رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اعلام اینکه کمترین نرخ باروری کشور را داریم، گفت: از سال ۱۴۰۰ به مدت هفت سال فرصت داریم کاهش جمعیت را جبران کنیم.
به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان: دکتر محمدتقی آشوبی ، ۱۵ دی ماه در ستاد خانواده و جمعیت استان گیلان، با اشاره به کاهش موالید در استان، نرخ باروری را ۱.۳ اعلام کرد و افزود: گیلان کمترین نرخ باروری را در کل کشور دارد و پس از آن استان های مازندران، البرز و سمنان قرار دارند.
وی با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ به مدت هفت سال فرصت داریم کاهش جمعیت را جبران کنیم، گفت: در بخش تشویق مردم به فرزندآوری هیچ چیز به اندازه فرهنگ سازی و آگاهی بخشی جامعه تاثیرگذار نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ترغیب مادران متاهل دهه ۶۰ استان که حدود ۲۰۰ هزار نفر و دهه ۷۰ حدود که حدود ۱۰۰ هزار هستند را برای فرزندآوری در افزایش جمعیت استان موثر دانست.
آشوبی، با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حوزه تامین مسکن دانشجویان متاهل استان، خاطرنشان کرد: شهریورماه امسال زمین پنج هزار و ۲۴۳ مترمربعی از اداره کل راه و شهرسازی جهت احداث خوابگاه متاهلین دریافت شده و اقدامات لازم برای احداث خوابگاه در حال پیگیری است.
وی اقدامات موثر در فرزندآوری را شامل اعمال افزایش درصد سهمیه جذب و استخدام افراد دارای سه فرزند و بالاتر، تخصیص مرخصی زایمان کارکنان، تشویق کارکنان تازه ازدواج کرده و صاحب فرزند شده، تکریم و حفظ حقوق مادر و کودک، طراحی و احداث فضای مادر و کودک و... دانست.
رئیس علوم پزشکی گیلان تجهیز و راه اندازی حداقل یک مرکز تخصصی درمان ناباروری سطح دو را یکی از الزامات قانونی دانست و گفت: در حال حاضر یک مرکز درمان ناباروری سطح سه در رشت و یک مرکز درمان ناباروری سطح دو در شهرستان تالش در حال فعالیت است.
به گفته وی، برای تجهیز مرکز آموزشی - درمانی الزهرا(س) رشت حدود ۶ میلیارد تومان و برای تجهیز و راه اندازی مرکز درمانی تالش حدود مبلغ پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.
نظر شما