به گزارش گروه اجتماعی طبنا(خبرگزاری سلامت)، حسین مقصودی در مورد هشدار یکی از اعضای شورای شهر مبنی بر اینکه ساخت و ساز در حریم تهران نه تنها متوقف نشده، بلکه در حال انجام است، گفت: حاشیهنشینی یا افزایش افقی تنها مختص به تهران نیست، کما اینکه در شهرهای کویری هم با این مشکل مواجه هستیم و تا زمانی که به زیرساختها توجه نشده و یک عزم ملی برای رفع آن ایجاد نشود، نمیتوان اقدام جدی در این زمینه انجام داد.
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: متاسفانه در ایران عزم ملی برای رفع مشکلات حوزه شهری وجود دارد، چرا که هر دولتی که روی کار میآید سایر دولتها را زیر سوال میبرد و این روش در حوزه مدیریت شهری نیز مشاهده میشود.
وی تصریح کرد: در علوم سیاسی اصطلاحی تحت عنوان جامعه کلنگی وجود دارد که مختص جهان سوم است، بر همین مبنا در ایران نیز مدیران جدید، مدیران اسبق را کلنگی فرض میکنند.
مقصودی اظهار کرد: ما در کشور بجای برنامهریزی تنها به سر دادن شعار اکتفا میکنیم، کما اینکه قوانین برنامه توسعه به طور کامل اجرا نشد، و این در حالی است که کشورهایی همچون مالزی و برزیل در حین اجرای برنامههای توسعه خود به کشورهایی توسعهیافته تبدیل شدند.
وی عنوان کرد: هماکنون شهرنشینی در کشور به یک فرهنگ تبدیل شده است که ریشه آن به عدم توجه به وضعیت عشایر و روستاییان برمیگردد، تاجاییکه در شرایط کنونی 78 درصد جمعیت در شهرها زندگی میکنند و تنها 22 درصد در روستاها سکونت دارند.
مقصودی افزود: ارائه تسهیلات وام جهت اشتغالزایی در روستاها از تاکیدات مقام معظم رهبری بود که میتوانست نقش موثری در آبادانی روستاها داشته باشد، اما مشکل تضامین بانکی یکی از موانع موجود در مسیر تحقق این مهم بود.
وی بیان کرد: هر اندازه رشد افقی شهرها افزایش داشته باشد به گسترش آسیبهای اجتماعی منتهی میشود که گریبانگیر کشور شده است، همچنین باعث ایجاد فاصله طبقاتی و فقر فرهنگی خواهد شد.
رئیس کارگروه تقسیمات کشور کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، در ارائه راهکار برای ممانعت از تداوم ساخت و ساز در حریم کلانشهرها، خاطرنشان کرد: مسئولان مربوطه باید برای مبارزه با مشکلات مرتبط با حوزه شهری فارغ از سیاسیکاری بجای افزایش دریافتی شهرداری به برنامهریزی دقیق و کارشناسی جهت ساماندهی اوضاع شهرها بپردازند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: یکی از مشکلات حوزه شهری این است که برنامهریزیها در این بخش بومیسازی نشده است و تنها یک نسخه در پایتخت به نگارش درآمده و به کل کشور با اقلیم متفاوت بخشنامه میشود.
عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: ایجاد پارلمان محلی به صورت تخصصی، تخصصی محور کردن اقدامات شورای شهر و تقویت زیرساختها تنها راه برونرفت از مشکلات حوزه شهری است.
نظر شما