کارگاه توان‌ افزایی بانوان روستایی و عشایری در راین برگزار شد

رئیس اداره منابع طبیعی راین گفت: کارگاه توان‌ افزایی بانوان روستایی و عشایری از طریق تولید و کاشت گونه‌ های جنگلی و مرتعی، در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و آشنایی با طرح‌ های مرتعداری با مشارکت زنان روستایی؛در محل سالن جلسات مرکز جهاد کشاورزی راین برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ عادل حاج محمدی رئیس اداره منابع طبیعی بخش راین کرمان، گفت: کارگاه توان‌ افزایی بانوان روستایی و عشایری از طریق تولید و کاشت گونه‌ های جنگلی و مرتعی،در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و آشنایی با طرح‌ های مرتعداری با مشارکت بانوان روستایی؛ با حضور رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌ های مردمی استان، رئیس اداره امور مراتع استان کرمان، کارشناسان جهاد کشاورزی استان، مسئول واحد منابع طبیعی و آبخیزداری راین، تسهیلگران و کارآفرینان علاقه‌مند زن در حوزه منابع طبیعی در محل سالن جلسات مرکز جهاد کشاورزی راین برگزار شد.

مهدی محمد میرزائیان رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌ های مردمی جهاد کشاورزی استان کرمان نیز در این کارگاه بیان کرد: مهمترین اهداف کیفی این طرح، بسترسازی جهت بهره گیری از ظرفیت بانوان روستایی است.

وی گفت: به منظور حفاظت و احیا منابع طبیعی، ارتقا سطح دانش و مهارت بانوان روستایی در تولید و کاشت نهال‌های سازگار با اقلیم و همچنین ترویج فرهنگ درختکاری و محافظت از زمین و تکمیل زنجیره تولید و تأمین نهال به منظور عملیاتی کردن طرح کاشت یک میلیارد نهال طی چهار سال صورت گرفت.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌ های مردمی جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به دلایل اجرای این طرح مردمی؛ در ارتباط با شرایط جنگل‌ ها، ضرورت توسعه زراعت چوب، روش‌ های تولید نهال، نگهداری و کاشت نهال گونه‌ های بومی نیز مطالبی را عنوان کرد.

کارگاه توان‌ افزایی بانوان روستایی و عشایری در راین برگزار شد

در ادامه محمد هادی عسکر نژاد، رییس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان، به اهمیت جایگاه بانوان روستایی در امر حفاظت و احیا مراتع اشاره و اظهار کرد: هدف از برگزاری کارگاه آشنایی با انواع طرح های مرتعداری، افزایش آگاهی و جهت‌گیری به سمت احیاء و پایداری مدیریت مراتع، مشارکت مرتعداران و بانوان روستایی در حفاظت، احیاء، اصلاح و بهره برداری، همچنین ایجاد انگیزه سرمایه گذاری در زنان عشایری، روستایی و مرتعداران و بهتر شدن شرایط معیشتی بهره برداران است.

وی با اشاره به ممنوعیت برداشت گیاهان دارویی تصریح کرد: برداشت گیاهان دارویی به طور سنتی و غیراصولی در گذشته تاکنون توسط افراد سودجو صورت می‌ گرفت که این کار موجب تخریب رویشگاه‌ های این محصولات شده است؛ مانند رویشگاه گیاه کرفس کوهی (انجدان رومی) و برخی مواقع موجب در معرض انقراض قرار گرفتن آن‌ ها می‌شود، یا گیاه آنغوزه که توسط اشخاص متخلف از استان‌ های همجوار مورد بهره‌ برداری غیر اصولی و غیر مجاز قرار می گیرد.

رییس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان خاطرنشان ساخت: از طرفی با توجه به کاهش نزولات آسمانی، با هدف حفظ ذخایر ژنتیکی، تقویت رویشگاه‌ ها و افزایش زاد آوری و تولید بذر گیاهان، حمایت از گونه‌ های در معرض انقراض؛ برداشت، خرید، فروش و حمل هر گونه گیاهان دارویی و صنعتی در استان در سال ۱۴۰۳ ممنوع است.

گزارش از : الهام پورحسینعلی _ راین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha