طب ایرانی فرصت انحصاری گردشگری ایران

مشاور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: یکی از منظرهای مهم طب سنتی؛ بحث گردشگری سلامت است و یک رقابت بسیار جدی و مهم نیز در عرصه بین‌الملل، برای استفاده از این ظرفیت وجود دارد.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت، دکتر آرمان زرگران، معاون بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه طب سنتی ایرانی به عنوان میراث ارزشمند کشورمان؛ پتانسیل‌های فراوانی در حوزه گردشگری و روابط بین‌الملل دارد؛ گفت: طب سنتی یکی از موضوعاتی است که در سطوح مختلف، در کشورهای دنیا به شکل جدی به آن توجه می‌شود چرا که از منظر اسناد بین‌المللی، مانند اسناد سازمان جهانی بهداشت بسیار مورد توجه است و در یونسکو نیز کرسی دارد.

وی افزود: سازمان جهانی بهداشت برای طب‌های سنتی و مکمل استراتژی دارد که سند آن در حال حاضر برای سال‌های ۲۰۱۴-۲۰۲۳ است. لذا طب‌های سنتی مدل پذیرفته شده بین‌المللی به شمار می‌آید و پتانسل‌های فراوانی در حوزه درمان دارد که می‌تواند مورد توجه کشورها از منظرهای مختلف درمانی، اقتصادی و پیشگیری باشد.

دکتر زرگران ادامه داد: یکی از منظرهای مهم طب سنتی؛ بحث گردشگری سلامت است و یک رقابت بسیار جدی و مهم نیز در عرصه بین‌الملل، برای استفاده از این ظرفیت وجود دارد؛ برای مثال در کشور هند سال گذشته میلادی موفق شدند با یک سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیون دلاری؛ اولین مرکز جهانی سازمان جهانی بهداشت برای طب‌های سنتی را در کشور خودشان کلنگ‌زنی‌کنند و بدین منظور مراسم بزرگ و با شکوهی با حضور مقامات بسیاری از کشورها گرفتند. در همین مراسم با دستور نخست وزیر هند صدور ویزای آیوش که در واقع ویزای طب سنتی وزارتخانه هند است؛ برای تسهیل گردشگری سلامت در طب سنتی صادر شد. پس می‌بینیم که کشورهای دیگر چقدر بر روی این موضوع سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مشاور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به اینکه ایران از جمله معدود کشورهای صاحب طب سنتی در دنیا است تصریح کرد: این بدان معناست که ما طب سنتی بومی خودمان را داریم که نامش طب ایرانی است و یک پتانسیل بسیار مهم برای ما در عرصه بین‌الملل و در حوزه‌های مختلف آموزش، اقتصاد، ارزآوری، دیپلماسی علمی و گردشگری سلامت به شمار می‌رود.

وی افزود: در این زمینه تعاملات بسیار خوبی در سطح بین‌الملل داریم چراکه صاحب طب سنتی هستیم و سازمان جهانی بهداشت هم مراودات بسیار خوبی با ما دارد و چون طب ایرانی، طب بومی کشور ما است؛ ارزش افزوده جدی و بیشتری را برای ما ایجاد می‌کند که در سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت؛ بازار طب سنتی را از آن خود کنیم.

دکتر زرگران در پایان گفت: جذابیتی که طب ایرانی به عنوان یکی از پیشروترین مدل‌های طب سنتی در دنیا ایجاد می‌کند؛ یک فرصت استثنایی را فراهم می‌کند، اما نیازمند آن است که زیر ساخت‌های آن را ایجاد کنیم و سرمایه‌گذاری در این قسمت می‌تواند برکات زیادی را برای کشورمان داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha