امام جمعه شهرستان سیرجان؛ وضعیت اجاره بهای منازل را در شهرستان سیرجان معضل جدی و اساسی خواند و خاطرنشان کرد: متأسفانه در بعضی از محلات شهرستان، اجاره منزل تا سه برابر افزایش پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ حجت الاسلام عباس مسلمی زاده در خطبه اول نماز جمعه، ضمن سفارش نمازگزاران به رعایت تقوای الهی و انجام واجبات و ترک محرمات، تقوا را به معنای کنترل و مدیریت نفس در برابر لذات و شهوات دانست و افزود: حضرت ابوجعفر امام باقر (علیه الصلاة و السلام) فرمودند: «الْجَنَّةُ مَحْفُوفَةٌ بِالْمَکَارِهِ وَ الصَّبْرِ فَمَنْ صَبَرَ عَلَی الْمَکَارِهِ فِی الدُّنْیَا دَخَلَ الْجَنَّةَ وَ جَهَنَّمُ مَحْفُوفَةٌ بِاللَّذَّاتِ وَ الشَّهَوَاتِ فَمَنْ أَعْطَی نَفْسَهُ لَذَّتَهَا وَ شَهْوَتَهَا دَخَلَ النَّارَ».
وی افزود: اگر می خواهید رضایت حضرت پروردگار را جلب کنید و وارد بهشت شوید، باید در برابر سختی ها و ناملایمات صبر نموده و خود را در برابر گناه حفظ کنید. اما در نقطه مقابل، خشم و نارضایتی خداوند متعال، آمیخته با کامجویی و غرق در شهوات و هوس هاست؛ اگر کسی زمینه هر لذتی را برای نفسش فراهم کند، گرفتار خشم خدا و جهنم او می شود.
خطیب جمعه سیرجان اضافه کرد: علاوه بر این، از امیرالمؤمنین (ع) نقل است که می فرمایند: «عَلِّلِ النَّفْسَ بِالْقُنُوعِ وَ إِلَّا طَلَبَتْ مِنْکَ فَوْقَ مَا یَکْفِیهَا» نفست را به قناعت عادت بده؛ قناعت فقط مربوط به مسائل مالی و مادی نیست، بلکه قناعت یعنی به گونه ای عمل کنی که جلوی زیاده خواهی و لجام گسیختگی نفس گرفته شود و به دنبال هر هوا و هوسی نباشد. در غیر این صورت، بیش از اندازه از تو طلب می کند و سیری ناپذیر است.
حجت الاسلام مسلمی زاده در ادامه این خطبه، به فرازی از زیارت اربعین حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) اشاره و خاطرنشان کرد: در زیارت اربعین آمده است: «بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیْرَةِ الضَّلَالَةِ» نقطه مقابل جاهلیت، عقلانیت دینی است و اگر زندگی فردی و حیات اجتماعی بشر، با عقلانیت دینی اداره شود، به انواع مظاهر جاهلیت دچار نخواهد شد.
وی تصریح کرد: در دوران اولیه جاهلیت، بعضی از قبایل عرب دختران خود را زنده به گور می کردند و برخی به خاطر ترس از گرسنگی بچه های خود را نابود می کردند. قرآن کریم می فرماید: «لا تَقْتُلُوا أَوْلادَکُمْ خَشْیَةَ إِمْلاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُکُمْ وَ إِیَّاهُمْ» به خاطر ترس از گرسنگی زمینه نابودی فرزندانتان را فراهم نکنید.
امام جمعه سیرجان بیان داشت: امروزه در دوران جاهلیت مدرن نیز پدیده سقط جنین رواج یافته و خانواده ها از فرزندآوری گریزان اند، برخی از مردم به جای فرزندآوری، به تربیت و نگهداری از سگ می پردازند؛ در دنیای کنونی، جامعه بشری به جای اینکه به دنبال احقاق حقوق انسان ها باشد، تنها به حقوق حیوانات اهمیت می دهد.
