طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و ... نیز بر سلامت دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا)زنجان،
در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیهها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند نمک مورد نیاز بدن تأمین میشود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیهها یا یکی از سیستمهای مربوط به دفع، نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمتهایی از بدن می شود.
مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل مؤثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماریهای قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماریها را در خود یا خانواده دارند، میشود.
طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و ... نیز بر سلامت دارند.
مصرف نمک زیاد، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می شود.کاهش مصرف نمک در این شرایط، حدود ۲ لیتر از مایعات بدن (۲کیلوگرم ازوزن بدن) را کاهش می دهد. در بسیاری از زنان که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در دست شان هستند، با کاهش مصرف نمک در غذای خود، ورم بسیار کاهش می یابد.
با توجه به موارد بالا می توان مضرات مصرف زیاد نمک را به شرح زیر خلاصه کرد:
مصرف زیاد نمک مهمترین عامل افزایش فشارخون
امروزه با توجه به شیوع بالای بیماریهای قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر در بروز این بیمار ها شناخته شده است.
دریافت زیاد نمک و سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش بازجذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادراری آن را افزایش میدهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است (نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم )
مطالعات نشان میدهد مصرف مواد غذایی که میزان قابلتوجهی از نمک را وارد بدن ما میکنند، میتواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزایش دهد. مصرف بالای نمک میتواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راههای افزایش خطر سرطان معده است
دومین سرطان کشنده در ژاپن سرطان معده می باشد زیرا در این کشور مصرف غذا های شور و دودی بسیار رایج است.
انتهای پیام/
نظر شما