کاهش گرمازدگی تابستان با تدابیر طب سنتی

متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، گفت: از دیدگاه طب سنتی، رعایت اصول حفظ سلامتی در پیشگیری و بهبود این عارضه گرمازدگی کمک کننده است.

به گزارش خبرگزاری طبنا از کرمان؛ دکتر "هاله تاج الدینی" گفت: در فصول گرم سال؛ احتمال بروز گرمازدگی به ویژه در افرادی که گرم مزاج هستند بیشتر می‌ شود و از دیدگاه طب سنتی، رعایت اصول حفظ سلامتی در پیشگیری و بهبود این عارضه کمک کننده است.

وی در این مورد توصیه هایی ارائه کرد؛ که به شرح ذیل می باشد:

توصیه می‌ شود؛ ساعت ورزش را در ساعات اولیه روز و یا در شب که هوا بهتر است انتخاب کنید

استفاده از خوردنی‌ هایی با طبع سرد و تر مانند: هندوانه، آلبالو، گیلاس، کاهو و کدو توصیه می‌ شود.

توصیه می‌ شود افراد گرم مزاج به صورت روزانه نوشیدنی‌ هایی مثل شربت خاکشیر، تخم ریحان، سکنجبین، آلبالو و زرشک مصرف کنند.

برای رفع عطش و تشنگی ناشی از گرمازدگی توصیه می‌ شود؛ از مخلوط لیموترش و آب استفاده کنید.

هندوانه میوه ای آبدار و خنک کننده است که اصولاً برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف می‌ شود و مورد پسند بسیاری از مردم است. هندوانه طبیعت سرد و تر دارد و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است.

خورشت‌ هایی مانند خورشت آلو و کدو بسیار مناسب این فصل هستند.

مصرف کاهو و سکنجبین هم به عنوان یک میان وعده خوب به کاهش گرما و رفع عطش در تابستان کمک می‌ کند.

توصیه‌های طب سنتی در رابطه با فرد گرمازده

از آنجا که فرد گرمازده میل زیادی برای خوردن آب یخ دارد، باید وی را تشویق کرد تا به تدریج و آهسته مایعات را بنوشد تا دچار مشکلات گوارشی نشود.

برای فردی که گرمازده شده است؛ حمام گرفتن با دوش آب نسبتا خنک توصیه می‌ شود و در صورت عدم امکان حمام گرفتن، پارچه ای را با آب خنک نمناک کرده و بر نواحی صورت و بدن فرد بگذارید.

سوپ جو و مالشعیر طبی توصیه های بسیار خوبی برای افراد گرمازده است و سوپ جو را می‌ توانید با سبزیجاتی مانند گشنیز و جعفری تهیه کنید و حتما موقع خوردن از لیموترش هم استفاده کنید.

دکتر هاله تاج الدینی_ دانشگاه علوم پزشکی کرمان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha