استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه شرایط تردد برای سرمایهگذاران و تجار افغانستانی تسهیل شود گفت: کشور افغانستان میتواند از فرصت گردشگری سلامت در این استان بهرهمند شود و آمادگی داریم در منطقه ویژه اقتصادی این ظرفیت فراهم شود.
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) خراسان جنوبی، سیدمحمدرضا هاشمی در دیدار رؤسای اتاقهای بازرگانی ایالت فراه افغانستان و جمعی از تجار و سرمایهگذاران افغانستانی اظهار کرد: استان خراسان جنوبی با ولایت فراه اشتراکات بسیار زیادی در بُعد زبانی، دینی، فرهنگی، آداب و رسوم و سنن قدیمی دارد. تاکنون سرمایهگذاران زیادی از کشور افغانستان در منطقه ویژه اقتصادی سرمایهگذاری کردهاند و خود را مکلف به حمایت از سرمایهگذاران میدانیم.
آمادگی برای برپایی نمایشگاه محصولات تولیدی فراه و خراسان جنوبی
وی از آمادگی استان برای تشکیل میز مشترک اقتصادی این استان با ولایت فراه افغانستان خبر داد و افزود: برپایی نمایشگاه محصولات تولیدی میتواند زمینه ارتباط بیشتر بین دو کشور و استان را فراهم کند و فرصت طلایی برای معرفی ظرفیتها و پتانسیلها محسوب میشود.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: تجار افغانستان برای ساماندهی جاده فراه درخواست دارند، تکمیل آسفالت جاده فراه افغانستان در اسرع وقت پیگیری و به اتمام خواهد رسید و همچنین یکی دیگر از درخواستهای تجار و سرمایهگذاران افغانستانی افزایش مدت فعالیت مرزهای استان بود که این موضوع نیز در حال رایزنی است.
وی افزود: درباره درخواست تردد بدون محدودیت برای تجار، سرمایهگذاران و کارگران در مرزهای استان و امکان شب مانی در سایت ماهیرود باید لیست در اختیار ما قرار بگیرد تا در شورای تأمین و کارگروه ساماندهی امور مرز پیگیری شود.
افزایش 100 هکتار زمین به مرز ماهیرود برای توسعه سرمایهگذاری
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: آمادگی داریم برای توسعه سرمایهگذاری در مرزهای استان 100 هکتار زمین در مرز ماهیرود و به سایت منطقه ویژه اقتصادی افزوده شود. همچنین آمادگی داریم نمایشگاهی از محصولات تولیدی ولایت فراه افغانستان و خراسان جنوبی به صورت مشترک در خراسان جنوبی یا فراه برگزار کنیم تا مردم با محصولات تولیدی و توانمندیهای این دو استان آشنا شوند.
هاشمی از آمادگی دانشگاههای استان برای فرصتهای مطالعاتی خبر داد و افزود: معادن بسیار زیادی در افغانستان وجود دارد که میتوان از ظرفیت مطالعاتی دانشگاههای استان برخوردار شوند.
شرایط تردد برای سرمایهگذاران و تجار افغانستانی تسهیل شود
وی بیان کرد: در بازدیدی که از سایت منطقه ویژه اقتصادی در مرز ماهیرود داشتیم تأکید کردیم، شرایط تردد برای سرمایهگذاران و تجار افغانستانی تسهیل شود، معتقدیم با تسهیل امور، زمینه حضور بیشتر سرمایهگذاران و تجار را فراهم میشود و این مهم موجب رونق اقتصادی در این استان و فراه افغانستان خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه آماده انعقاد تفاهمنامه خواهرخواندگی با ولایت فراه افغانستان هستیم، گفت: از تمامی ظرفیتها برای توسعه و تقویت ارتباطات با این کشور استفاده خواهد شد. جایگاه سوخت بازارچه مرزی یزدان تایید شده و آماده سوختگیری است بعد از اعلام رسمی، ناوگان کشور افغانستان میتوانند سوختگیری کنند.
تکمیل آسفالت جاده فراه افغانستان پیگیری میشود
هاشمی با اشاره به درخواست تجار افغانستان برای ساماندهی جاده فراه یادآور شد: تکمیل آسفالت جاده فراه افغانستان در اسرع وقت پیگیری و به اتمام خواهد رسید.
وی ادامه داد: استان خراسان جنوبی در حوزه کشاورزی حرف برای گفتن دارد، دارا بودن 98 درصد زرشک دنیا و با کیفیتترین محصول زعفران دنیا از جمله این ظرفیتها است که در زمینه صنایع تبدیلی و فراوری محصولات کشاورزی در حوزه صادرات و واردات میتوان از این فرصت بهرهمند شد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری خراسان جنوبی، یادآور شد: کشور افغانستان به ویژه ولایت فراه میتواند از فرصت گردشگری سلامت در این استان بهرهمند شود، آمادگی داریم در سایت منطقه ویژه اقتصادی مرز ماهیرود یا مرکز استان این ظرفیت فراهم شود.
لزوم تقویت ارتباطات بین خراسان جنوبی و کشور افغانستان
هاشمی گفت: یکی از افتخارات کشور جمهوری اسلامی ایران امنیت است، در خراسان جنوبی نیز دارای امنیت پایدار هستیم و این مهم را مدیون مردم مرزنشین چهار شهرستانی مرزی استان میدانیم. بدون شک سرمایهگذار در محلی اقدام به سرمایهگذاری میکند که مولفه و پایه اصلی آن امنیت باشد لذا خراسان جنوبی در این زمینه ظرفیت بسیار خوبی محسوب میشود.
وی با تاکید بر لزوم تقویت ارتباطات بین خراسان جنوبی و کشور افغانستان گفت: امروز همه در راستای جهان اسلام و به عنوان مسلمان در حوزه تقویت اقتصادی باید نگاه خاص و ویژهای داشته باشیم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به فرصتهای سرمایهگذاری موجود در خراسان جنوبی افزود: این استان در بحث گمرکات مرزی، بازارچه یزدان، دوکوهانه و ماهیرود فرصتهای سرمایهگذاری زیادی دارد و بیش از 70 درصد صادرات از مرز ماهیرود انجام میشود.
تحصیل 800 دانشجوی افغانستانی در دانشگاههای خراسان جنوبی
وی با بیان اینکه فراه افغانستان یکی از ولایتهایی بوده که از گذشته تاکنون ارتباط خوب و تنگاتنگی با خراسان جنوبی در حوزههای اقتصادی، تجاری و فرهنگی داشته است، ادامه داد: خراسان جنوبی به عنوان استانی دانشگاهی است و امروز افتخار داریم که دانشگاههای این استان میزبان بیش از 800 دانشجو از کشور افغانستان در رشتههای مختلف از جمله پزشکی است.
نظر شما