با حضور رئیس کل دادگستری استان کرمان، اولین شعبه دادگاه صلح شهرستان سیرجان و سایر شعب دادگاه های صلح در سراسر استان کرمان آغاز به کار کردند.
به گزارش خبرگزاری طبنا از کرمان رئیس کل دادگستری استان کرمان صبح امروز در آیین افتتاحیه دادگاه صلح شهرستان سیرجان که با حضور معاون حل اختلاف استان ، معاون منابع انسانی و امور فرهنگی، معاون برنامه ریزی و فناوری اطلاعات، رییس حفاظت و اطلاعات استان کرمان، رئیس دادگستری، امام جمعه، دادستان و جمعی از مسئولان سیرجان برگزار شد، گفت: در کل چارتی که برای استان کرمان پیش بینی شده است؛ ۷۳ شعبه دادگاه صلح در نظر گرفته شده است، که ۲۵ تای آن مربوط به مرکز استان است، تاکنون ۳۰ شعبه آن راه اندازی شده است و ۱۷ شعبه آن نیز آماده راه اندازی در مرکز استان هستند.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی افزود: با افتتاحیه ای که امروز در شهرستان سیرجان شاهد آن بودیم، اکنون در همه شهرستان های استان کرمان دادگاه های صلح شروع به کار خواهند کرد و تعداد آنها به ۵۰ دادگاه خواهد رسید، غیر از مرکز استان کرمان که منتظر ابلاغ قضایی همکاران هستیم .
وی تصریح کرد: دادگاههای صلح مزیت زیادی دارند، به گونه ای که اگر پرونده ای در این دادگاه منتهی به صلح و سازش شد ۵۰ درصد در هزینه دادرسی برای مردم تخفیف به دنبال دارد.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان گفت: همچنین روند رسیدگی به پروندهها در این دادگاه ها روند سرعتی خواهد داشت و قطعیت آرا نیز بیشتر است، به طوری که در پروندههایی که تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به آنها رسیدگی می شود، قطعیت آرا تا ۵۰ میلیون تومان قطعی است و به دادگاه تجدید نظر ارجاع داده نمی شود، که این اقدام خوب و مبارکی در حوزه قوه قضاییه است.
حجت الاسلام حمیدی در مورد رسالت کنونی شوراهای حل اختلاف که اکنون پس از ۲۰ سال در کشور تثبیت شده اند، نیز خاطرنشان کرد: اکنون نیز از ظرفیت شوراهای حل اختلاف در کنار دادگاه های صلح استفاده می شود، فقط با این تفاوت که قبلاً در شوراهای حل اختلاف به پرونده های قضایی نیز رسیدگی و رای صادر می شد، اما اکنون وظیفه صدور رای فقط در دادگاه صلح انجام می شود.
وی اظهار داشت: شوراهای حل اختلاف در معیت دادگاه های صلح و همه مراجع قضایی استان اکنون فقط به بحث صلح و سازش خواهند پرداخت و سعی داریم از همه ظرفیت شوراهای حل اختلاف در زمینه صلح و سازش استفاده کنیم.
عالی ترین مقام قضایی استان کرمان، با بیان اینکه دادگاه صلح از بطن شوراهای حل اختلاف متولد شده است، گفت: دادگاه صلح مانند بقیه دادگاه های حقوقی و کیفری است و طبق قانون جدید شوراهای حل اختلاف، صلاحیت رسیدگی به بسیاری از دعاوی را دارد.
حجت الاسلام حمیدی با بیان اینکه دادگاه های صلح از شأن و جایگاه بالاتری نسبت به دادگاه های کیفری و حقوقی برخوردار هستند، تصریح کرد: دادگاه صلح به عنوان یک مرجع قانونی و قضائی دیده شده است و احکام و دستورات قضایی که قضات دادگاه های صلح صادر می کنند، شأن قانونی و حقوقی دارد.
وی اظهار داشت: قوه قضاییه در اجرای سیاست های سند تحول، بدنبال کاهش و جلوگیری از ورود پرونده های کم اهمیت تر به دادگاه های کیفری و حقوقی می باشد و طبق قانون جدید دادگاه های کیفری و حقوقی تخصصی تر شده اند و صرفا به پرونده های سنگین و با اهمیت رسیدگی خواهند کرد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه شورای حل اختلاف برکات فراوانی در جهت ترویج صلح و سازش در جامعه داشته است، گفت: از دیگر سیاست های قوه قضاییه در راستای جلوگیری از ورود پرونده های کم اهمیت تر به دستگاه عدلیه، ایجاد کانون داوری و کانون میانجیگری است.
حجت الاسلام حمیدی تصریح کرد: در قانون جدید شوراهای حل اختلاف، قانون گذار مجددا شوراهای حل اختلاف را به وظیفه ذاتی خود که ترویج و گسترش صلح و سازش در جامعه است، بازگشته است.
وی افزود: در قانون جدید، صدور رای از صلاحیت شوراهای حل اختلاف گرفته شد و به دادگاه صلح واگذار گردید.
نظر شما