با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و در یازدهمین شب از دهمین سوگواره ملی«تعزیه ده زیار» برای نخستین بار تمبر سوگواره ملی«تعزیه ده زیار» رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ همزمان با یازدهمین شب از سوگواره ملی تعزیه ده زیار و در حاشیه اجرای مجلس تعزیه حضرت شاهچراغ(ع) آیین رونمایی از تمبر یادبود دهمین سوگواره ملی تعزیه دهزیار برگزار شد.
این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، محمد مهدی فداکار، استاندار کرمان، حجت الاسلام و المسلمین امان الله علیمرادی، نماینده مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی، مهدی بخشی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان، حجت الاسلام والمسلمین عباس سلمه ای، مدیریت حوزه های علمیه استان کرمان، محسن روحی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، احمد علیرمضانی، مدیر کل صدا و سیمای مرکز کرمان و مهدی جعفری، مدیر کل پست استان کرمان برگزار شد.
دهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار به مناسبت ارتحال ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) از دهم خرداد ماه آغاز شد و به مدت ۱۳ شب مجالس تعزیه اهلبیت(ع) با حضور حدود ۴۰۰ ذاکر اهل بیت(ع) از استان های تهران، قزوین، قم، اصفهان، مرکزی و استان کرمان شبیه خوانی شد.
آیین اختتامیه دهمین سوگواره ملی«تعزیه ده زیار» نیز با حضور معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کرمان، مدیر کل کمیته امداد استان کرمان و جمعی از ارادتمندان به ائمه(ع) در ده زیار برگزار شد.
روستای ده زیار با قدمت 200 ساله برگزاری مراسم آیینی سنتی شبیه خوانی به عنوان یکی از خاستگاه های مهم تعزیه کشور محسوب می شود؛ که در تمام مناسبت های ملی و مذهبی مجلس تعزیه خوانی در آن برپا می شود که از جمله آن می توان به برگزاری رویداد ملی سوگواره تعزیه در ایام ارتحال امام خمینی(ره) اشاره کرد.
هیئت تعزیهخوانی حضرت ابوالفضل(ع) روستای ده زیار یکی از گروه های فعال استان کرمان است که سابقه اجرا در سوگواره های مختلف تعزیه کشور و همچنین افتخار اجرای تعزیه در کربلای معلی در خیمه گاه امام حسین(ع) و در نجف اشرف حرم حضرت علی(ع) را در کارنامه شبیه خوانی خود دارد.
روستای ده زیار در فاصله 35 کیلومتری از شمال شهر کرمان قرار دارد و با برگزاری سالانه سوگواره ملی تعزیه با حضور اساتید تعزیه ایران و گروه های برگزیده تعزیه از سراسر کشور و استقبال بی نظیر مردم از این رویداد ملی و مذهبی به عنوان روستای تعزیه کشور معروف است.
انتهای پیام/
نظر شما