عوارض بوتاکس چیست؟ تزریق بوتاکس اغلب برای درمانی برخی شرایط بیماری استفاده می شود اما مهم ترین کاربرد آن برای کاهش چین و چروک های پوست است.
دوز ، تعداد تزریقات ، محل تزریق و تعداد دفعات دریافت آن با توجه به شرایط و پاسخ فرد به درمان تعیین می شود. برای کودکان ، دوز بر اساس وزن آنها تعیین می شود . بیشتر افراد در طی چند روز تا ۲ هفته اثر می کند و این تأثیر معمولاً ۳ تا ۶ ماه طول می کشد.
بوتاکس در حقیقت از سم بوتولینوم تولید می شود و مصرف آن در مقادیر کم و به درستی توسط پزشکان به عنوان روش درمانی آرایشی و پزشکی کاربرد دارد. سازمان غذا و دارو (FDA) بوتاکس را به عنوان درمانی برای مسائل پزشکی از قبیل اسپاسم پلک ، تعریق زیاد ، برخی اختلالات مثانه و میگرن تأیید کرده اند.
خطرات و عوارض جانبی بوتاکس
عوارض بوتاکس
از آنجا که بوتاکس در محل بیماری بدن تجویز می شود ، به همین دلیل بیشتر عوارض آن از جمله قرمزی ، کبودی ، عفونت و درد نزدیک به محل تزریق است.
- سرگیجه ، مشکل در بلع خفیف ، عفونت های تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا ، درد ، حالت تهوع ، سردرد و ضعف عضلانی ممکن است هنگام استفاده از این دارو برای شل کردن عضلات ایجاد شود. البته در برخی موارد ممکن است علائمی از قبیل افتادگی و یا تورم پلک، سوزش و خشکی چشم ، ریزش اشک ، کاهش پلک زدن و افزایش حساسیت به نور نیز رخ دهد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض ، بلافاصله باید به پزشک خود اطلاع دهید .
- اگر از بوتاکس برای جلوگیری از میگرن استفاد شود، عوارض جانبی مانند سردرد ، گردن درد و افتادگی پلک در پی دارد.
- عوارض جانبی بوتاکس برای تعریق بیش از حد عوارض جانبی مانند تعریق غیر زیر بغل ، عفونت های تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوانزا ، سردرد ، تب ، گردن یا کمر درد و اضطراب دارد.
- عوارض جانبی بوتاکس برای مثانه بیش فعال دارای عوارض جانبی از قبیل عفونت های دستگاه ادراری ، سوزش یا ادرار دردناک ، تب یا مشکل ادرار می باشد.
- واکنش آلرژیک در این موارد بسیار نادر است. با این حال در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی ، از جمله: خارش و ورم به خصوص در صورت ، زبان، گلو ، سرگیجه شدید ، مشکل تنفس ، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید .
در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض ، بلافاصله به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
در صورت مشاهده هر یک از این عوارض جانبی (تا چند ساعت یا چند هفته پس از تزریق) بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:
عوارض بوتاکس
- ضعف عضلانی غیرمعمول یا شدید
- از دست دادن کنترل مثانه
- صدای گرفتگی ، مشکل در صحبت کردن یا بلعیدن
- افتادگی پلک یا ابرو
- تغییرات بینایی ، درد چشم ، خشکی شدید چشم یا تحریک چشم (چشم شما همچنین ممکن است به نور حساس تر باشد) ؛
- درد یا فشار قفسه سینه ، درد گسترش یافته به فک یا شانه ، ضربان قلب نامنظم ؛
- درد یا سوزش هنگام ادرار کردن ، مشکل در تخلیه مثانه.
- گلو درد، سرفه ، تنگی قفسه سینه ، تنگی نفس
- تورم پلک ، پوسته پوسته شدن ، مشکلات بینایی.
تداخلات دارویی بوتاکس
بوتاکس در برخی موارد ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی آن را افزایش دهد. برخی از تداخلات دارویی عبارتند از: آنتی بیوتیک های خاصی (از جمله آمینوگلیکوزیدها مانند جنتامایسین ، پلی میکسین ) ، داروهای ضد انعقاد خون (مانند وارفارین ) ، داروهای بیماری آلزایمر (مانند گالانتامین ، ریواستیگمین ، تاکرین) ، داروهای میاستنی گراویس (مانند آمبنونیوم ، پیریدوستیگمین) ، کینیدین .
نظر شما