رئیس پلیس فتا استان کرمان در خصوص استفاده افراطی برخی کاربران فضای مجازی به خصوص فرزندان از این بستر هشدار داد و گفت: مدیریت زمان یکی از اصول مهم استفاده از فضای مجازی است.
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ سرهنگ محمدرضا رضایی گفت: برخی افراد به دلیل نوع شغل خود با اینترنت و فضای مجازی سر و کار دارند، اما در مقابل سایر افراد به ویژه کودکان و نوجوانان اگر با وقت گذرانی در فضای مجازی نتوانند به امور زندگی خود بپردازند و از مطالعه، فعالیت بدنی، خواب و تغذیه مناسب فاصله بگیرند می توان گفت به نوعی درگیر این فضا شده اند.
وی افزود: افراد به ویژه کودکان برای کنجکاوی، هیجان طلبی و سرگرمی به این فضا جذب می شوند؛ به طوری که استفاده از امکانات متعدد آن باعث می شود فرد وقت زیادی را برای حضور در این فضاها سپری کند و مدت زمان بیشتری را برای گفت و گو در فضای مجازی اختصاص دهد و رفته رفته از دنیای واقعی فاصله بگیرد.
رئیس پلیس فتا استان کرمان، مهم ترین علائم افراد مبتلا به اعتیاد مجازی را اضطراب های پنهان، سردردهای عصبی، انزوا، گوشه گیری و دوری از خانواده، بستگان و دوستان عنوان نمود و در خصوص دیگر ویژگی های این بیماران اذعان داشت: این افراد چنانچه اینترنت قطع شود، نگران و مضطرب می شوند و در زمینه های مختلف از جمله تحصیل افت کرده و پرخاشگر هستند.
سرهنگ رضایی در این خصوص به والدین توصیه کرد: افرادی که دچار اعتیاد اینترنتی شده اند دچار مسخ شدگی شخصیت می شوند و تمرکز و حافظه آنها با مشکل رو به رو می شود؛ بنابراین لازم است والدین بر رفتار اینترنتی فرزندان شان کنترل و نظارت منطقی داشته باشند و این نظارت باید به گونه ای باشد که به طور کلی مانع آنها نشویم و نه به شکلی که آنان را کاملا رها و آزاد بگذاریم که در هر دو صورت فرزندان مورد تهدید خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانان به لحاظ صداقت احتمال دارد، اطلاعات شخصی و خانوادگی خود را در محیط ناامن اینترنت در اختیار دیگران قرار دهند؛ بنابراین والدین باید بهترین نظارت را بر روی فرزندان خود داشته باشند و آنان را تعلیم داده و تشویق کنند که از ارائه اطلاعات شخصی در محیط اینترنت خودداری کنند و می توان گفت این مهمترین اصل است.
نظر شما