کد خبر: بهره-گیری-2500-بیمار-از-خدمات-تنها-مرکز-پرت
۲۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۱:۴۶
بهره گیری  2500 بیمار از خدمات تنها مرکز پرتو درمانی سیستان و بلوچستان

به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از روابط عمومی  دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دکتر سید محمد هاشمی شهری در حاشیه بازدید از مرکز پرتو درمان ولایت با بیان مطلب گفت:  این مرکز تنها مرکز پرتودرمانی تخصصی سرطان در استان سیستان و بلوچستان است که حجم قابل توجهی از مسافرت های درمانی هم استانی های گرانقدرمان را کاهش داده است.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان این مرکز مجهز به یک دستگاه شتاب دهنده خطی از نوع الکتا (ELEKTA) است که مبتلایان به سرطان های شایعی همچون سرطان‌های سینه، رحم و ضمایم، پوست، معده، مری، مثانه، روده بزرگ و امثال آن خدمات درمانی و خدمات تسکینی را در این مرکز دریافت می کنند.

وی افزود: این مرکز که در سال 1395 افتتاح شده است افتخاری برای نظام جمهوری اسلامی ایران و نظام بهداشت و درمان استان محسوب می شود زیرا در حال حاضر علاوه بر اهالی نجیب سیستان و بلوچستان بیمارانی از استان های همجوار و کشورهای پاکستان و افغانستان نیز خدمات مورد نیاز خود را در این مرکز دریافت می کنند و این موضوع باقیات صالحاتی برای همه کسانی است که در مسیر ساخت، تجهیز، راه اندازی و توسعه این مجموعه ارزشمند درمانی تلاش کرده اند.

دکتر سید محمد هاشمی شهری خرید و نصب یک دستگاه دیگر با قابلیت تولید پرتو های با انرژی بالا را از برنامه های دیگر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان عنوان کرد و گفت: پی گیری های جدّی برای تامین اعتبار و مجوز خرید مجموعه دوم پرتو دهی در این مرکز در حال انجام است و از همه کسانی که می توانند دراین زمینه به نظام بهداشت و درمان و مردم کمک کنند درخواست مساعدت و همکاری داریم.

وی افزود: در حالی که دغدغه اصلی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مدیریت بیماری کرونا و تامین نیازهای جاری حوزه بهداشت و درمان از قبیل هزینه های پرسنلی، دارو، تجهیزات مصرفی و امثال آن است از توسعه زیر ساخت های بهداشت و درمان و تکمیل چرخه درمان در داخل استان نیز غافل نیستیم.

متخصص رادیو تراپی و مسئول فنی مرکز در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز با بیان اینکه مرکز پرتو درمانی ولایت در دو شیفت کاری در حال ارائه خدمات به شهروندان عزیز می باشد گفت: 4 نفر پزشک متخصص، 4 نفر متخصص فیزیک پزشکی و 11 نفر کارشناس، تکنسین و کارمند روند پذیرش، آماده سازی، درمان و پی گیری بیماران را انجام می دهند.

دکتر پگاه ساسان پوربا بیان اینکه این مطلب که  به طور متوسط سالیانه 400 نفر از خدمات این مرکز استفاده می کند گفت: در حال حاضر زمان انتظار برای شروع درمان از زمان پذیرش به کمتر از دو هفته رسیده است.

وی افزود: بر خلاف تصور عمومی، تکنیک پرتودرمانی فقط برای بیماران سرطانی بدحال و با هدف تسکین درد و افزایش کیفیّت زندگی انجام نمی شود و تعداد زیادی از بیماران ما با هدف درمان قطعی تحت اشعه درمانی قرار می گیرند  و شاخص درمان در مرکز پرتودرمانی ولایت قابل مقایسه با سایر مراکز کشور است.

به گفته دکتر ساسان پور زیرساخت های فیزیکی لازم برای نصب دستگاه IMRT که یکی از بروزترین و استانداردترین روش های پرتو درمانی برای درمان بیمار با تابش پرتوهایی با اثرگذاری های غیریکنواخت می باشد نیز در این مرکز فرآهم گردیده است. وی با تشکر از حمایت ها و مساعدت های رئیس و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با نصب این دستگاه جدید در مرکز پرتو درمانی ولایت هم بیماران با توده های محل های حساس مثل چشم و ... به جمع بیماران قابل درمان در این مرکز اضافه می شوند، هم ظرفیت پذیر روزانه بیمار به بیش از 70 بیمار در روز افزایش می یابد و هم  نوبت ‌دهی به بیماران مبتلا به سرطان برای پرتو درمانی نسبت به گذشته در زمان کوتاهتری صورت می‌گیرد.

در این بازدید که با حضور رئیس بیمارستان علی ابن ابی طالب (ع)، اعضاء هیئت علمی گروه فیزیک پزشکی و کارکنان و کارشناسان مرکز پرتو درمانی ولایت برگزار شد مهمترین راهکارهای توسعه کمّی و کیفی خدمات این مرکز با حضور رئیس دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم اخذ شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha