کد خبر: اولین-بچ-واکسن-اسپوتنیک-تولید-مشترک-در
۱ تیر ۱۴۰۰، ۱۱:۲۳
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از وبدا، دکتر سعید نمکی در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در گیلان که در سالن شهید رجایی استانداری گلستان برگزار شد، اظهار داشت: ما در اوج تحریم ها ظالمانه بودیم. سه روز پیش آمریکایی ها اعلام کردند که تحریم واکسن برای ایران را برداشته ایم.
 وی گفت: تا دو سه روز پیش، برای کسی باور پذیر نبود که در واکسن هم تحریم هستیم و برخی از بلندگوهای داخلی هم در این شیپور می دمیدند که دولت واکسن وارد نمی کند. برخی از دوستان هم که کمتر از نیم درصد از آرای کل کشور را شاید در سبدشان بود، این فرمایشات را مطرح کردند که اگر بیاییم فلان کار را می کنیم و حرف هایی می زدند که به قول ما کاشانی ها همه این حرف ها را به بازار مسگرها ببرید، یک پیاله مس هم به آدم نمی دهند و  شروع کردند به فرمایشات متعدد و بقیه هم از بیرون پنل و میزگرد گذاشتند که ایران واکسن وارد نمی کند.
وی افزود: پریروز تشت این رسوایی از بام افتاد و آمریکایی ها تازه اعلام کردند که به کشورها اجازه می دهیم به ایران واکسن بدهند البته این هم بی مقدمه نبود و وحی و الهام به مقامات محترم آمریکا نشد. چند روز قبل اعلام کردیم که ایران سازنده واکسن کرونا است و وقتش گذشته و هر قدر هم که عشوه کنید، دیگر خریدار ندارد چون خودمان به تکنولوژی واکسن رسیدیم و شما باور نکردید و اگر می خواستید باور کنید، خودتان را به جهالت می زدید و برای تان خیلی ثقیل بود که ایران در اوج تحریم ها در زمانی که برای فروپاشی ایران در گرداب کرونا برنامه ریزی کرده بودید، اعلام می کند که ششمین یا هفتمین کشور جهان است که واکسن می سازد آن هم نه با یک پلتفرم بلکه با 6 تا 7 پلتفرم.
وزیر بهداشت یادآور شد: آمریکایی ها از ایران این پیام را گرفتند که دیگر بیش از این خودشان را خجل و شرمسار نکنند چون ایران دیگر سازنده واکسن است. این پیام شجاعت آمیز از سوی ایران بود که آمریکا این فضل و بخشش را در این روزهای سخت، ارائه کرد وگرنه نمی دانید که در یکسال گذشته چه کشیدیم چه از سوی آنهایی که خودشان را در دنیا با ما دوست می دانستند و چه از سوی بقیه. دری نبود که برای تهیه واکسن نزنیم. بعضی ها که دوست ما بودند، گفتند ما واکسن را مستقیم به شما نمی دهیم بلکه به فلان جا می دهیم، آنجا به یک محل دیگر بدهد، آن محل یک محل در داخل پیدا کند که به او بدهیم تا اسم ما افشا نشود که آمریکایی ها فشار نیاورند. تازه آن محل پز می داد و زیرنویس می کرد که ما فلان مقدار واکسن وارد کردیم در حالیکه افراد دیگری شبانه روز، تلاش کرده بودند اما آنها واکسن را می گرفتند و به وزارت بهداشت تحویل می دادند و هر روز هم مصاحبه می کردند.
دکتر نمکی تصریح کرد: ما بنا بر شکواییه نداریم چون هر چه بود زیبا بود و برای مردم، نظام و انقلاب تلاش کردیم. روزهای بسیار سختی گذشت اما دستاوردهای بسیار قابل توجه و چشمگیری برای ایران به همراه است.
وی تاکید کرد: در اوج بدترین تحریم ها به لطف خدا و همت همکاران مان، در طول یکسال گذشته توانستیم میزان تخت های ویژه ICU را دو برابر افزایش دهیم و ۴۷۰ دستگاه اکسیژن ساز، ۱۸۰ دستگاه سی تی اسکن، ۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه کمک تنفسی در کشور توزیع کنیم. امسال ۱۴ هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت کشور اضافه می کنیم که در تاریخ کشور، بی سابقه است.
