کد خبر: ipu-باید-به-عنوان-یک-قدرت-پارلمانی-در-مقاب
۱۵ مرداد ۱۴۰۰، ۱۵:۲۳
IPU باید به عنوان یک قدرت پارلمانی در مقابل یکجانبه‌گرایی آمریکا بایستد

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری سلامت؛ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز جمعه، ۱۵ مردادماه با دوآرته ونتورا پاچکو رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) که به منظور حضور در مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به ایران سفر کرده بود، دیدار و گفت‌وگو کرد.

قالیباف در ابتدای این دیدار ضمن تشکر از حضور رئیس پرتغالی اتحادیه بین المجالس جهانی در مراسم تحلیف ریاست جمهوری گفت: شما به عنوان یک پرتغالی می‌توانید ارتباط پارلمانی خوبی میان دو کشور برقرار کنید.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه IPU باید بیش از پیش از ظرفیت خود در شرایط متفاوت امروز دنیا استفاده کند، اظهار داشت: باید پذیرفت دیپلماسی عمومی دنیای امروز به خاطر حضور رسانه‌ها و فضای مجازی قدرتمند شده و قدرت‌های یکجانبه گرا اگر می‌خواستند، می‌توانستند آن را مدیریت و کنترل کنند البته آن‌ها نیز در حوزه رسانه تسلط دارند، ولی NGO‌ها و تشکل‌های غیردولتی نیز توانسته اند قدرت خوبی در این خصوص کسب کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه اتحادیه بین المجالس جهانی می‌تواند به عنوان نماینده پارلمان‌ها حد واسطی میان مردم، دولت‌ها و قدرت‌ها باشد، عنوان کرد: نمایندگان مجلس به مردم نزدیک‌تر هستند و بهتر می‌توانند حرف آن‌ها را منتقل کنند، هرچند در نگاه اول قدرت‌های بزرگ، خود را نماینده مردم جلوه می‌دهند، اما نوع قدرت آن‌ها به گونه‌ای است که ممکن است حتی بعد از مدتی در شرایطی مقابل مردم هم بایستند.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه قدرت‌های جهانی ساختار‌هایی را سازماندهی کرده اند که تولید قدرت کرده و هیچ گاه از بین نمی‌رود و صرفا افراد در آن جابجا می‌شوند، گفت: در گذشته جامعه ملل را داشتیم که امروز تحت عنوان سازمان ملل فعالیت دارد و این سازمان شورای امنیتی دارد که در کنار آن رژیم‌هایی تشکل شده و امنیت، اقتصاد، FATF و ... را در دست گرفته اند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: دولت‌هایی که پول و امکانات بیشتری داشته باشند بر این سازمان‌ها تسلط پیدا می‌کنند و اینجاست که یکجانبه گرایی شکل گرفته و هر تصمیمی آن‌ها می‌گیرند باید اجرایی شود.

وی در ادامه به موضوع تحریم ایران از سوی آمریکا اشاره و بیان کرد: سازمان ملل و شورای امنیت تصمیمی می‌گیرد و آمریکا با یک حرف تمام آن‌ها را نادیده گرفته و حرف کنگره و دولت خود را اجرا می‌کند، لذا آن‌ها نه می‌توانند نماینده مردم خود باشند و نه نماینده مردم جهان.

دکتر قالیباف با تأکید بر اینکه از IPU می‌خواهیم به عنوان یک قدرت پارلمانی جلوی یکجانبه گرایی آمریکا را بگیرد، عنوان کرد: آن‌ها این قدرت را دارند که رژیم‌های بین المللی، تشکل‌ها و NGO‌ها را به خصوص سازمان‌هایی همچون FATF، فیفا و یونسکو را تحت تأثیر خود قرار دهند، لذا اتحادیه بین المجالس جهانی باید از فرصت استفاده کرده و با فعالیت مؤثر در موضوعات بین المللی و منطقه‌ای تأثیرگذار باشد تا به امنیت و توسعه کشور‌ها به عنوان یک اولویت توجه شود.

