به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، محمدرضا شانه ساز امروز (دوشنبه) در اولین نشست خبری بعد از انتصاب در این سمت، افزود: در حال حاضر ۱۲۰ شرکت دارویی به همراه ۷۰ شرکت مواد اولیه دارویی و ۵۶ شرکت توزیع دارو به همراه ۱۲ هزار داروخانه در این مسیر گام بر میدارند.
وی تصریح کرد: آنچه مسلم است اینکه ما نمیتوانیم خود را از واردات دارو محروم کنیم، هر چند توانایی لازم برای تولید هر دارویی در مدت دو سال را داریم. تامین و تدارک دارو، در سیاستهای جدید وزارت بهداشت قرار دارد و حمایت از صنعت داروسازی کشور، به عنوان یکی دیگر از سیاستهای دارویی است.
شانه ساز به شفافیت در حوزه دارویی کشور اشاره کرد و ادامه داد: تمام اقدامات و آرای کمیسیونهای دارویی در دسترس قرار خواهد گرفت تا همگان از آن مطلع شوند. تدبیر وزیر این بوده که قرارگاه در عالیترین سطوح وزارت تشکیل شود تا کارها با شفافیت بیشتری، دنبال و پیگیری شود.
سرپرست سازمان غذا و دارو در واکنش به ابهاماتی که وزیر در ارتباط با حوزه دارو مطرح کرده بود، توضیح داد: ایجاد شفافیت و عدالت نسبی در برخورد با شرکتهای دارویی برای استفاده برابر از فرصتها و پتانسیلهای موجود، دغدغهای است که از طریق همین قرارگاه دنبال خواهد شد.
وی در ارتباط با حذف ارز دولتی برای دارو، گفت: سیاست ما فعلا تامین دارو با ارز ۴۲۰۰ تومانی است و اگر قرار بر تغییر سیاست ارزی است، باید حتما در مورد تامین نقدینگی شرکتهای دارویی و پوشش بیمهای، پیش بینیهای لازم صورت بگیرد. در غیر این صورت، تغییر سیاست ارزی برای دارو، به تنهایی مشکل ساز خواهد شد.
کمبود دارویی حاد نداریم
شانه ساز با بیان این مطلب که در حال حاضر کمبود دارویی حاد نداریم، گفت: خوشبختانه در حال حاضر در زمینه تامین دارو، بحرانی حس نمیکنیم و این مساله نشات گرفته از برنامه ریزیهایی است که از ماهها قبل صورت گرفته است.
وی در ارتباط با ماجرای امضاهای طلایی در سازمان غذا و دارو، اظهارکرد: تغییر و تحول در هر سازمانی طبیعی است و نمیتوان آنها را به یک موضوع خاص دانست. در چنین مجموعهای با گردش مالی چند هزار میلیاردی، کار کردن سخت است. در عین حالی که نظارتها وجود دارد. اما آنچه ما دنبال میکنیم، دوری جستن از برخوردهای سلیقهای و شفاف سازی است که میتواند امضاهای طلایی را از بین ببرد.
نظر شما