حجت الاسلام مسلمی زاده اظهار داشت: یکی دیگر از مظاهر جاهلیت، خرافه پرستی است. اخیراً خرافه ای را درست کردند که اگر کسی در روز سیزدهم ماه صفر طلا بخرد، تا آخر عمر فقیر نمی شود. حضرت علی (علیهالصلاةوالسلام) میفرمایند: «الْعَالِمُ مَنْ عَرَفَ قَدْرَهُ وَ کَفَی بِالْمَرْءِ جَهْلًا أَلَّا یَعْرِفَ قَدْرَهُ» انسان عالم و دانا کسی است که منزلت و جایگاه خودش را می داند. شایسته نیست انسانی که خداوند متعال او را اشرف مخلوقات قرار داده، این چنین نگاه منحط و حقیری داشته باشد.
وی در خطبه دوم، با اشاره به آغاز به کار دولت چهاردهم و شکل گیری وفاق و همدلی بین مسئولین و فرصت طلایی دولت محترم برای خدمت به مردم، اذعان نمود: وفاق ملی بسیار بشارت دهنده است؛ ولی این وفاق الزامات و تعهداتی دارد. مهمترین رکن وفاق ملی مردم هستند و خدمت به مردم باید هدف اصلی و اساسی در این وفاق باشد.
امام جمعه سیرجان یادآور شد: همچنین محور این وفاق و اتحاد، تبعیت از رکن رکین نظام اسلامی یعنی ولایت فقیه است. لازمه دیگر این وفاق، فصل الخطاب قرار دادن قانون اساسی و اسناد بالادستی و سیاست های کلی نظام است.
حجت الاسلام مسلمی زاده تاکید کرد: یکی دیگر از الزامات مهم وفاق ملی آن است که سهم خواهی احزاب و اشخاص با وفاق ملی سازگاری ندارد و همانگونه که در فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) بیان شده، ملاک انتخاب مسئولین، شایسته سالاری متعهدانه است.
وی عنوان داشت: پرهیز از دو قطبی سازی و تفرقه و همچنین دوری از تغییرات سریع و عجولانه و نیز سیاسی کاری، از بایسته های دیگر وفاق ملی هستند. آخرین نکته درباره وفاق ملی آن است که مسئولین همواره خود را به مردم که صاحبان اصلی این انقلاب و نظام هستند، بدهکار و مدیون بدانند و در برابر مردم، از زیر بار پاسخگویی شانه خالی نکنند.
امام جمعه سیرجان؛ فرارسیدن رحلت جانسوز رسول اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی و امام رضا (ع) را در پایان ماه صفر تسلیت گفته و اظهار داشت: مکرر بیان شده که مجالس و محافل دینی و مذهبی باید در جای جای این شهر، پرشور منعقد شود. در دوران آخرالزمان و وضعیت وانفسای بحران دینی و فرهنگی، هرچه مجالس ذکر اهل بیت(ع) گسترش پیدا کند، ما را در برابر آسیب پذیری فرهنگی و اجتماعی واکسینه می کند.
حجت الاسلام مسلمی زاده؛ همچنین به بیان فرمایشی از امام حسن مجتبی (ع) پرداخت و گفت: امام مجتبی (ع) به یکی از اصحاب خود به نام جنادة بن ابی امیة فرمودند: «اسْتَعَدَّ لِسَفَرِکَ وَ حَصِّلْ زَادَکَ قَبْلَ حُلُولِ أَجَلِکَ» انسان باید همچون مسافری که از قبل وسایلش را مهیا کرده و آماده سفر است،
وی اذعان داشت: برای سفر آخرت آماده باشد و این آمادگی برای مرگ و باربستن از دنیا، باید پیوسته در یاد و خاطر ما باشد؛ چرا که هر لحظه ممکن است زمان آن فرابرسد. در روایت است که وقتی آدمی به چهل سالگی می رسد، منادی از آسمان ندا می دهد که هنگام کوچ نزدیک است؛ برای خودت زاد و توشه ای آماده کن؛ «إِذَا بَلَغَ الرَّجُلُ أَرْبَعِینَ سَنَةً نَادَی مُنَادٍ مِنَ السَّمَاءِ دَنَا الرَّحِیلُ فَأَعِدَّ زَاداً».
خطیب جمعه سیرجان با یادآوری شکست آمریکا در افغانستان و خروج مفتضحانه آن ها در نهم شهریور سال ۱۴۰۰، بیان کرد: اگر مسلمانان دست به دست یکدیگر بدهند، می توانند با وحدت و همدلی، حتی قوی ترین دشمنان خود را نیز به شکست بکشانند.
حجت الاسلام مسلمی زاده در بخش دیگری از سخنان خود، به سالروز آغاز جنگ جهانی دوم در دهم شهریورماه سال ۱۳۱۸ شمسی، اشاره و بیان کرد: امروزه بشریت به این نقطه رسیده که زمان جنگ تمام شده و بشر نیازمند صلح و آرامش است. اسلام با هر جنگی مخالف است؛ زیرا جنگ ها جان انسان ها را به خطر می اندازد و زیرساخت ها را از بین می برد، اما اگر ملتی مورد حمله دشمن قرار گرفت، فرمایش قرآن است که «وَ قاتِلُوهُمْ حَتَّی لا تَکُونَ فِتْنَةٌ» نباید کوتاه آمد و باید برای از بین رفتن فتنه، مردانه ایستاد و به جنگ ادامه داد.
وی؛وضعیت اجاره بهای منازل را در شهرستان سیرجان معضل جدی و اساسی خواند و خاطرنشان کرد: متأسفانه در بعضی از محلات شهرستان، اجاره منزل تا سه برابر افزایش پیدا کرده است.
امام جمعه سیرجان ادامه داد: اقشار کم درآمد توان پرداخت چنین اجاره های سنگینی را ندارند؛ کسی که در ماه ۱۲ میلیون حقوق دریافت می کند، توان پرداخت اجاره ۱۰ میلیونی را ندارد.
وی تاکید کرد: از مسئولین محترم شهرستان سیرجان درخواست مجدانه دارم؛ که در این زمینه نظارت جدی داشته باشند. ادامه این وضعیت، بسیار آسیب زاست و بحران های اجتماعی ناخوشایندی را به دنبال خواهد داشت. از صاحبان املاک و بنگاه ها هم تقاضا دارم جانب انصاف و نوع دوستی و همدردی با محرومان را رعایت کنند.
امام جمعه سیرجان با اشاره به بازدید از وضعیت بازسازی باند فرودگاه سیرجان، اظهار داشت: فرودگاه سیرجان به دلیل عملیات بازسازی، بیش از یک سال تعطیل بوده و در این مدت، با تلاش شبانه روزی مسئولین خدوم فرودگاه زیرساخت فضای باند فرودگاه تعویض شده به گونهای که بنابر گزارش مسئولین، تا ۵۰ سال آینده در این زمینه نیازی به اقدام ندارد.
حجت الاسلام مسلمی زاده ابراز داشت: اما خیلی از مردم گله مند هستند که به واسطه حضور شرکت های صنعتی و معدنی، استفاده از سفر هوایی برای بسیاری از مردم میسر نیست.
وی افزود: تقاضای مردم آن است که ایرلاین های اختصاصی در فرودگاه سیرجان دایر شود؛ تا شاهد گسترش پروازها از فرودگاه سیرجان باشیم و امکان استفاده بیشتر مردم از سفرهای هوایی فراهم شود. همچنین از مسئولان امر تقاضا داریم فرودگاه سیرجان به فرودگاه مرز هوایی ارتقاء یابد تا امکان پروازهای خارجی نیز فراهم شود.
امام جمعه سیرجان در پایان این خطبه، از عموم شهروندان درخواست کرد: با توجه به جمعیت بالای شهرستان و کمبود میزان مورد نیاز بانک خونی در ادارهی انتقال خون در زمینه اهدای خون و ترویج فرهنگ اهدای خون اهتمام بیشتری داشته باشند.
نظر شما