رئیس قوه مقننه در پایان خاطرنشان کرد: IPU می‌تواند در ایجاد صلح و امنیت منطقه غرب آسیا نیز مؤثر باشد و ما نباید به دولت‌های خارجی اجازه نفوذ و دخالت در منطقه را بدهیم.

رئیس IPU: اجازه نمی‌دهیم هیچ کشوری اتحادیه بین‌المجالس را مدیریت کند/ به حل مناقشات یمن کمک کرده‌ایم

دوآرته ونتورا پاچکو نیز در ادامه این دیدار ضمن تشکر از دعوت برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری، به روابط بیش از ۵۰۰ ساله ایران و پرتغال اشاره کرد و گفت: از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران در انتخاب اینجانب به عنوان رئیس اتحادیه جهانی بین المجالس تشکر می‌کنم.

رئیس اتحادیه جهانی بین المجالس با تأکید بر اینکه این اتحادیه یک سازمان حامی چندجانبه گرایی برای حل مشکلات دنیا است، گفت: ما حامی گفت‌وگو بوده و معتقدیم هر اتفاقی در دنیا بیفتد در نقطه دیگر دنیا نیز تأثیرگذار خواهد بود.

وی در ادامه با بیان اینکه تلاش داریم علاوه بر مشکلات جهانی، در سطح منطقه نیز سهم مؤثری ایفا کنیم، یادآور شد: در حوزه مناقشات یمن نیز تلاش‌های بسزایی کردیم و هیأتی برای تسهیل گفت‌وگو‌ها به این کشور اعزام کردیم تا بتوانیم اندکی از این رنج انسانی بکاهیم.

پاچکو در ادامه با بیان اینکه همه گیری کرونا نشان داد ما ظرفیت‌ها و ابزار‌های ویژه‌ای داشتیم که تا کنون از آن‌ها استفاده نکرده بودیم، عنوان کرد: مثلا در ۶ ماه گذشته، بیش از ۸۰ وبینار جهانی برگزار کردم؛ البته نشست آنلاین نمی‌تواند جایگزین نشست حضوری باشد، اما برای حل برخی از مشکلات می‌توان با استفاده از یک وبینار یک ساعته، راه حل پیدا کرد.

رئیس IPU در ادامه تصریح کرد: یکی از سازوکار‌ها برای اینکه مانع نفوذ بیش از حد برخی کشور‌ها در این سازمان باشیم، تلاش برای حفظ رأی تمام کشور‌ها به صورت برابر است و برای ما شرایط این کشورها؛ برای مثال جمعیت آن‌ها تفاوتی ندارد و هر کشور تنها یک رأی در این اتحادیه دارد.

وی افزود: از سوی دیگر برخی از کشور‌ها حق السهم اختیاری پرداخت می‌کنند که ما اجازه نداده ایم این موضوع به گونه‌ای باشد که سازمان را به این کشور‌ها وابسته کند.

پاچکو ادامه داد: سازمان تلاش کرده در رابطه با تروریسم، قاچاق انسان و مناقشات اقلیمی راه حل ارائه کند و تا حدودی توانسته ایم به خصوص در حوزه مناقشات اقلیمی موثر واقع شده و آن را کاهش دهیم.

رئیس اتحادیه جهانی بین المجالس در ادامه ضمن محکوم کردن تحریم‌ها علیه ایران، عنوان کرد: ما معتقدیم این تحریم‌ها باید هر چه سریعتر برداشته شود، چرا که این مردم هستند که در اثر تحریم ها، بیشترین خسارت را متحمل می‌شوند، که این مسئله منصفانه نیست و استفاده از تحریم به عنوان روشی برای حل و فصل مشکلات میان دولتمردان درست نیست.

گفتنی است در این نشست احمد نادری و مجتبی رضاخواه نمایندگان تهران رئیس و دبیر این اتحادیه در ایران و علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس نیز حضور داشتند. /

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha