کد خبر: مشارکت-در-انتخابات-مجامع-هلال‌احمر-تج
۲۵ خرداد ۱۳۹۹، ۱۹:۴۵

بیست‌وسوم خرداد ٩٩ برای جوانان، داوطلبان و امدادگران جمعیت هلال‌احمر معنا و مفهوم خاصی پیدا کرد. حضور خالصانه و داوطلبانه خانواده بزرگ هلال‌احمر این‌بار در یک روز تعطیل و به نسبت گرم و با رعایت تمامی موارد و اصول مقابله با کرونا نشان از همت و جدیت صاحبان اصلی این نهاد مردمی دارد.

این مشارکت چشمگیر برای تعیین نحوه اجرایی و عملکرد مدیران هلال‌احمر در سطوح شهرستانی، استانی و کشوری در چهار‌سال آتی از نگاه اجتماعی در جامعه کنونی اقدامی تحسین‌برانگیز و اقتدارافزاست. اعضایی که ضمن انجام فعالیت ‌عام‌المنفعه و امدادی خود در جهت‌دهی آینده بستر فعالیت داوطلبانه خود تصمیم‌گیری می‌کنند.

انتخابات مجامع هلال‌احمر و استقبال پرشور واجدان شرایط از آن مقدمات پراهمیتی برای جلب مشارکت بیشتر بود که نوید توسعه‌یافتگی هرچه بیشتر هلال‌احمر را در تمامی سطوح می‌دهد. به عبارتی حضور داوطلبان جمعیت هلال‌احمر در پای صندوق‌های رأی را می‌توان مشارکت‌جویی تصمیم‌گیران و مشارکت‌پذیری ذی‌نفعان دانست.

مشارکت در مفهوم به معنای مجموعه همکاری‌ها، هم‌فکری‌ها، هم‌دلی‌ها و در مجموع اقداماتی است که اعضای یک جامعه در امور مربوط به خود انجام می‌دهند که به این وسیله قدرت بیشتری در رسیدن به اهداف و آرمان‌های خود به دست می‌آورند.

مشارکت در جمعیت هلال‌احمر از مصادیق بارز نقش‌پذیری و مسئولیت آگاهانه در کارگروهی است که به صورت داوطلبانه و با سازوکاری مشخص صورت می‌پذیرد. این مشارکت، هم به‌عنوان ابزار و هم هدف در برنامه‌های اجتماع‌محور، رویکردی برای افزایش اقتدار نهاد مردمی و  به منظور تضمین اعمال نقش موثر اعضای آن در توسعه شناخته می‌شود.

از آنجا که می‌توان مشارکت را متناسب با سطحی که به اجرا درمی‌آید، منجر به توانمندی مردم یا مشارکت‌کنندگان دانست، حضور داوطلبانه اعضا در جمعیت هلال‌احمر هم تعبیر مشارکت در یک کنش سازمان‌یافته است.

مشارکتی با تعهد و قبول مسئولیت فردی و اجتماعی و تجلی اهداف بالایی همچون سهیم‌شدن داوطلبان در قدرت و تصمیم‌گیری، موجب بازگشایی فرصت‌های پیشرفت برای همگان مبتنی‌بر دخالت فعال و پویا در امور برنامه‌ریزی و اجرا خواهد بود.

هدف نهایی مشارکت از برگزاری انتخابات مجامع هلال‌احمر تا تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی توسط خود اعضا و همچنین نظارت ایشان در تمامی سطوح نشان از تأمین احترام فردی و اجتماعی دارد و این هدف منطبق بر اهداف عالیه جمعیت هلال‌احمر است.

با این تعاریف، مشارکت اجتماعی جلوه‌ای از تأمین احترام انسان‌ها در نظر گرفته می‌شود که در بیست‌وسوم خرداد ۹۹ شعب جمعیت هلال‌احمر سراسر کشور با حضور بی‌نظیر اعضا و داوطلبان فعال، میعادگاه عملیاتی این هدف متعالی بودند.

دکتر فاطمه رفیعی، مشاور رئیس جمعیت هلال‌احمر در امور اجتماعی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha