به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری سلامت به نقل از العالم،این حرکت تروریستی باید به عنوان تروریسم بین المللی محض و جنایتی در حد جنایت علیه بشریت مورد توجه قرار گیرد.
دیشب یک فروند هواپیمای مسافربری شرکت ماهان در مسیر حرکت به سوی لبنان بر فراز منطقه "التنف" در سوریه، مورد تعرض دو فروند جنگنده آمریکایی قرار می گیرد و این دو جنگنده به حدی به هواپیمای مسافربری نزدیک می شوند که خلبان ناچار به کاهش ناگهانی ارتفاع می شود. این حرکت باعث ترس و وحشت شدید مسافران شده و شماری از آنها مجروح می شوند.
دولت آمریکا تنها توجیهی که می توانست درباره این حرکت تروریستی بیان کند این بود که یک مقام مسئول آن – که خواسته بود هویتش پنهان بماند – به خبرگزاری رویترز گفته بود که یک جنگنده اف 15 آمریکایی وارد میدان دید هواپیمای مسافربری ایرانی شده اما فاصله ایمن را رعایت کرده است.
پس از او، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در اظهاراتی تمسخر آمیز ادعا کرد که این جنگنده به منظور بررسی هویت این هواپیما و اطمینان از امنیت و سلامت نیروهای ائتلاف در پایگاه التنف، به آن نزدیک شده است و پس از شناسایی هویت آن، اجازه ادامه مسیر داده است.
وی این حرکت را حرفه ای دانسته و مدعی شده است که این کار بر اساس موازین بین المللی صورت گرفته است.
البته این حرکت، حرفه ای بود منتها طبق موازین و معیارهای رژیم صهیونیستی. ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا که به قتل و کشتار و ترساندن مردم عادی عادت دارد، توصیف اشتباهی به کار برده است؛ هنوز چند روز از آخرین تجاوز این رژیم به فرودگاه بن المللی دمشق که به شهادت یکی از رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان به نام علی کامل محسن انجامید و دیگر جنایات این رژیم در حمله به منازل مردم عادی نگذشته است.
وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این جنایت، با همان عقلانیت و متانت همیشگی خود اعلام کرد که جزئیات این حادثه در دست بررسی است و پس از تحقیقات، اقدامات سیاسی و قانونی لازم به عمل خواهد آمد؛ همچنین تأکید کرد که در یادداشت اعتراضی به سفارت سوییس در تهران، به عنوان حافظ منافع آمریکا اعلام کرده است که واشنگتن مسئول هر گونه حادثه ای است که برای این هواپیما در بازگشت به ایران رخ می دهد.
از سوی دیگر مجید تخت روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل هم به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل اعلام کرده است که آمریکا مسئول هر گونه حادثه ای است که ممکن است برای این هواپیما در بازگشت به ایران رخ دهد.
دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل هم اعلام کرده است که به زودی شکواییه ای تحویل شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل خواهد شد و در آن مراتب اعتراض ایران به تعرض دو فروند جنگنده آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایران در آسمان سوریه، اعلام خواهد شد.
در حالی که آمریکا سرگرم حرکت تروریستی خود علیه هواپیمای مسافربری ایران بود، مجید تخت روانچی، سفیر دائم ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت بین الملل با عنوان "خاورمیانه و راه حل سیاسی در سوریه" سخنرانی می کرد.
وی در این سخنرانی، تحریم های یک جانبه آمریکا علیه سوریه را محکوم کرده و آن را شرم آور توصیف کرد. وی تأکید کرد که همه نیروهای اشغال گر در سوریه می بایست قبل از اینکه دولت این کشور رسما اعلام کند، خاک این کشور را ترک می کردند.
تخت روانچی همچنین تأکید کرد که "حمله های نظامی اسرائیل به سوریه، باعث بی ثباتی و نقض حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور شده است. باید برای نابودی گروه های تروریستی در سوریه همکاری کنیم."
این حادثه یادآور جنایت هولناک آمریکا در سال 1988 بر فراز خلیج فارس است. آمریکا در این سال یک فروند هواپیمای مسافربری ایران با بیش از 300 سرنشین را هدف قرار داد. این امر به وضوح نشان می دهد که سیاست های آمریکا در نقض قوانین و معاهدات بین المللی در مورد حمله به شهروندان عادی و ایجاد ترس و وحشت در میان آنها هیچ تغییری نکرده است.
نظر شما