به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکترحسین معصومی با اشاره به اینکه در اکثر گاوداریها برای جلوگیری از انتشار میکروب و دیگر عوامل، همراه تغذیه به گاو آنتیبیوتیک میخورانند،اظهارکرد: آنتیبیوتیک در گاوداریها بدون هیچگونه ضوابطی و به دو دلیل استفاده میشود، اول اینکه بیماریهای دامی را کنترل کند و در دومین مرحله بهعنوان فاکتور رشد مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: اگر آنتیبیوتیک بدون نظر و کنترل دامپزشک و سازمان دامپزشکی به تغذیه دامها اضافه شود و صاحبان دامداریها به صورت آزاد آن را تهیه و استفاده کنند، باقیمانده آنتیبیوتیک در گوشت و شیر احشام باقی میماند و در شیری که مردم مصرف میکنند باقیمانده آنتیبیوتیک وجود دارد.
این متخصص عفونی تصریح کرد: سازمان دامپزشکی کشور باید مسئله افزودن آنتیبیوتیک به شیر را کنترل و غلظتش را اندازهگیری کند و اگر دارای استانداردهای لازم نباشد باید از مصرف آن جلوگیری شود.
معصومی عارضه وجود آنتیبیوتیک در شیر را ورود مقادیر زیادی از آنتیبیوتیک به داخل آن دانست و گفت: این مسئله باعث بروز مقاومت ضدمیکروبی میشود یعنی بدن افراد در مقابل میکروبها مقاوم شده و اگر در آینده بدن آنها به عفونتی دچار شود آنتیبیوتیکهایی که برای درمان از آنها استفاده میشد دیگر کاربردی نخواهد داشت.(فارس)
نظر شما