ریشه کنی فلج اطفال تا پنج سال آینده

متخصص بیماری‌های عفونی امکان ریشه کنی بیماری فلج اطفال را تا چهار پنج سال آینده تخمین زد و گفت: در حال حاضر بیماری فلج اطفال از شش منطقه دنیا، در پنج منطقه حذف شده است.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت ، دکتر بیژن صدری زاده متخصص بیماری‌های عفونی، عضو فرهنگستان علوم پزشکی و مدیر سابق مبارزه با بیماری‌های عفونی در سازمان بهداشت جهانی (منطقه مدیترانه شرقی) به مناسبت روز جهانی واکسیناسیون آبله با برنامه «گفتگوی علمی» مصاحبه کرد.

صدری زاده گفت: اولین کسی که در دنیا به فکر واکسن آبله افتاد یک پزشک انگلیسی به اسم «ادوارد ژنر» بود، این دانشمند در سال 1796 متوجه شد خانم‌هایی که شیر گاو می‌دوشند آبله نمی‌گیرند اما روی دستان این خانم‌ها که با پستان گاو تماس داشتند تاول‌هایی می‌زد که همان آبله بود اما نه آبله انسانی.

وی افزود: این دانشمند در تحقیقات خود متوجه شد که اگر ترشحات مربوط به تاول‌هایی که روی دست این خانم‌ها می‌زند (آبله گاوی) را به داخل پوست انسان‌ها تزریق کند در مقابل آبله مصونیت پیدا می‌کنند و به تدریج سه نسل واکسن آبله تولید شد.

متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: طبق اعلام مجمع سازمان بهداشت جهانی در سال 1980 میلادی، بیماری آبله در دنیا ریشه کن شد و آخرین نفری هم که دچار آبله شد سه سال قبل از اعلام مجمع در اکتبر سال 1977 بود.

صدری زاده گفت: آبله اولین بیماری عفونی و واگیری بود که در دنیا ریشه کن شد و حاصل تولید واکسن موثر بود اما بعد از آن سازمان بهداشت جهانی و کشورهای عضو به این فکر افتادند که به دنبال ریشه کنی سایر بیماری‌های عفونی نیز باشند.

وی با اشاره به تفاوت‌های بیماری آبله با آبله مرغان گفت: آبله مرغان یک بیماری خوش خیم است و تاول‌هایی هم که در اثر آن روی بدن پیدا می‌شود سطحی هستند اما آبله عمدتاً خودش را در دست و پا بویژه در کف دست و پا نشان می‌دهد و بسیار هم عمیق است.

متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه خطر مرگ و میر و عوارض آبله به هیچ وجه قابل مقایسه با آبله مرغان نیست اظهارکرد: درجه کشندگی آبله 60 تا 80 درصد است و در مواردی منجر به کوری و نابینایی هم می‌شود.

صدری زاده با اشاره به اینکه آبله میمون خطری برای انسان ندارد گفت: در حال حاضر به جز فرار ویروس و کارهای تروریستی نگرانی دیگری درمورد این بیماری وجود ندارد اما تلاش‌ها باید روی بیماری فلج اطفال که قابل ریشه کنی است متمرکز شود.

وی امکان ریشه کنی بیماری فلج اطفال را تا چهار پنج سال آینده تخمین زد و گفت: در حال حاضر بیماری فلج اطفال از شش منطقه دنیا، در پنج منطقه حذف شده اما چون هنوز در افغانستان وجود دارد یعنی ریشه کن نشده است.

متخصص بیماری‌های عفونی مطرح کرد: ریشه کنی فلج اطفال در افغانستان نیازمند کمک‌های اقتصادی کشورهای دنیا و کمک فنی سازمان بهداشت جهانی است.

منبع:رادیو گفتگو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha