسی از شوراها به عنوان یکی از ارکان اداره کشور نام برده شده است بنابراین این نام را ما انتخاب کردیم تا نشانگر جایگاه شورای عالی استان ها باشد.
رئیس شورای عالی استان ها اضافه کرد: نکته مهمی که وجود دارد شناخت شورای عالی استان ها از سوی مسئولین و مردم است. تاکنون این شناخت تنها در حد شنیدن نام این نهاد بود در حالی که امروز همه به کارکرد و جایگاه شورای عالی استان ها پی برده اند و این فضا می تواند نمایندگان شورای عالی استان ها را حل مشکلات استان ها و شهرها کمک کند.
وی در خصوص عملکرد شورای عالی استان ها نیز گفت: بسیاری این سوال را مطرح می کنند که شورای عالی استان ها چکاری انجام می دهد. از این رو تلاش کردیم تمام مصوبات شوراها را جمع آوری کرده و در کتاب مصوبات شورای عالی استان ها به چاپ برسانیم و در اختیار نهادها و رسانه ها قرار دهیم تا عملکرد شورای عالی استان ها دیده شود.
احمدی بیان کرد: ما سعی کردیم از طریق شوراهای راهبردی که تشکیل شده است نهادهای عمومی و حاکمیتی و دستگاه های دولتی را درگیر شورای عالی استان ها کنیم. به این صورت آنها را به صورت افتخاری به عنوان عضو و مشاور شورای راهبردی معرفی کنیم. این شوراهای راهبردی فضایی است در راستای ارائه خدمات سایر دستگاه ها به شورای عالی استان ها تا نمایندگان محترم بتوانند از این ظرفیت ها استفاده کنند.
رئیس شورای عالی استان ها با بیان اینکه هیچ یک از این مشاوران ریالی از شورای عالی استان ها پول دریافت نمی کنند تصریح کرد: نه تنها این مشاوران برای شورای عالی استان ها هزینه ای ندارند بلکه فرصت ها و خدماتی را برای شورای عالی استان ها به ارمغان می آورند.
وی با بیان اینکه عمر دوره پنجم شوراها به زودی پایان می یابد گفت: عملا ما 5 ماه فرصت داریم تا تلاش خودمان را بکنیم که با همکاری دولت و مجلس خدمات خوبی را به مردم ارائه دهیم.
نظر شما