مشاور کمیسیون جوانی جمعیت مجلس عنوان کرد: بر اساس آمار حدود ۹ درصد سقطهای کشور بهصورت قانونی انجام میشود.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)؛ دکتر سید مهدی صدری، مشاور کمیسیون جوانی جمعیت مجلس در گفتگوی تلفنی با برنامه «گفتگوی علمی» با موضوع سقطجنین مکرر و بررسی علل و عوارض آن بیان داشت: در کشور ما سه نوع سقط «درمانی» که بهصورت قانونی در بیمارستان و تحتنظر پزشک انجام میشود، سقط «خودبخودی» که جنین به هر دلیلی در روال بارداری سقط میشود و «سقط عمدی و جنایی» که والدین عمداً اقدام به ازبینبردن جنین میکنند.
وی افزود: سقط درمانی کمترین درصد سقطها است و بر اساس آمار حدود ۹ درصد سقطها بهصورت قانونی انجام میشود و در قانون جوانی جمعیت مداخله شد و مقرر شد سقطها محدود به قانون و بر اساس پروتکلهای قانونی و آییننامههای سقط درمانی انجام شود.
◉ وضعیت و میزان سقطهای خود به خودی نگرانکننده است
صدری تصریح کرد: در مورد سقطهای خود به خودی که عملاً امکان مداخلهای وجود ندارد و وضعیت و تعداد این سقطها نگرانکننده است و در مقایسه با کل جهان میزان این سقطها اصلاً قابلدفاع نیست و نیاز به بررسی مسائل بهداشت و درمانی است که چرا میزان نگهداری جنین مادران و زنان ما نسبت به کشورهای دیگر حتی حوزه آسیایی و خاورمیانه کمتر است.
مشاور کمیسیون جوانی جمعیت مجلس اظهار داشت: در مورد سقطهای عمدی نیز، قانون جوانی جمعیت محکم وارد شده و باتوجهبه اینکه این روش قتل است باید جلوی آن گرفته شود.
◉ ۱۷,۵ درصد سقطهای کشور مربوط به بارداری در دوران عقد
وی اذعان داشت: در یک پیمایشی که سال ۹۹ در ۱۴ شهر کشور انجام شد حدود ۶ درصد سقطها مربوط به جنینهایی بود که خارج از نظام خانواده به وجود آمده بودند و ۹۴ درصد سقطجنینها به دلیل موضوعات دیگری مانند بارداری در دوران عقد بود که بر اساس این پیمایش ۱۷,۵ درصد سقطهای کشور ناظر به جنینهایی بود که در دوران عقد شکل گرفته بودند که این مهم فقط بهخاطر فرهنگ و مقابلهای است که زوجین در دوران عقد نباید فرزند دار شوند؛ لذا جمعبندی تیم پزشکی و قانونگذاری بر این شد که موضوع سقطجنین سخت شود و خانواده با خوردن چند قرص و یا داروی گیاهی نتوانند باعث سقط شوند و قانون جلوی این موضوع را گرفت و برای آن جزا در نظر گرفته شد.
◉ همراهی جامعه با سقطجنین بهخاطر مسائل اقتصادی است
صدری با تأکید بر اینکه بخشی از همراهی که جامعه ما با سقطجنین دارد بهخاطر مسائل اقتصادی است بیان داشت: زمانی که برای خانواده تأمین مالی و معاش سخت است مادر و جامعه به خود اجازه میدهد با سقطجنین، آینده خود و جنین را نجات دهد.
وی خاطرنشان کرد: در زمان تدوین قانون جوانی جمعیت و خانواده بررسیها نشان داد که یکی از موضوعاتی که باعث میشود جامعه وارد بحران پیری جمعیت شود ریزش نیمی از باروریها بهصورت خواسته و ناخواسته است و متأسفانه بخش قابلتوجهی از این سقطجنینها به اطلاع وزارت بهداشت نمیرسید و در فرایندهای اولیه بارداری سقط اتفاق میافتاد؛ لذا قانون جوانی جمعیت در این راستا اقدامات مهمی را در دستور کار قرار داد.
نظر شما