علت طولانی شدن سرماخوردگی؛ استرس درمان را طولانی می‌کند

علت طولانی شدن سرماخوردگی یک سوال جدی است. سوالی که جواب آن می‌تواند رازهای سلامتی بدن شما را افشا کند. نکته مهم در مورد سرماخوردگی این است که اگر گرفتگی بینی و سردرد شما بیش از دو هفته طول بکشد، ممکن است جدی‌تر از سرماخوردگی باشد.

در اوایل، علائم سرماخوردگی و سینوزیت مشابه هستند. اما اگر علائم بعد از ۳ تا ۵ روز بدتر شوند یا اگر بیش از ۱۰ روز وجود داشته باشند، سینوزیت مقصر احتمالی آن است. سینوزیت زمانی اتفاق می‌افتد که در حفره‌های سینوسی به دلیل التهاب ناشی از سرماخوردگی یا آلرژی مسدود شوند. انسداد، مانع از تخلیه طبیعی مخاط و منجر به عفونت می‌شود. در این مقاله به بررسی علت طولانی شدن سرماخوردگی و راه‌های درمانی آن می‌پردازیم.

سرماخوردگی طولانی؛ ۶ دلیل برای سخت‌تر شدن بیماری

سرماخوردگی معمولاً ۳ تا ۷ روز طول می‌کشد. اما گاهی ممکن است تا ۲ هفته هم شاهد این بیماری باشیم. اگر سرماخوردگی شما بیشتر از این مدت طول کشید باید نسبت به سرماخوردگی طولانی خود حساس باشید. برخی از دلایل طولانی شدن سرماخوردگی همچنین علت طولانی شدن آنفولانزا به اعتقاد پزشکان عبارتند از:

  1. به اندازه کافی استراحت نمی‌کنید: خواب کمک می‌کند تا سیستم ایمنی بدن شما همانطور که باید کار کند. یک مطالعه نشان داد افرادی که کمتر از ۷ ساعت در شب می‌خوابیدند، تقریباً سه برابر بیشتر از افرادی که ۸ ساعت یا بیشتر می‌خوابیدند، در معرض بیماری هستند.
  2. مایعات کم می‌نوشید: وقتی بیمار هستید تب آب بدنتان را کم و با بروز گلودرد می‌تواند بلعیدن را سخت کند. بنابراین مقدار زیادی آب، آب میوه یا سوپ بنوشید و از قهوه و کافئین دوری کنید.
  3. استرس زیاد: استرس بر سیستم ایمنی بدن شما تأثیر می‌گذارد. استرس مداوم باعث می‌شود بدن شما کمتر بتواند به کورتیزول پاسخ دهد.
  4. درمان اشتباه بیماری: به راحتی می‌توان سرماخوردگی را با سایر بیماری‌ها اشتباه گرفت. ممکن است بعد از چند هفته درمان متوجه شوید که دلیل خوب نشدن عارضه دیگری نظیر آلرژی باشد.
  5. درمان اشتباه: همه ما درباره برخی از داروهای گیاهی محبوب‌ شنیده‌ایم. بسیاری از این ادعاها صحت ندارند.
  6. ورزش غیرضروری: وقتی علائمی‌مانند آبریزش بینی، گرفتگی سر، عطسه یا گلودرد دارید به جای دویدن پیاده روی کنید. ورزش و در نتیجه تعریق زیاد در زمان بروز سرماخوردگی باعث طولانی شدن دوره بیماری می‌شود.

این موارد علت طولانی شدن سرماخوردگی کودکان هم محسوب می‌شود. در کودکان به دلیل فعالیت بیشتر و ضعیف بودن بدن و البته لجبازی برای مصرف داروها یا غذاهایی که برای سرماخوردگی مفید است ممکن است دوره بیماری طولانی‌تر شود.

معجزه برای درمان سرماخوردگی؛ درمان ۲۴ ساعته

ویروس‌ها عامل سرماخوردگی هستند، بنابراین آنتی بیوتیک‌ها قادر به درمان یا پیشگیری از این بیماری‌ها نیستند. استراحت زیاد، مایعات و داروهای خانگی می‌تواند به تسکین علائم کمک کند. درمان‌های خانگی زیر ممکن است به پیشگیری از بیماری، کاهش علائم و کوتاه کردن مدت سرماخوردگی کمک کند:

  • روی: مکمل روی با جلوگیری از تکثیر راینوویروس، ویروس عامل سرماخوردگی در بدن به کوتاه شدن مدت سرماخوردگی و کاهش علائم کمک کند.
  • عسل: عسل دارای خواص ضد میکروبی است که با باکتری و ویروس‌ها مبارزه می‌کند. عسل به تسکین سرفه کمک می‌کند.
  • اکیناسه: برخی افراد از عصاره‌های گیاهی گیاه اکیناسه برای جلوگیری از سرماخوردگی و تسکین علائم بینی استفاده می‌کنند. اکیناسه از سیستم ایمنی بدن حفاظت می‌کند و خواص ضد ویروسی دارد.
  • سیر: سیر به مبارزه با سرماخوردگی کمک کند زیرا خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی دارد.
  • منتول: انسداد سینوس‌ها و گرفتگی راه تنفسی از علائم رایج سرماخوردگی‌‎اند که منتول می‌تواند به تسکین آنها کمک کند.
  • ویتامین D: ویتامین D-3 یک مکمل مفید برای پیشگیری یا کاهش احتمال ابتلا به سرماخوردگی باشد. مصرف مکمل ویتامین D به کاهش دفعات سرماخوردگی کمک می‌کند.
  • روغن پونه کوهی: پونه کوهی حاوی تیمول و کارواکرول است که هر دو دارای اثرات ضد باکتریایی هستند. مردم به طور سنتی از اسانس‌های حاوی تیمول برای تسکین سردرد، اسهال و سرفه استفاده می‌کنند.

سرماخوردگی مکرر در بزرگسالان نشانه چیست؟

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا بزرگسالان ممکن است مکرراً در طول سال دچار سرماخوردگی شوند. با این حال، روش‌های پیشگیری‌ای وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند احتمال سرماخوردگی خود را کاهش دهید. برای کمک به کاهش سرماخوردگی‌های مکرر برای خود و فرزندتان، سعی کنید برخی از اصول اولیه بهداشتی مانند شستن دست‌ها قبل از دست زدن به صورت، بینی یا دهان را بیشتر انجام دهید و از افرادی که علائم سرماخوردگی دارند دوری کنید.

چه زمانی سرماخوردگی خطرناک است؟

سرماخوردگی می‌تواند علائم شدیدتری را در افراد بسیار جوان یا مسن داشته باشد. افراد مسن در مقایسه با بزرگسالان یا کودکان بزرگتر احتمال بیشتری برای ابتلا به عفونت جدی‌تری دارند. افرادی که سیگار می‌کشند یا کسانی که در معرض دود قرار دارند، نیز بیشتر در معرض سرماخوردگی و علائم شدیدتری هستند.

گروه دیگری که به شدت تحت تأثیر عفونت با ویروس‌های عامل سرماخوردگی قرار می‌گیرند افراد دارای بیماری ریوی‌اند. بیماری‌هایی شامل آسم، فیبروز کیستیک یا بیماری مزمن انسدادی ریه(COPD). عفونت با ویروسی که باعث التهاب راه‌های هوایی می‌شود می‌تواند تنفس را بسیار سخت‌تر کند. افراد مبتلا به COPD که به ویروس سرماخوردگی خفیف مبتلا می‌شوند نیز در معرض خطر ابتلا به عفونت باکتریایی هستند.

سرماخوردگی مکرر نشانه سرطان است؟

پنج علامت سرماخوردگی و آنفولانزا هست که ممکن است چیز جدی‌تری باشد. علائم سرطان بسته به اینکه کدام قسمت از بدن تحت تأثیر قرار گرفته متفاوت است. در طول زمستان، افراد بیشتر به علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مبتلا می‌شوند. اما چگونه باید بدانید که علائم شما موضوع جدی‌تری است؟

یکی از رایج‌ترین علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا آبریزش بینی است. اما، NHS هشدار داد که می‌تواند نشانه سرطان بینی و سینوس نیز باشد. سرطان حفره بینی و حفره‌های کوچک پر از هوا در داخل بینی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سرطان بینی و سینوس نادر است و معمولاً مردان بالای 40 سال را مبتلا می‌کند. شایع‌ترین علائم سرطان بینی و سینوس، انسداد مداوم بینی است که معمولاً فقط یک طرف را درگیر می‌کند و مخاط از بینی شما جاری می‌شود.

همچنین اگر اغلب خونریزی بینی یا کاهش حس بویایی دارید، ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان باشید. برای افراد مبتلا به ویروس سرفه عادی است که می‌تواند نشانه سرطان ریه نیز باشد. سرفه سرطانی معمولاً بسیار مداوم بوده و ممکن است بیش از دو یا سه هفته طول بکشد. مراقب هر سرفه‌ای که بدتر می‌شود، باشید. اگر سرفه با سایر علائم بیماری همراه شود، می‌تواند نشانه سرطان ریه باشد. علائم شایع سرطان ریه شامل عفونت‌های مداوم قفسه سینه، از دست دادن اشتها و سرفه خونی است.

یادداشت پایانی علت طولانی شدن سرماخوردگی

سرماخوردگی مجموعه‌ای از علائم نظیر سرفه، عطسه، آبریزش بینی، خستگی و شاید تب است. اگرچه با علائم اولیه آنفولانزا مشترک است، اما عفونت بسیار متفاوتی به شمار می‌روند. راینوویروس باعث حدود نیمی‌از سرماخوردگی‌ها می‌شود، اما سایر ویروس‌ها می‌توانند یک یا چند مورد از علائم سرماخوردگی را ایجاد کنند، از جمله آدنوویروس، ویروس آنفلوانزا، ویروس سنسیشیال تنفسی و ویروس پاراآنفلوآنزا.

شاید درمان در روزهای اولیه و بیماری در وضعیت خفیف در خانه قابل انجام باشد اما با توجه به اثرگذاری بیماری در بدن بهتر است در شرایطی که وضعیت بیماری روبه وخیم‌تر شـدن است باید به پزشک مراجعه شود.

منبع:مجله پزشکی سیو طب

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha