یک شرکت دانشبنیان نوع دو در حال توسعه گونههای متنوعی از هواپیماهای الکتریکی و هیبرید الکتریکی غیرنظامی نوین و مبتکرانه، با قابلیت فرود و برخاست عمودی است.
محصولات این شرکت امکان حملونقل و سفر هوایی نقطه به نقطه را در مسافتهای نسبتا طولانی فراهم میکنند.
فلسفه وجودی این شرکت، کاهش هزینهها و افزایش کیفیت خدمات هوایی از طریق طراحی، ساخت و تولید هواپیما با تمرکز بر پیشرانهای الکتریکی و قابلیت عمودپرواز است.
این محصولات میتوانند در مواردی ازجمله اورژانس، جستجو و نجات، مدیریت بحران و عملیات سریع که شامل برآورد اولیه خسارتها در جهت مدیریت بحران و در مرحله بعدی، امداد و آذوقهرسانی است، مورد استفاده قرار بگیرد.
پایش و نظارتهای خطوط انتقال انرژی مانند خطوط انتقال نفت و گاز، خطوط انتقال برق و . . . و حملونقل کالا توسط پست دولتی یا خصوصی، صنعت ساختمان و معادن جهت برآورد حجم عملیات خاکی، ازجمله موارد استفاده از این هواپیما است.
این جت عمودپرواز، برای نقشهبرداری و در بحث عمومی در مقیاسهای کلان مانند نقشههای مورد نیاز سازمانهایی از قبیل شهرداری، آبخیزداری، جنگلبانی، جهاد کشاورزی و مرزبانی، کاربردهای بسیاری دارد.
همچنین از این هواپیما در هواشناسی و به طور مشخص، دریافت نمونه مشخصی از هوا برای بررسی آلودگی آن در یک منطقه مشخص و یا بارورسازی ابرها و کاربردهایی از قبیل استفاده از این نوع پهپادها در جنگل بانی، مرزبانی استفاده میشود.
این پروژه که تماما بومیسازی شده، برای 40 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده است.
شرکت پروازافراز هواصنعت به عنوان شرکت دانشبنیان نوع دو اقدام به تولید این محصول در قالب طرح هواپیمای جت عمودپرواز استرلینگ کرده است. معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با اعطای تسهیلات، زمینههای توسعه این طرح کلان ملی فناوری را فراهم آورده است.
منبع:مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
نظر شما