کد خبر: مواد-غذایی-حاوی-کربوهیدرات،-افسردگی-ر
۲۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۱:۱۲
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) عباس گودرزی روز چهارشنبه افزود: مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدارت سبب آزادسازی انسولین شده و انسولین باعث می‌شود تمام اسیدآمینه‌ها‌ی موجود در خون جذب سلول‌ها‌ی بدن شوند. در نتیجه مقدار زیاد تریپتوفان در جریان خون باقی می‌ماند و به مغز وارد شده، تبدیل به سروتونین می‌شود و در نهایت مقدار سروتونین به عنوان عامل کاهش دهنده استرس در مغز افزایش می‌یابد. وی اظهار داشت: سبزی‌ها‌ و میوه‌ها‌ منبع خوبی از ویتامین C هستند، دریافت کافی ویتامین C در مقابله با افسرگی و استرس بسیار مهم است و در واقع، در دوره‌ها‌ی طولانی مدت از افسرگی و استرس کاهش می‌یابد. گودرزی ادامه داد: منابع غذایی غنی از این ویتامین شامل انواع مرکبات، کیوی، توت فرنگی، خربزه، سبزی‌ها‌یی مانند گوجه فرنگی، فلفل سبز، انواع فلفل‌ها‌ی دلمه ای، کلم، گل کلم و غیره است و توصیه می‌شود روزانه سه تا پنج واحد سبزی و دو تا چهار واحد میوه مصرف شود و حداقل یک واحد از سبزی و میوه مصرفی از منابع غنی از ویتامین c باشد. این متخصص تغذیه اضافه کرد: آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که باعث محافظت در برابر آسیب سلولی ناشی از مولکول‌هایی به نام رادیکال‌های آزاد می‌شوند و برای از بین بردن رادیکال‌های آزاد و افزایش ایمنی بدن در مقابل انواع بیماری‌ها از جمله افسردگی و استرس نقش اساسی دارند. گودرزی تاکید کرد: آنتی اکسیدان‌ها‌ باعث کاهش عوامل شیمیایی مخرب بر اثر افسرگی و استرس‌ها‌ی فیزیولوژیکی و محیطی در خون می‌شود و این خاصیت در ویتامین E و C موجود است و سبزی‌ها‌ و میوه‌ها‌ منبع غنی این ویتامین‌ها‌ هستند. به گفته وی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، فلفل فرنگی، مرکبات، توت فرنگی و کیوی به علت داشتن ویتامین C در تقویت قدرت فکری و آرامش اعصاب نقش به سزایی ایفا می‌کنند و ویتامین C موجود در مرکبات می‌تواند سطح هورمون ایجادکننده افسردگی و استرس را پایین آورده و همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود. گودرزی افزود: جوانه گندم، مغزها، دانه میوه‌ها‌، غلات سبوس دار، سبزی‌ها‌ی دارای برگ سبز تیره مثل جعفری، برگ چغندر، برگه‌ها‌ی تیره رنگ کاهو و روغن‌ها‌ی گیاهی مثل آفتابگردان ذرت و کلزا و سویا، زرده تخم مرغ، جگر، چربی شیر و لبنیات و میگو سرشار از ویتامین E هستند و توصیه می‌شود برای تامین این ویتامین برای پخت و پز از روغن‌ها‌ی مایع مثل آفتابگردان مصرف و به جای مصرف سس با سالاد از روغن زیتون استفاده شود. وی ادامه داد: منیزیم ماده ای معدنی است که باعث آرام سازی سیستم اعصاب مرکزی می‌شود، این ماده به بدن کمک می‌کند تا با استرس مقابه کند، همچنین افرادی که به واسطه شغل یا به هر دلیلی استرس زیادی را تجربه می‌کنند، نیازمند مقدار بیشتری منیزیم نسبت به سایرین هستند. گودرزی تصریح کرد: منیزیم یکی از مواد مغذی موجود در سبزی‌ها‌ است که با خوردن مقدار مناسبی از سبزی‌ها‌، منیزیم خون افزایش یافته و در نتیجه کورتیزول (هورمون ایجادکننده استرس) خون در بدن متعادل شده و باعث کاهش سردرد و خستگی ناشی از افسردگی و استرس می‌شود. گودرزی خاطرنشان کرد: ویتامین B9 یا فولات یا اسید فولیک یکی از ویتامین‌ها‌ی مهم در حفظ سلامت سیستم عصبی است که کمبود آن می‌تواند فرد را در معرض خطر ابتلا به این اختلال عصبی قرار دهد. به گفته وی، افرادی که مبتلا به افسردگی هستند و سطح خونی فولات آنها پایین تر از حد طبیعی است، هفت درصد به درمان با داروهای ضد افسردگی جواب می‌دهند، بر همین اساس بسیاری از روانپزشکان برای درمان افسردگی و بهبود اثربخشی داروهای ضد افسردگی اسید فولیک تجویز می‌کنند. گودرزی اظهار داشت: بهترین منابع ویتامین B9 شامل سبزی‌ها‌ی برگ سبز تیره رنگ همچون اسفناج، انوع سبزی مثل جعفری، کاهو، جگر، میوه‌ها‌ و حبوبات است.(ایرنا)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha