کد خبر: رشد-علوم-پزشکی-بزرگترین-دستاورد-پس-ازپ
۱۸ آذر ۱۴۰۰، ۱۲:۵۷

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، بسیاری از نیازهای حوزه سلامت کشور باید توسط سایر کشورها انجام می شد و پزشکان خارجی در مناطق مختلف کشورمان در حال طبابت بودند تصریح کرد: خوشبختانه از بزرگترین دستاوردهای بعد از انقلاب اسلامی رشد علوم پزشکی در کشور بوده است و امروز در شرایط ممتازی در حوزه پزشکی قرار گرفته ایم و در منطقه حرف اول را می زنیم.

به گزارش  گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل ازوبدا،دکتر بهرام عین اللهی در گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور  که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب(س)اظهار کرد: ایران امروز، کشوری قدرتمند با دانش های جدید است که با تلاش نخبگان مومن، متعهد و پیرو خط ولایت توانسته است به قله های پیشرفت دست پیدا کند.

وی با بیان اینکه جایگاه امروز کشور ایران در عرصه های بین المللی تحت رهبری امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حاصل مجاهدت ها و ایثارگری های مردم کشورمان و خون های پاک شهیدان است خاطر نشان کرد: ایران کشوری با هویت تاریخی است و در عرصه های مختلف توانسته است قدرت خود را حفظ و ارتقاء دهد و همه ما جزئی از این کشور هستیم و باید رسالت خود را به شکل مناسبی انجام دهیم.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی  با بیان اینکه حفظ و ارتقاء کشور در حوزه پزشکی مهمترین وظیفه محسوب می شود اظهار کرد: باید کیفیت و وضعیت علمی کشور حفظ و ارتقاء یابد و اجازه وارد شدن کوچکترین خدشه را به این حوزه ندهیم.

دکتر عین اللهی تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از بیماران از کشورهای منطقه برای درمان به مراکز درمانی کشور ایران مراجعه می کنند و این موضوع نشان دهنده توانمندی پزشکان کشورمان است.

وی با بیان اینکه امروز سرعت علم در سطح جهان بسیار بالاست و به روز بودن از وظایف اصلی ماست تا بتوانیم به مردم خدمات مناسبت را در تمامی عرصه ها ارائه دهیم اظهار کرد: مقام معظم رهبری به طور مستمر به حوزه علم و پژوهش تاکید دارند و بر اساس فرمایش ایشان، دانشگاه باید مساله محور باشد تا بتوانند استعدادهای درخشان و نیروهای جوان را جذب نمایند تا مشکلی را رفع نمایند.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه معاونت پژوهشی یکی از ارکان مهم در به روز بودن علم و رشد دانش محسوب می شود خاطر نشان کرد: امروزه درمان بیماری ها از شیوه سنتی خود در حال خارج شدن است و باید در کنار دارو درمانی در روش های نوین درمانی نیز گام برداریم.

دکتر عین الهی با بیان اینکه یکی از پایه های اصلی در جهش علم، فناوری اطلاعات و استفاده از ربات ها در حوزه پزشکی است خاطر نشان کرد: در این راستا باید در مسیر دستیابی به اهداف دانشگاه های نسل سوم و چهارم گام برداریم و با بازنگری فرایندها بر اساس علم روز به اهداف ترسیم شده برسیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 800 مرکز تحقیقاتی در کشور در حال فعالیت است و لازم است در راستای صرفه جویی در منابع، جلوگیری از فعالیت جزیره ای و رفع نیازهای جامعه شبکه های تحقیقاتی در کشور ایجاد شود اظهار کرد: با اجرای این برنامه می توان از نیروی انسانی، تجهیزات و منابع مراکز تحقیقاتی به شکل مناسبی استفاده شود و در این راستا باید ارزیابی های لازم نیز باید انجام شود.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مراکز تحقیقاتی باید در مسیر رفع مشکلات جامعه در حوزه سلامت گام بردارند تصریح کرد: امروز تمامی مناطق کشور برای وزارت بهداشت دارای اهمیت است و تمامی دانشمندان کشورمان در هر جایی که در حال فعالیت هستند می توانند در حوزه سلامت و رفع مشکلات کشور تاثیر گذار باشند.

دکتر عین اللهی با بیان اینکه ماموریت گرایی مهمترین موضوعی است که باید در حوزه پژوهش به آن توجه شود و با توجه به شرایط هر منطقه ، تحقیقات و پژوهش ها در راستای رفع نیازهای حوزه سلامت مردم آن منطقه اجرا شود اظهار کرد: در این راستا ایجاد پارک های فناوری نباید محدود به دانشگاه های برخوردار شود و باید در هر منطقه ای که شرایط لازم فراهم است راه اندازی شود.

وی با بیان اینکه از سال آینده هیچ ردیف مستقل خاصی برای هیچ منطقه و مرکز تحقیقاتی وجود ندارد و با توجه به ارزیابی های وزارت بهداشت و بر اساس ماموریت ها و فعالیت های انجام شده منابع توزیع می شود اظهار کرد: همچنین ارتباط با سایر علوم غیر پزشکی  نیز باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوان ضمن ایجاد هماهنگی با حوزه پزشکی شرایط را برای توسعه تمامی بخش ها و تولید دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز فراهم نماییم.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه باید زمینه مشارکت علوم غیر پزشکی در راستای رفع مشکلات به ویژه تکنولوژی ها فراهم شود تصریح کرد: هدف مهم وزارت بهداشت تحول در حوزه پژوهش است و در این راستا برنامه های مختلفی در دستور کار قرار دارد.

دکتر عین اللهی با بیان اینکه میدان دادن به فعالیت نیروهای جوان و استفاده از ظرفیت دانشجویان و دستیاران از برنامه های مهم وزارت بهداشت است اظهار کرد: در تمامی دنیا هر جا که از ظرفیت جوانان استفاده شده است در حوزه های مختلف موفق تر بوده اند و در این راستا باید در کوریکولوم آموزشی روشهای تحقیق و پژوهش به خوبی آموزش داده شود.

وی با اشاره به فعالیت حدود 800 مرکز تحقیقاتی در سطح کشور اظهار کرد: باید تمامی این مراکز ارزیابی شود و در این راستا تحقیقاتی که در راستای رفع مشکلات حوزه سلامت با توجه به شرایط هر منطقه مورد توجه قرار گیرد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه حرکت هماهنگ با سایر حوزه ها موجب افزایش واردات واکسن و پوشش واکسیناسیون در سطح کشور شد خاطر نشان کرد: مسئله مهم انجام واکسیناسیون بود که با همکاری و هماهنگی تمامی حوزه ها توانستیم پوشش واکسیناسیون را به شکل مناسبی افزایش دهیم و این در حالی است که اگر با توجه به ظرفیت نیروی انسانی وزارت بهداشت این اقدام  را می خواست انجام دهد،حدود یک سال زمان لازم بود و می توان از این تجربه در سایر حوزه ها نیز استفاده کرد.

دکتر عین اللهی تاکید کرد: در طول سال های گذشته تبلیغات گسترده ای در راستای کاهش فرزند آوری انجام شده است که این موضوع در باور عموم مردم نهادینه شده و در این راستا باید پژوهش های لازم در راستای افزایش برنامه های اثر بخش در میان مردم انجام شود.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت بهداشت در اجرای برنامه های پژوهشی کاربردی خاطر نشان کرد: با ایجاد هماهنگی با حوزه بهداشت می توان بسیاری از مشکلات و معضلات اثر گذار در سلامت جامعه را شناسایی و با اجرای تحقیقات کاربردی آن را مرتفع نمود.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه باید امروز به شکل جهادی در حوزه های مختلف فعالیت کنیم تا بتوانیم در مسیر رفع مشکلات سلامت کشور حرکت نماییم اظهار کرد: کار جهادی باید مستمر و مداوم باشد و همه ما در برابر وظیفه ای که در حوزه های مختلف قبول می کنیم مسئول هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha