به هنر و هنرمند انقلابی مطلوب دست نیافته ایم

منصور کلامی؛ شاعر پیشکسوت آئینی استان زنجان گفت: در جامعه هنری هنوز آن‌طور که شایسته یک جامعه انقلابی است به هنر و هنرمند انقلابی مطلوب دست نیافته‌ایم؛ اما راه برای پیمودن توسط هنرمندان هموار شده است.

منصور کلامی یکی از شاعران پیشکسوت آئینی استان به بهانه هفته هنر انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سلامت(طبنا) زنجان؛ در خصوص شاخصه‌های یک هنرمند انقلابی اظهار کرد: در دیدگاه و تفکرات هنرمند انقلابی هنر با نگاه الهی به هنر متعالی ارتقاء می‌یابد و تلفیق این دو می‌تواند از شاخصه‌های هنرمند انقلابی باشد.

وی با بیان اینکه در جامعه هنری هنوز آن‌طور که شایسته یک جامعه انقلابی است به هنر و هنرمند انقلابی مطلوب دست نیافته‌ایم؛ خاطرنشان شد: اما راه برای پیمودن توسط هنرمندان هموار شده است. اگر آوینی ها نیستند راه روشنشان می‌تواند چراغ‌هایی فرا راهمان باشد.

این شاعر پیشکسوت آئینی ادامه داد: هنرمند انقلابی با محور قراردادن اخلاق‌مداری در هنر از کاستی‌های موجود به راحتی عبور نمی‌کند و با زبان گویا و نافذ و مطالبه‌گر هنری و با شناخت زمان و تشخیص نیاز بر حسب رویداد به وقوع پیوسته به خلق اثر هنری می‌پردازد.

کلامی شاعر پیشکسوت انقلابی که در سابقه فعالیت‌های هنری خود مجموعه شعر « قامت سرخ سلیمانی» از آثار شعرای استان را گردآوری نموده است؛ درخصوص لزوم داشتن پویایی در هنر انقلاب را با این تعبیر بیان کرد: وقتی ماه و خورشید در گردشند و زندگی جریان دارد پس رشد و نمو در جامعه نیز وجود دارد.

وی با توجه به اینکه هنرمند در این جامعه زندگی می‌کند نمی‌تواند از دایره‌ رشد و پویایی خارج باشد افزود: و از آنجایی‌که در سال‌ها اخیر شاهد ظهور آثار ارزشمند در تمامی عرصه‌های هنری بوده‌ایم پس می‌توان به این نتیجه رسید که هنر انقلاب نیز از پویایی برخوردار بوده است.
این شاعر پیشکسوت با اظهار بر اینکه هنر انقلاب در تفکر یک هنرمند انقلابی فقط به منزله هنر نیست بلکه دارای هویت و ارائه دهنده مفاهیمی گوناگون در جامعه است، گفت: اگر این هنرمند انقلابی از رسالت پویایی، تعهد، خلاقیت، مثبت‌اندیشی فاصله بگیرد و با شعارزدگی عجین شود، از اهداف انقلاب و هنر انقلابی دور خواهد شد که این نوع فاصله را می‌توان از موانع رشد هنر انقلاب عنوان کرد.

کلامی با اشاره به فاجعه انسانی به وقوع پیوسته در غزه و وظیفه هنرمند انقلابی در واکنش به مسائل روز جهانی بیان کرد: رسالت هنری یک هنرمند انقلابی حکم می‌کند تا در خصوص مسائل روز در سطح بین‌المللی و ملی بی‌تفاوت نباشد و کم نیستند هنرمندان انقلابی که فریاد مظلومیت فلسطینیان را با هنرشان به گوش جهانیان رسانده‌اند.

وی تأکید کرد: هنرمند انقلابی با حفظ استقلال کاری و تفکرات خود بایستی در ساخت زیر بنای فرهنگی جامعه دخیل باشد و از شکل‌گرایی صرف دوری گزیند.

منصور کلامی در صحبت‌های پایانی خود خاطر نشان شد: از آنجایی‌که نسل جوان و نوجوان شاهد انقلاب نبوده‌اند، ما هنرمندان می‌بایست از طریق خلق آثار هنری و جِهاد تَبیین جهت روشنگری علمی و تحقیقی آنان را با واقعیت انقلاب آشناتر کنیم تا دقت بیشتری به دستاوردهای انقلاب داشته باشند، زیرا هنر آسانترین واسطه جهت آشنایی آنان است.

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha