سعید مقیسه در مراسم بزرگداشت هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی گفت: برنامهریزی برای حمایت از تولید و نشر محتوای سواد تنظیمگری صوتو تصویر فراگیر برای پخش از شبکه نمایش خانگی و سایر سامانهها و سکوهای انتشار ویدئو، یکی از برنامههای سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوتو تصویر فراگیر برای افزایش سواد رسانهای و اطلاعاتی مردم، فعالان تولید و نشر محتوا در فضای مجازی و مسئولان است.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت به نقل از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوتو تصویر فراگیر (ساترا)؛ سعید مقیسه رییس ساترا، روز گذشته در گردهمایی مجازی بزرگداشت هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی که با همکاری سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور نزدیک به هزار نفر از اساتید و دانشجویان کشور برگزار شد، از برنامهریزی ساترا برای افزایش سواد تنظیمگری صوتو تصویر فراگیر خبر داد و گفت: ساترا، امسال برنامههای متعددی برای افزایش سواد تنظیمگری صوتو تصویر فراگیر طراحی کرده است که یکی از این برنامهها، حمایت از تولید و نشر محتوای سواد تنظیمگری صوتو تصویر فراگیر برای پخش از شبکه نمایش خانگی و سایر سامانهها و سکوهای انتشار ویدئو است.
وی با اشاره به تفکیک مخاطبان تخصصی محتوای تولید شده با حمایت ساترا گفت: برای عموم مردم، فعالان تولید و نشر محتوا در فضای مجازی و مسئولان کشور، محتواهای متفاوتی متناسب با نیازهای هر یک از این سه دسته از مخاطبان در دست تولید است.
مقیسه در ادامه با اشاره به ضرورت همافزایی نهادها و سازمانهای فرهنگی در حوزه ارتقای سواد رسانهای و سواد فضای مجازی گفت: ارتقای سواد رسانهای، زمینههای لازم را برای پرورش هویت فردی و جمعی افراد متناسب با فرهنگ اسلامی ایرانی فراهم میکند.
وی در ادامه با اشاره به ماموریتهای ساترا در حوزه تامین سلامت روحی و روانی جامعه در فضای مجازی گفت: موضوعاتی نظیر تاکید و نظارت بر انجام وظایف سکوهای صوتو تصویر فراگیر برای ردهبندی سنی محتوا و نظارت بر فرآیند تولید و نشر محتوا متناسب با شرایط و نیازهای جامعه به تامین سلامت روحی و روانی جامعه کمک میکند.
مقیسه خاطر نشان کرد: یکی از دغدغههای کنونی ما ایجاد زمینه استفاده حداکثری از ظرفیت کاربران رسانههای صوتو تصویر فراگیر با هدف مردمیسازی سواد تنظیمگری صوتو تصویر فراگیر، استفاده از نظرات، دیدگاهها و مشارکت صاحبنظران و همکاری و همافزایی با سایر تنظیمگران فضای مجازی و متولیان سواد رسانهای و سواد فضای مجازی است که در این حوزه میتوان به برنامه ساترا برای تعامل هر چه بیشتر با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، وزارت علوم و استفاده از ظرفیت مدارس و دانشگاهها برای ارتقای سواد تنظیمگری صوتو تصویر فراگیر اشاره کرد.
وی افزود: اگر نهاد تنظیمگر و کاربران فضای مجازی دست به دست هم دهند تا تنظیمگری دقیقی صورت پذیرد، شاهد تقویت نظام ارزشها خواهیم بود. به عنوان مثال مردم میتوانند از طریق سامانه ساپرا شکایات خود را از سکوهای صوت و تصویر فراگیر مطرح کنند و یا اگر در رسانههای کاربرمحور تخلفی از قبیل انتشار محتوای آسیبرسان مشاهده کردند به دو شیوه میتوانند این تخلف را گزارش دهند و پیگیری کنند. یک راه این است که از طریق همان رسانه تخلف را به اطلاع بخش پیگیری تخلفات و شکایات رسانههای کاربرمحور برسانند و یک راه هم این است که تخلفات را از طریق سامانه ساپرا (http://sapra.ir ) به ساترا اعلام کنند.
رییس سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوتو تصویر فراگیر در ادامه به سوالات شرکتکنندگان در این گردهمایی مجازی پاسخ داد.
لازم به ذکر است اساتید و دانشجویان ممتاز دانشگاههای علوم پزشکی کشور، مدیران یونسکو، نمایندگان انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، اعضای انجمن سواد رسانه ایران و کارکنان دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله دیگر حاضران در این گردهمایی مجازی بودند.
نظر شما