دکتر شاهین صالحی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت) با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه مدتی است که استفاده مداوم و بیرویه از وسایل ارتباط جمعی مثل موبایل و تبلت در همه جوامع دامنگیر مردم شده است، افزود: استفاده از وسایل ارتباط جمعی در کل جامعه رشد زیادی داشته و با توجه به نحوه استفاده افراد مشکلات زیادی میتواند در انتظار آنها باشد.
وی ادامه داد: غضروفها، استخوانها، ساختار طبیعی و آناتومیک بدن افراد در سن پایین و رشد در حال شکلگیری است و زمانیکه افراد مداوم از این وسایل استفاده میکنند شکلگیری انحناها، گودی گردنی، شانه، قوس کمر و ستون فقرات با مشکل مواجه میشود.
صالحی تاکید کرد: با شیوع این رویه شاهد رشد نوجوانانی با قوزهای پشتی، قوسهای کمری، پایین افتادگی شانهها و از همه مهمتر کاهش قوس گردنی یا سر رو به جلو خواهیم بود.
این متخصص پزشکی ورزشی اضافه کرد: این افراد چارچوب طبیعی و متناسب ندارند و مشکلاتی که به آن دچار میشوند متعاقبا موجب کمر درد، گردن درد و دردهای ناحیه پشتی میشود. ضمننا افرادی که علاوه بر موبایل و تبلت از لپ تاپ و رایانه برای تایپ استفاده میکنند در موچ دست دچار آسیب میشوند.
وی با اشاره به راهکارهای کاهش استفاده از این دستگاهها در افراد به ویژه در کودکان گفت: بهترین کار این است که خانوادهها زمانهای محدودی برای استفاده از این وسایل برای کودک اختصاص بدهند.
صالحی با تاکید بر اینکه خانواده نباید اجازه دهد بچهها مدت طولانی با وسایل الکترونیکی کار کنند، افزود: توصیه ما این است بعد از 20 دقیقه کار با موبایل و تبلت شروع به پیادهروی یا قدم زدن در خانه کنند و ورزشهای مربوط به اندامهای فوقانی مثل بالا انداختن شانهها و نگه داشتن در این حالت، حرکات کششی کتف و سینه را انجام بدهد.
این متخصص پزشکی ورزشی با بیان اینکه بخش زیادی از فعالیتهای کودکان مطالعه یا کار با موبایل شده، گفت: توصیه میشود خانواده حتما فرزندانشان را در سالنهای ورزشی و استخرها ثبت نام کنند تا بتوانند قسمتی از وقتشان را به ورزش بپردازند.
نظر شما