از آنجایی که تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است، در آغاز این ماه، خبرگزاری سلامت برای حفظ یک الگوی صحیح غذایی توصیههایی را برای گروه خاص کرده که در ادامه میخوانید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا)زنجان،با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ضمن آرزوی سلامتی برای هموطنانمان در این ماه لازم دیدیم یک سری توصیههایی را در خصوص آداب قضایی گروههای متفاوت جامعه به سمع و نظر خوانندگان گرامی برسانیم امید است با رعایت نکات نکات تغذیه ای، روزه داری سالمی را پشت سر بگذارید،
محدودیت مصرف برخی از غذاها در ماه مبارک رمضان برای اشخاص روزهدار:
استفاده از مواد قندی ساده مثل قند و شکر،آبنبات غذاهای پرچرب،پرادویه، سوسیس و کالباس، سس مایونز،غذاهای پر نمک، غذاهای نفاخ مثل انواع آشها، زولبیا و بامیه، مصرف زیاد آب سرد و نوشابههای سرد از عادات غذایی نادرست است که باید در ماه مبارک رمضان از آنها پرهیز کرد و یا مصرف آنها را محدود نمود و خانوادههای سعی کنند به جای استفاده از غذاهای سرخ کردنی روش طبخ غذای خود را به صورت آبپز،کباب کردن و یا با بخار پختن تغییر دهند.
فاصله توصیه شده بین مصرف افطار و شام
بهتر است که افطار مختصر صرف شده وبعد از آن شام مصرف شود و فاصله کمی بین این دو باشد زیرا به شخص روزهدار کمک میکند تا اشتهای بیشتری برای خوردن سحری داشته باشد.
روزه در خانمهای باردار و شیرده
اگر احتمال میرود که سلامت مادر و جنین در مخاطره است ترجیحاً بعداً غذای آن را به جای آورند.
غذاهای پروتئیندار توصیه شده در زمان افطار
به منظور داشتن نیروی کافی جسمی و فکری در طول روزهای ماه مبارک رمضان مصرف شیر،نان،پنیر،تخم مرغ آبپز،شیر برنج و سوپهای سبزی ها و گردو در حد اعتدال در زمان افطار توصیه میشود.
بین افطار و سحر از ۵ گروه مواد غذایی شامل نان و غلات میوه سبزی شیر و فراوردههای آن و گوشت به طور متعادل و متنوع استفاده شود.
روزه ورزشکاران در ماه مبارک رمضان
توصیه میشود که رژیم غذایی ورزشکاران در این ایام بیشتر تحت کنترل باشد،ازغذاهای پروتئیندار مثل گوشت قرمز،مرغ،تخم مرغ و همچنین آبمیوهها استفاده کنند.
برای افطار مصرف لبنیات بخصوص شیر و یا خرما، سوپ، بعضی دسرها مثل حلوا،شله زرد و حلوا ارده پس از مصرف غذای کامل توصیه میشود و شروع ورزش باید حدود ۲ الی ۳ ساعت بعد از افطار باشد تا بدن فرصت هضم مواد غذایی مصرف شده را داشته باشد.
ورزشکاران روزهدار باید از مصرف پودرهای رایج در بازار که به عنوان چربی سوز و یا عضلات ساز است به علت عوارض جانبی آنها بر کلیهها و دستگاه تولید مثل خودداری کنند و یا در صورت وجود برچسب تایید از جانب وزارت بهداشت با احتیاط و تحت نظر متخصص تغذیه مصرف شوند.
توصیههای تغذیهای جهت نوجوانان در حال بلوغ روزهدار
به علت نیاز به مواد مغذی در پسران و دختران در حال بلوغ میبایست دریافت انرژی آنها بیش از افراد عادی باشد زیرا دارای میانگین رشد قدی بالاتری در طول سال هستند و علاوه بر مصرف غذاهای توصیه شده برای بزرگسالان از برخی مواد مقوی مثل دسرهای شیرین و خرما نیز استفاده کنند.
به منظور تمرکز فکری و نیازهای خاص دوران بلوغ نوجوانان باید به طور اعتدال و متنوع از تمام پنج گروه مواد غذایی استفاده کنند تا دچار کمبود مواد مغذی در ایام روزهداری نشوند.
فاصله کم بین صرف افطار و شام، مصرف سالاد و ماست، در زمان افطار و سحر شیر قبل از خواب میتواند در تامین آب و املاح آنان مفید واقع شود.
به علت علاقه خاص در سنین نوجوانی به غذاهای آماده مثل ساندویچ،پیتزا،نوشابه،شکلاتها،چیپس و...به جای غذاهای سنتی والدین میبایست مصرف اینگونه تنقلات و غذاهای آماده را در ماه مبارک رمضان کنترل و محدود نمایند. به نوجوانان عزیز باید یادآور شد که با غذاهای آماده نمیتوان روزه گرفت.
روزه در افرادی که دارو مصرف میکنند
هیچ یک از بیماران نباید داروی خود را خودسرانه و بدون نظر پزشک معالج کاهش،افزایش و یا قطع نمایند ولی میتوانند ساعات مصرف آن را با نظر پزشک خود تنظیم کنند.
توصیههای کلی به روزهداران عزیز
با توجه به یکی از اهداف روزهداری میبایست مجموع غذای مصرفی در ماه مبارک رمضان کمتر از سایر اوقات باشد. مصرف خرما و عسل به عنوان بهترین شیرینی جایگزین سایر شیرینیهای مصنوعی(زولبیا و بامیه)شود.
مصرف سالاد و میوه و سبزیها و لبنیات (شیر)به جهت تامین آب و املاح بدن در ایام ماه مبارک رمضان توصیه میشود تا انشاالله بتوانیم هم از فواید اخروی روزه داری و هم از داشتن بدنی سالم و توانمند بهرهمند شویم.
شیر برنج و سوپهای سبزیجات، ماهی،گوشت قرمز در حد اعتدال، مرغ آبپز در زمان افطار توصیه میشود ضمن آنکه گاهی مصرف گردو هم به همراه پنیر و سبزی بسیار مناسب است.
انتهای پیام/
نظر شما