به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، سیدمحمود اسحاق حسینی با اشاره به مسافرتهای نوروزی پیشرو و غذاهایی که باید میل شود تا افراد به مسمومیت دچار نشوند، گفت: مهم است بدانیم غذاهایی که میخوریم در کجا طبخ میشود؛ با چه نوع مواد اولیهای و چقدر زمان صرف شده است تا به مسمومیت غذایی دچار نشویم.
وی در خصوص مسمومیتهای غذایی در روزهای تعطیلات، گفت: نوعی مسمومیت وجود دارد که مواد غذایی پس از بیرون آمدن از یخچال تحت تأثیر هوا قرار میگیرد، که انواع سس، ماهی و ... از امثال آن هستند.
اسحاق حسینی افزود: علاوه بر هوا نوعی باکتری وجود دارد که سبب بروز مسمومیت غذایی میشود. به عبارت دیگر خوردن غذاهای بینراهی در مکانهایی که شناختی از آن نداریم مهمترین عامل مسمومیت است.
فوقتخصص گوارش، اظهار داشت: نوعی اختلال به نام اسهال مسافری نیز وجود دارد که چند نوع باکتری در بروز آن دخیل هستند یعنی ممکن است حتی بدون مصرف مواد غذایی افراد به این مشکل دچار شوند ولی نیاز به آنتیبیوتیک برای درمان وجود ندارد.
وی ادامه داد: برای درمان این نوع بیماری نیاز به آنتیبیوتیک نیست و افراد مبتلا شده تنها به مدت حداکثر 48 ساعت به حالت تهوع و در نهایت اسهال دچار میشوند. همچنین برای درمان زودتر باید آب و الکترولیت به اندازه کافی مصرف کرد که پودر ORS منبع مهمیبرای درمان است.
اسحاق حسینی در پایان گفت: افراد حتی اگر برای مدت اندکی گرسنگی را تحمل کنند بهتر از این است که در مکانی که نمیشناسند غذا بخورند؛ همچنین اگر مشکل گوارشی حاد بود باید به پزشک متخصص مراجعه شود.(فارس)
نظر شما