بهره برداری از پروژه کنترل سیلاب سیمان لامرد

طی آئینی پروژه آبخیزداری و کنترل سیلاب شماره ۲ سیمان لامرد با حضور فرماندار لامرد به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از فارس، طی آئینی پروژه آبخیزداری و کنترل سیلاب شماره ۲ سیمان لامرد با اعتباری افزون بر ۲۵میلیارد ریال در ششمین روز از دهه پرفروغ فجر و با حضور فرماندار لامرد و تنی چند از مسولین محلی به بهره برداری رسید.

مهندس پورمند مدیر اجرایی کارخانه سیمان لامرد در این آئین اظهار کرد: حجم مخزن این سد ۴۵هزار متر معکب و برابر با ۴۵ میلیون لیتر هست و در عرض ۶۰ متر مربع و ارتفاع ۱۰ متر می باشد که مساحت حوزچه آبریز آن ۴۵۸ متر مربع است که با هزینه ای افزون بر ۲۵ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی ضمن تشکر و قدردانی از حضور مسوولان حاضر در این جلسه و همچنین مهندسین و کارگران سختکوش در این پروژه که به صورت شبانه روزی تلاش کرده اند تا این مهم در وقت تعیین شده به بهره برداری برسد افزود: در مدت زمان تعیین شده دوماهه این طرح آبخیزداری و کنترل سیلاب کارخانجات سیمان لامرد به بهره برداری رسید.

وی یکی از اهداف اجرای این طرح را جلوگیری از فرسایش خاک و کمک به توسعه فضای سبز و حمایت از کشاورزان دانست و گفت: اولین طرح آبخیزداری این کارخانه ۵ سال قبل اجرا شد که موجب بالا آمدن چشمگیر سطح آب چاه های منطقه شد و به گفته کارشناسان در طرح دوم میزان تزریقی آب به زمین دوبرابر خواهد شد.

ابراهیم کرامت فر فرماندار شهرستان لامرد نیز در این آئین اظهار کرد: کارخانه سیمان لامرد در موضوع سلامت محیط و توجه به فضای سبز یکی از بنگاه‌های اقتصادی پیشرو می باشد که ما قدردان تلاش های این مجموعه صنعتی هستیم.

بهره برداری از پروژه کنترل سیلاب سیمان لامرد

وی گفت‌: جهاد تبیین مورد نظر رهبری همین است که کارهای انجام شده را باید به مردم گزارش کرد و این طرح آبخیزداری باعث سرازیرشدن آب به سفره های زیرزمینی وسیراب شدن زمین است.

او گفت: در دولت آیت الله رئیسی اقدامات خوبی در حال انجام است و این کنترل سیلاب تغذیه ای که ‌در حال انجام است فضای سبز و محیط زیست ما را رونق می دهد.

در این آئین مهندس محبی معاونت مدیرکل منابع طبیعی در امور آبخیزداری استان فارس اظهار کرد: برکات و مدیریت سیلاب در این است که ظرفیت تداوم فعالیت شرکت در راستای مصارف کارخانه اعم از فضای سبز و محیط صنعتی را ایجاد می کند.

او گفت: این طرح آبخیزداری حدود ۱۰درصد از آب را مدیریت می کند که نیاز آبی ده هکتار باغ را طبق آمارهای رسمی می تواند انجام دهد که این آمار خوب و ارزشمندی است.

وی افزود: در سیاست های جدید حوزه آبخیزداری هر شهرستانی که به صورت مجموع مصوب در اعتبارات شهرستانی در حوزه آبی خود برنامه ریزی کند و ۲۵درصد سرمایه گذاری کند ما آن را به ۱۰۰ درصد می رساینم.

در ادامه مهندس مرتضی نکوگو رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان لامرد ضمن تشکر و قدردانی از مجموعه سیمان لامرد بابت اجرای دو طرح آبخیز داری تصریح کرد: باید دست بوس کسانی بود که این طرح های آبخیزداری را اجرا می کنند که متاسفانه هیچ یک از صنایع دیگر غیر از سیمان لامرد به این مهم توجهی نکرده و تمامی ۵۰ پروژه در شهرستان لامرد که از سنوات گذشته تاکنون اجرایی شده از اعتبارات دولتی بوده است که این جای تقدیر از سیمان لامرد بابت همراهی در این امر مهم را دارد.

وی گفت: دو پروژه آبخیزداری که سیمان لامرد یکی را در سال ۹۵ و دیگری امروز به بهره برداری رسید باعث خواهد شد تا سفره های زیرزمینی سیراب شوند که باید به آن توجه جدی داشت.

او گفت: تمامی صنایعی که در حال استفاده از منابع طبیعی که در اختیار آنها گذاشته شده و استفاده می کنند همانند( مجتمع آلومینیوم جتوب، کارخانه آلومینیوم جنوب، گچ اهل‌ و...)لازم است با توجه به ظرفیت جغرافیایی شهرستان لامرد که نیاز مبرم به اجرای طرح های آبخیزداری است اجرایی کنند.

مهندس نکوگو ضمن بیان این مطلب که طرح های ایجاد شده توسط سیمان لامرد طرح های الگویی برای سایر صنایع در شهرستان می باشد تصریح کرد: باتوجه به کمبود اعتبارات دولتی نیازمند این است که صنایع به این سمت ورود کنند و در قبال مسولیت های اجتماعی سازه های آبخیزداری را برای کنترل آب ایجاد کنند.

وی ادامه داد: شهرستان لامرد دارای ۳۸۰ هزار هکتار مساحت دارد و قریب به ۳۴۰هزار هکتار از آن عرصه های ملی است که شامل دشت و کوه، طبیعت و... می باشد.

او گفت: تمامی عرصه ها نیازمند حفاظت است و یکی از مباحث مهم در شهرستان لامرد بحث فرسایش خاک و ذخیره نزولات آسمانی است که بتوانیم از قَبلِ این طرح های آبخیزداری باهمکاری صنایع ایجاد کنیم.

خبرنگار: محمود صابری زاده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha