کد خبر: طلب-2هزار-میلیاردی-شهرداری-از-بخش-جرائم
۴ شهریور ۱۳۹۹، ۱۶:۳۲
طلب 2 هزار میلیاردی شهرداری از بخش جرائم رانندگی!

مینا افسریان: طی چند سال گذشته مباحث زیادی در خصوص بازپس گیری املاک شهرداری تهران از سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و غیردولتی و همچنین دریافت عوارض شهرداری تهران از ارگان‌های دولتی مطرح شده که متاسفانه به جایی نرسیده است که در همین زمینه خبرنگار شهری گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت در گفت‌وگوی تفصیلی با سید محمود میرلوحی رئیس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران این موضوع را بررسی کرده که در ادامه می‌خوانید.

آخرین وضعیت شهرداری تهران در حوزه دریافت عوارض از دولت چگونه است؟

شهرداری تهران با دستگاه‌های دولتی همکاری زیادی دارد و از آغاز قرار بوده که هر ساختمانی که توسط دستگاه‌های دولتی ساخته می‌شود عوارض پروانه و پایان کار آن به شهرداری تهران پرداخت شود. دولت از این قاعده مستثنی نیست. در عین حال عوارض دیگری هم به عنوان عوارض پسماند و پایدار که مربوط به ساختمان‌های دولتی است باید توسط دولت به شهرداری تهران پرداخته شود.

قرار بود شهرداری تهران در حوزه عوارض پسماند خودکفا شود اما بعد از گذشت مدت‌ زمان زیادی از این موضوع، شهرداری تهران هنوز از منابع دولتی به جز در بحث حمل و نقل عمومی برخوردار نیست. متاسفانه در سالهای گذشته در حوزه‌های مختلف شهرداری تهران اقدامات خوبی صورت نگرفته بود و سازمان حسابرسی هزینه‌ها را بر اساس ضوابط و مقررات محاسبه و پیگیری نکرده بود اما در دوره پنجم شورای شهر کمیته اقتصادی کارگروهی تشکیل داد و از مدیران مختلف سازمان تنظیم مقررات و ضوابط ساخت و ساز، شهرسازی، بخش خزانه‌داری، درآمد و دیگر بخش‌های مختلف دعوت به همکاری کرد.

شناسایی ساختمان‌های شهرداری تهران به کجا رسید؟

در جلسات مختلفی که برگزار شد تمام اسناد ساختمان‌های دولتی که حدود ۵۰۰ فقره ساختمان وزارتخانه‌های مختلف بود همه را بر اساس مقررات و ضوابط شناسایی کرد. کارهای خوبی در یک سال اخیر انجام شده و در واقع مطالبات ما ساختمان‌های شناسایی شده احصا شده است. همچنین در مورد مترو و کارهایی که صورت گرفته مصوبات و قوانین متعددی در حوزه حمل و نقل عمومی، حمل و نقل ریلی، موضوع بهینه‌سازی سوخت وجود دارد که امروز همه اینها احصا شده است.

برخی اقدامات با وجود مصوبات و قوانین مختلف به دلیل اینکه مناسبات دولت، شورای شهر و شهرداری تهران در دوره آقای احمدی‌نژاد مثبت نبود و با وجود تصویب 2 میلیاردی برای شهرداری تهران در آن دوره این پول به شهرداری تهران پرداخت نشد و احمدی‌نژاد در خصوص مصوبه بودجه در مقابل مجلس مقاومت کرد.

طلب شهرداری تهران از دولت در خصوص جرائم رانندگی چه رقمی است؟

جرائم رانندگی اگرچه قانون مشخص دارد اما طی سال‌ها با وجود دریافت این جرائم سهم شهرداری تهران پرداخت نشده است و در همین حوزه در حال حاضر ۲ هزار میلیارد تومان طلب شهرداری تهران از دولت است. در حوزه بافت فرسوده هم تکالیفی مانند عدم دریافت عوارض پروانه به عهده شهرداری تهران گذاشته شده است اما طبق قانون دولت باید هزینه عوارض بافت فرسوده را تامین کند که همه این موضوعات هم‌اکنون احصا شده است.

تهاتر بدهی‌ها

به نظر می‌رسد طلب‌های شهرداری تهران رقم‌های قابل توجهی است که شورای شهر آن را دنبال می‌کند. باید در نظر داشت که در قانون بودجه در مجلس دهم و دولت یازدهم زحمت زیادی کشیده شده و بالاخره ردیف‌هایی به خصوص در بخش تهاتر بدهی‌ها پیش بینی شد. مدیریت شهری در دو سال ۹۷ و ۹۸ توانست مبلغی از طلب‌های خود را از دولت تهاتر و اوراق خزانه دریافت کند.

آیا قرار است به خاطر کسری بودجه شهر آفتاب و شهروند را واگذار کنید؟

لغو فروش شهر آفتاب و شهروند!

در دوره چهارم مدیریت شهری تصویب شده بود که شهر آفتاب و ‌ شهروند را با مبالغ کمی بفروشند و در این خصوص هم ارزیابی قیمتی انجام شده بود اما به محض اینکه دوره پنجم مدیریت شهری آغاز شد ما این دو مورد را متوقف کردیم و در این خصوص شورای شهر تهران مصوبه‌ای تصویب کرده است. فروش شهر آفتاب و شهروند را لغو نکردیم اما بعدها شنیدیم که رقم‌هایی که برای فروش این دو مجموعه و برند مطرح است بسیار پایین است. با اینکه معلوم شهروند جزو وظایف ذاتی شهرداری تهران نیست و به عنوان یک حوزه و بنگاه اقتصادی می‌توان به آن نگاه کرد البته در موارد ضروری هم می‌تواند از حقوق شهروندان و مصرف کنندگان حمایت کند.

