به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) دکتر محمدرضا صفرینژاد درباره واکسن HPV گفت: در تمام کشورهای پیشرفته تزریق واکسن HPV در برنامه واکسیناسیون کشور گنجانده شده است اما متاسفانه در کشور ما علیرغم شیوع بالای بیماری «زگیل تناسلی» هنوز این واکسن در برنامه کشوری دیده نشده است.
وی با بیان اینکه تزریق این واکسن برای تمام کودکان 9 تا 13 سال لازم و ضروری است، افزود: عدم دریافت این واکسن میتواند خطر ابتلا به زگیل تناسلی را برای افراد به دنبال داشته باشد. زگیل تناسلی به دنبال داشتن رابطه جنسی با فرد آلوده به افراد منتقل میشود، بنابراین باید تمام کودکان واکسینه شوند تا در دوره جوانی و پس از ازدواج درگیر این بیماری خطرناک نشوند.
این اورولوژیست خاطرنشان کرد: سن طلایی دریافت واکسن 9 تا 13 سالگی است اما در مواردی میتوان برای افراد تا 26 سال نیز تزریق کرد اما پس از این محدوده سنی، دریافت واکسن هیچ تاثیر مثبتی نخواهد داشت.
صفرینژاد با توجه به خطرات ابتلا به زگیل تناسلی، یادآور شد: افرادی که به زگیل تناسلی مبتلا میشوند در معرض خطر ابتلا به سرطان ناحیه تناسلی، دهان، حلق و حنجره قرار میگیرند.
وی با توجه به واردات واکسن HPV به کشور، تصریح کرد: زگیل تناسلی دارای 100 نوع ویروس است که واکسنی که اکنون در خارج از کشور تولید شده و وارد میشود صرفا در برابر 4 نوع این ویروس از قبیل ویروس 6، 11، 16 و 18 مقاومت ایجاد میکند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: با توجه به اینکه در کشورهای اروپایی و آمریکایی این 4 نوع ویروس شایع است، آنها واکسنی تولید کردهاند که بتوانند بر علیه آن مقابله کنند اما این در حالی است که در کشور ما سایر ویروسها شایع است و این 4 نوع از شیوع کمتری دارد بنابراین ضروری است در کشور واکسنی تولید شود که بر علیه ویروسهای شایع مقابله کند.
صفرینژاد خاطرنشان کرد: واکسنی که اکنون وارد کشور شده باید در سه نوبت به افراد تزریق شود که تزریق آن هزینههای زیادی را به افراد متحمل میکند بنابراین ضروری است وزارت بهداشت و سازمانهای بیمهگر این خدمت را تحت پوشش قرار دهند.
وی افزود: در کشورهای اروپایی و آمریکایی تزریق این واکسن تحت پوشش و حمایت دولت است به همین دلیل مردم به موقع برای دریافت این واکسن اقدام میکنند.
این اورولوژیست یادآور شد: رسانهها باید در خصوص تزریق این واکسن برای کودکان فرهنگسازی کنند تا مردم در این خصوص آگاهی لازم را داشته باشند.(آنا)
نظر شما