مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی، از تولید بیش از ۱۵ میلیون تن ذرت علوفهای در سال خبر داد.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی ، فرامک عزیزکریمی مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در کارگاه آموزشی بهرهوری در تولید و ضرورتهای تهیه سیلوی کیفی ذرت، با اشاره به نمونه موفق کشت ذرت در مزرعه نمونه کشوری در استان تهران، بر اهمیت تامین علوفه و پروتئین دامی با هدف تامین امنیت غذایی تاکید کرد و گفت: برای ذرت علوفهای سیلویی نیاز کشور ۱۵ میلیون تن است که در این زمینه خودکفا هستیم.
این مقام مسوول، تابآوری کشت ذرت کشور را ۴۰۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: متأسفانه برخی کشاورزان به دلایل اقتصادی از ابتدا محصول ذرت خود را بین دانهای یا سیلویی تفکیک نمیکنند؛ این مسئله به دلیل میزان تراکم و موارد فنی مهم است.
وی تاکید کرد: با این که ۱۵ میلیون تن تولید ذرت سیلویی عددی قابل اتکا است و در این زمینه خودکفا هستیم اما باید به اصول بهرهوری در آب و کیفیت سیلو دقت بیشتری کنیم.
عزیزکریمی با تاکید بر اهمیت حضور کشاورزان در جنگ اقتصادی گفت: کشاورزان ولینعمتان ما هستند که در شرایط فعلی تولید را حمایت میکنند؛ امروز شاهدیم کشورهای که ادعا داشتند از آمریکا تا اتحادیه اروپا، کمرشان به دنبال اثرات مختلف ناشی از جنگ اوکراین شکسته است و به دنبال تامین محصولات اساسی خود هستند.
مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: کشوری که میخواهد روی پای خود بایستد، بدون امنیت غذایی راه بهجایی نخواهد برد؛ بنابراین باید علاوه بر افزایش کیفی بر تولید بهینه و کیفی محصولات نیز توجه کرد.
صلاحی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان تهران نیز در این مراسم، کشاورزان را خط مقدم تولید دانست و گفت: هرجا توسعه هست بهکارگیری علم نیز هست؛ جلسه امروز نیز بخش اجرا، تحقیقات و آموزش و کشاورزان را در کنار هم قرار دادهاند تا بتوانند یکی از موضوعات مهم زراعت را ترویج کنند.
بنابر این گزارش، با توجه به اهمیت تولید ذرت علوفهای سیلویی مورد نیاز کشور برای دامداران و لزوم رعایت نکات بسیار مهم بهزراعی در کاشت، داشت و برداشت و ماده خشک حاصله در سیلو، آخرین دستاوردها در کارگاه بهرهوری در تولید و ضرورتهای تهیه سیلوی ذرت در محل مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران و کشت و صنعت صفاری در شهرستان ورامین با حضور مدیران زراعت و دام استانهای کشور و دامداران و کشاورزان پیشروی کشور مورد بررسی قرار گرفت.
گفتنی است؛ در این کارگاه آموزشی یکروزه سراسری مدیران امور دام و زراعت استانهای کشور، از مزرعه هزار هکتاری نمونه کشوری دام و کشت و صنعت صفاری به عنوان نمونهای موفق بازدید کردند.
نظر شما