ما دو بخش میادین میوه و تره بار و شهروند داریم که در ایام کرونا در حوزه‌های مختلف به خصوص تامین محصولات بهداشتی به مردم کمک زیادی کرد. در راستای کاهش تلاطم‌های کالاهای مورد نیاز مردم به ویژه در حوزه اقلام بهداشتی اگر شهروند و تلاش‌های آن نبود می‌توانست فضای بدی در شهر ایجاد شود. سازمان میوه و تره بار و فروشگاه شهروند نقش بسیار مهمی در حوزه کنترل قیمت‌ها و دفاع از حقوق شهروندان و دارند اما در عین حال جزو بنگاه‌های اقتصادی هستند و باید اقتصادی اداره شوند.

وارد شدن چند بخش شهرداری به بورس

اخیراً هم بحث وارد شدن دو حوزه شهرداری تهران به بورس مطرح شده است و در این خصوص لایحه‌ وارد شدن همشهری و شهروند به بورس توسط شهرداری تهران در حال بررسی و آماده سازی است و به زودی برای ارائه به شورا خواهد آمد. در برنامه سوم تصویب کردیم که این کار باید اتفاق بیافتد اما در این برنامه اسم مشخصی آورده نشده و به طور مستقیم به شهر آفتاب، شهر سالم، شهروند و همشهری اشاره نکرده‌ایم اما فعلا متن مقدماتی وارد شدن همشهری و شهروند به بورس آماده شده  و در مرحله بررسی است.

کارهایی که در خصوص شهروند طی سه سال گذشته صورت گرفته ارزش برند شهروند را بسیار افزایش داده است، هم اکنون رقم برند شهروند چند برابر آن رقمی است که در آن زمان برای مذاکره مطرح شده بود. فکر می‌کنیم همان بانکی که در آن زمان قصد خرید شهروند را داشت الان آمادگی داشته باشد که بیش از ۵ برابر قیمت مذاکره شده را به شهرداری تهران پرداخت کند.

آخرین وضعیت بازپس گیری املاک به کجا رسیده است؟

کارهای گسترده‌ای در خصوص املاک انجام دادیم که تا حدی مردم در جریان هستند و ما به افکار عمومی گزارشات خوبی ارائه داده‌ایم. در خصوص املاک کارهای خوبی صورت گرفته است و در خصوص برخی اسناد و املاک در اختیار نهادها ما مراودات زیادی با بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و غیره داشتیم. اگر دوستان منطقه ۲۲ را ملاحظه کنند متوجه برج‌های سر بر افراشته این منطقه می‌شوند. در این منطقه اتفاقات زیادی رخ داده که از مهمترین آن می‌توان به این موضوع که قرار بوده 70 درصد ملک را به شهرداری بدهند بعد نسبت به ساخت آن اقدام کنند اما ملک را به شهرداری نداده و آن را ساخته بودند. در این منطقه ده‌ها برج ساخته شده اما ملک شهرداری تهران را تحویل نداده‌اند.

اخیرا کار بسیار جدی صورت گرفته و ما به دنبال بازپس گیری املاک شهرداری تهران هستیم چراکه اینها سهم خدمات برای شهروندان و توسعه فعالیت‌های آینده است. به طور جدی کارهای خوبی انجام شده و دوستان گزارشات خوبی از تفاهم‌نامه‌هایی که با ارتش، نیروی انتظامی و دیگر بخش‌ها صورت گرفته‌، ارائه داده‌اند. شورای شهر به صورت جدی موضوع باز پس گیری املاک را پیگیری می‌کند.

ارزش افزوده املاک شهرداری

همچنین در مورد برخی املاک بند ۶ ماده ۵۵ که مربوط به پلاک‌های در اختیار دیگران است هنوز اتفاق خوبی رخ نداده و یکی از کارهای سازمان سرمایه گذاری و املاک در این بخش‌ها باید این باشد که ارزش افزوده بر این املاک ایجاد کند. این فرهنگ به خوبی مورد توجه نبوده و این املاک بدون اجاره نامه و دلیل معلوم بودن ملک در اختیار ان‌جی او، خیریه، اشخاص حقیقی و حقوقی بوده است؛ همه این موارد توسط شورای شهر مصوبه‌ شد و با تمام تلاش به دنبال آن هستیم که این املاک تبدیل به ارزش افزوده شود. همچنین به دنبال آن هستیم که این املاک به عنوان اموال مردم و شهر حفظ شود.

اگرچه از همه کشور به خاطر ارزش افزوده به تهران می‌آیند اما خود شهرداری تهران متاسفانه معلوم است که در کجا این ارزش افزوده‌ها را ایجاد می‌کند. ما در مورد این ارزش افزوده توسط شهرداری تهران هیچ ردی مشاهده نکرده‌ایم. ما ملک‌هایی داریم که ارزش افزوده آن به باد رفته و هیچ سهمی متوجه شهرداری تهران نشده است. در تلاش هستیم تا بتوانیم برای شهرداری تهران ارزش افزوده ایجاد کنیم اما از طرفی بودجه غیرنقدی آنگونه که باید محقق نشده است.

غربالگری اموال

باید در غربالگری اموال ، اموال ریز شهرداری تهران فروخته شود تا بتوانیم آن را به سرمایه‌های ماندگارتری برای شهر تبدیل کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha