به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، غذا از ابتداییترین نیازهای انسانی و بلکه تمام موجودات زنده است و نقش اساسی آن انکار ناشدنی است. اشباع غریزه گرسنگی، از آغازین روز آفرینش تاکنون همراه آدمی بوده است؛ بهطوری که میتوان گفت پیشرفتهای شگفت انسان در عرصه صنعت و کشاورزی، مدیون پاسخ به همین غریزه ساده و ابتدایی است.
یافتههای علمیحاصل از پژوهشهای مختلف در چند دهه اخیر بیانگر سهم تردیدناپذیر و برجسته تغذیه در پیشگیری و درمان بیماریهاست. همچنین اهمیت غذا در رشد و نمو انسان و اثرات زیانبار سوء تغذیه بر بهداشت و سلامت افراد از یکسو و اقتصاد جامعه از سوی دیگر، اهمیت تغذیه در ارتقای سلامت جامعه را نشان میدهد.
شاید همه این حقایق از دیرباز مد نظر مردم دنیا بوده است ولی برای اولین بار در سال ۱۹۴۵ و با تاسیس سازمان فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) که هدف آن گسترش و مدرنیزه کردن کشاورزی، جنگلداری، شیلات و تأمین غذای مناسب برای همگان و کمک به کشورهای در حال توسعه است، روزی را به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری کردهاند. فائو هر ساله در تاریخ ۱۶ اکتبر (۲۴ مهرماه) با برگزاری مراسمهای باشکوهی، روز جهانی غذا را که مقارن با سالروز تاسیس این سازمان بینالمللی است، در اقصی نقاط جهان گرامی میدارد.
امسال هفتاد و سومین سالی است که روز جهانی غذا در سراسر دنیا از جمله ایران برگزار میشود. روز جهانی غذا برای سال ۲۰۱۸، با شعار «اقدامات ما برای آینده، دستیابی به گرسنگی صفر تا سال ۲۰۳۰ امکان پذیر است» برگزار میشود. هدف از نامگذاری این روز و برگزاری مراسمات مختلف، افزایش آگاهی و اخذ حمایتهای بیشتر و همه جانبه برای پایان دادن به گرسنگی جهانی است.
خبرنگار: سيد حسين حجت طباطبايي
نظر شما