به گزارش خبرنگار طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر خیرالله غلامی در نشست خبری همایش داروسازی بالینی گفت: مشکل اساسی داروسازان بالینی ایران خدماتی است که آنها ارائه میدهند اما بیمه آنها را تحت پوشش قرار نمیدهد.
وی افزود: برخی از خدمات داروسازان بالینی هنوز از سوی وزارت بهداشت ارزش ریالی پیدا نکرده است.
رئیس هجدهمین کنگره آسیایی داروسازی بالینی عنوان کرد: در حال حاضر داروسازان بالینی هیچ مشکلی در همکاری با پزشکان ندارند و فقط مشکل پیش رو پوشش بیمهای این خدمات در کشور است.
غلامی یادآور شد: در حال حاضر ۶ داروساز بالینی در بیمارستان امام خمینی (ره)، ۵ داروساز بالینی در بیمارستان شریعتی، ۴ داروساز بالینی در بیمارستان سینا، یک داروساز در بیمارستان بهارلو و دو داروساز بالینی نیز در مرکز طبی کودکان مشغول ارائه خدمت به بیماران هستند.
وی ادامه داد: داروسازان بالینی بیشتر در بیمارستانهای آموزشی تهران به کار گرفته میشوند که قسمت عمده خدمات آنها شامل بررسی رژیمها و تداخلات دارویی برای بیماران است.
غلامی با اشاره به اینکه بررسی آنتی بیوتیکهایی که بیماران مصرف میکنند از جمله وظایف داروسازان بالینی است، اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۱۷۰ نفر فارغ التحصیل این رشته هستند که با دانشجویان این رشته در حدود ۲۴۰ نفر داروساز بالینی میشود. که این تعدا باید افزایش یابد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: نیاز کشور در حدود 1400تا 1500داروساز بالینی است که پیش بینی میکنیم با توجه به رشد تصاعدی پذیرش دانشجو تا ۱۰ سال آینده بتوانیم نیاز کشور به داروسازان بالینی را مرتفع کنیم.
پیشرو بودن داروسازی بالینی ایران
در ادامه دکتر فرشاد هاشمیان، دبیر علمی نهمین همایش داروسازی بالینی ایران با اشاره به اینکه داروسازی بالینی ایران در منطقه پیشرو است، خاطرنشان کرد: تنها کشورهای ترکیه و عربستان به عنوان رقبای ایران در رشته داروسازی بالینی هستند.
دبیر علمی نهمین همایش داروسازی بالینی ایران افزود: انتظارمیرود با افزایش تعداد داروسازان بالینی در کشورمان، شاهد رشد این رشته در سطح منطقه باشیم. چراکه در حال حاضر مشکل داروسازی بالینی کشور ما تعداد کم داروسازان بالینی است.
هاشمیان با اشاره به اینکه میتوانیم از سایر کشورهای منطقه دانشجو جذب کنیم، ادامه داد: جذب دانشجوی خارجی علاوه بر اینکه منفعت اقتصادی برای کشور به همراه دارد منجر به شناساندن جایگاه داروسازی بالینی و انتقال تجارب بین کشورها میشود.
گفتنی است، نهمین همایش داروسازی بالینی ایران و هجدهمین کنگره آسیایی داروسازی بالینی با محوریت داروسازی بالینی، داروسازی بیمارستانی، فارماکواپیدمیولوژی، فارماکواکونومی، فارکاکوژنومیکس، فارماکوکینتیک، فارکاکودینامیک 30 خرداد لغایت اول تیر در مرکز همایشهای رازی با حضور سخنرانانی از کشورهای آلمان، انگلستان، آمریکا، کانادا، چین، سنگاپور، اندونزی، فیلیپین، هند مالزی، تایلند، امارات، عربستان، پاکستان، ویتنام، نپال و نیجریه برگزار میشود.
خبرنگار:هومان حسینی
نظر شما