وزیر بهداشت یادآور شد: عده ای کوته فکر می گویند اینها در روزهای پایانی دولت گیج شده و پروژه افتتاح می کنند این هم به دلیل نگرانی از پیک جدید بیماری است. این پروژه ها را از یکسال پیش پیگیری کردیم اما اعتبارات دیر رسید. نگران پیک های بعدی بیماری هستیم که اگر فرد جدیدی در وزارت بهداشت مستقر شد بگوید خدا پدرش را بیامرزد.
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: در دولت آینده مشکلاتی مانند کمبود تخت ویژه، اکسیژن ساز، رمدسیویر، فاویپراویر، ونتیلاتور، ماسک، گان و صد البته واکسن کرونا که باید برای آن جشن ملی بگیریم، نداریم.
وی ادامه داد: بیش از یکسال پیش که ساخت واکسن کرونا را آغاز کردیم، خیلی ها خندیدند، مسخره کردند و باور نمی کردند گروه های مختلف برای تولید واکسن را جمع کردیم و این غیر از مذاکره با خارجی هابرای تامین و انتقال دانش فنی بود.
وزیر بهداشت گفت: امروز در نقطه ای ایستاده ایم که دولت بعدی، دغدغه واکسن کرونا را ندارد. تا پاییز علاوه بر تامین نیاز داخلی، در زمستان می توانیم صادر کننده واکسن کرونا باشیم. مجموعه برکت به خوبی کار کرد و اولین بچ های آن را تحویل می گیریم. سه شنبه واکسن پاستور، اجازه مصرف اضطراری خود را می گیرد.
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: یک خبر خوش این است که واکسن استرازنیکا روی گونه آفریقای جنوبی و برزیلی، ۱۱ درصد اثرگذاری دارد اما در بررسی های ما و کوبا مشخص شد که واکسن پاستور، ۶۲ درصد اثربخشی دارد که خیلی مژده بزرگی است.
وی افزود: روز شنبه با حضور سفیر ایران در روسیه، اولین بچ واکسن اسپوتنیک تولید مشترک در ایران، رونمایی می شود. روز یکشنبه مرحله اول بالینی واکسنی که در بیمارستان بقیه الله ساخته شده، آغاز می شود. واکسن رازی، فاز اول را به خوبی طی کرده و فاز دوم آن هم در حال اتمام است. واکسن سیناژن در حال طی کردن فاز دو است. در ایران ۶ تا ۷ پلتفرم ساخت واکسن به خوبی در حال پیشرفت است و امیدواریم تا پایان شهریور معلمان، گروه های نظامی و مشاغل پرخطر را بعد از تزریق واکسن به گروه های سنی بالای ۶۰ سال، بیماران خاص و صعب العلاج (که ۸۵ درصد از مرگ و میرها مربوط به گروه های سنی و بیماران است) واکسینه کنیم و امیدواریم که تا پایان پاییز، کل جمعیت هدف در کشور با واردات و تولید داخل، واکسینه شوند تا زنجیره انتقال را قطع کنیم.
وزیر بهداشت گفت: از همه دست اندرکاران انتخابات و همچنین از مردم تشکر می کنم که علیرغم توطئه هایی که برای ناامیدی و قهره آنها از صندوق های رای طراحی شده بود و شاید گله مندی هایی به حق از سوی مردم همانگونه که مقام معظم رهبری هم فرمودند وجود داشت اما بازهم حماسه دیگری خلق کردند و انتخاباتی شکوهمند رقم زدند.
دکتر نمکی با اشاره به مشخص شدن رییس جمهور منتخب، افزود: روزی وقتی از مقام معظم رهبری، تقدیر و تشکر می کردم، گروهی نابخردانه به حساب این می گذاشتند که فلانی قصد کاندیداتوری ریاست جمهوری را دارد و از حالا مقدمه فراهم می کند. یک روز با شهید حاج قاسم سلیمانی بودیم که گفت برخی ها می گویند که قاسم می خواهد رییس جمهور شود اما نمی دانند که من، کوچه به کوچه دنبال شهادت می گردم و در مورد بنده نیز در اوج رزم نابرابر با ویروس، برخی افراد شایعاتی را دامن می زدند.
وی خاطرنشان کرد: در بین افرادی که برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح بودند، مردم هوشمندانه بهترین فرد را برگزیدند. این را برادری می گوید که داعیه هیچ پدیده ای در کشور ندارد. خدا شاهد است روزی که در سازمان برنامه و بودجه بودم و از جلوی وزارت بهداشت رد می شدم، می گفتم خدایا همه چیز را به تو سپردم اما من را به این دام نینداز. قبل از استعفای دکتر هاشمی، برای چند ماه مطرح بود که بنده به وزارت بهداشت بیایم اما با دکتر هاشمی دیدار کردم و گفتم من در زندگی فقط دست پدرم را بوسیده ام اما حاضرم دست تو را ببوسم که بمانی تا من به دام و تله نیفتم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: امروز هم خدا را شاهد می گیرم که بزرگترین آرزوی ما و همکاران مان که 16 ماه طاقت فرسا، لحظه ای آرامش نداشتیم و 4 موج بیماری را با صرف انرژی زیاد مدیریت کردیم، نه عدم خدمتگزاری به مردم بلکه برداشتن این بار و تکلیف از دوش ما است و اینکه بتوانیم حداقل یک شب مانند همه افراد معمولی، تلفن همراه را خاموش کنیم و دو و سه ساعت بخوابیم. 16 ماه است که ما و همکاران مان یک ساعت، خواب راحت نداشته ایم. این بزرگترین رستگاری است که عزیزان بپذیرند که ما هم مدتی استراحت کنیم.
دکتر نمکی یادآور شد: آنچه می خواهم بگویم، با کمال آزادگی است. آن سید بزرگوار هم می داند که در زندگی ام، اهل کوچک ترین تملقی نیستم. پدرم یک راننده کامیون بود اما من را با آزادگی، رزق حلال و عدم وابستگی به خیلی از چیزهای دنیا، بزرگ کرد. اولا بنده وقتی وارد وزارت بهداشت شدم، مجموعه سازمان غذا و دارو و تجهیزات پزشکی، پرمشکل بود. وقتی به این لانه زنبور دست کردم، گزش های عدیده ای آزارم داد اما با خدای خودم عهد بسته بودم که برای پاکیزه کردن ذهن مردم از جمهوری اسلامی، تلاش کنم. خیلی ها بازی راه انداختند، توییت زدند، پول دادند، آدم خریدند که یکی از آنها که محکوم به حبس شد اعلام کرد که به او گفته بودند تو برو ما پول وکیلت را می دهیم هر چه می توانی برای تخریب فلانی، تلاش کن. میلیاردها پول مطرح بود و من هم برای حمایت از تولید داخلی و قطع واردات، ایستادگی کرده بودم و بولدوزرها روشن بود که از جنازه من، رد شود.
وی ادامه داد: وقتی آیت الله رییسی، رییس قوه قضاییه شد و مسائل را به صورت خصوصی با او در میان گذاشتم، قوت قلب جدیدی برای مبارزه من با این فساد سازمان یافته شد و ایستادم تا آخرین مراحلی که باید پیگیری می کردم. همکاران ما در کرونا روزها و شب های خیلی سختی را گذراندند. در آن ایام سخت و پرصعوبت، هر کسی با ما همراهی کرد و دست ما را گرفت، تا آخر عمر شرمنده و قدردانش خواهیم بود.
وزیر بهداشت گفت: یکی از افرادی که در طول دوران مبارزه با کرونا ما را حمایت کرد آیت الله رییسی بود. او به همه قضات دستور داد هر کس برای کرونا تعلل می کند برخورد کنید. هر وقت می خواست سفر برود از دفتر ما استعلام می گرفت که آیا بروند یا خیر و با چه پروتکلی به سفر بروند و در این مدت، شرمسار محبت ها، رعایت ها و حمایت ها بوده ام. این را خواستم شهادت بدهم به عنوان کسی که مشتاقِ خلاص شدن از این کسوت پرعذاب است.
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: چندی پیش شرح حال خودمان در مبارزه با کرونا را برای بعضی از دوستان اهل قلم در قالب شعر بلندی نوشته بودم که دو بیت از آن این بود که "جز لبان تشنه جان سوخته/ حاصل این ظهر تابستان نبود/ غیر داغ سینه و افسوس دل/ سهم ما از این عذابستان نبود". در این مدت جز رنج، اندوه و خستگی ثمره ای برای جسم و روح ما نداشت به همین دلیل با اشتیاق فراوان از اینکه عزیزی بیاید و این بار را به او بسپاریم و خودمان را در رهایی احساس کنیم، این عرایض را می گویم. مردم بهترین گزینه ای که می توانستند انتخاب کنند را کردند و بر همه مبارک باد.
وزیر بهداشت گفت: نه به دلیل انتخابات بلکه برای جلوگیری از شکل گیری پیک پنجم بیماری در کشور، نباید کرونا را فراموش کنیم. در حال حاضر، مواردی از ویروس هندی، هیبرید هندی نیویورکی و آفریقای جنوبی را در استانهای جنوبی و جنوب شرق، کرمان، یزد و آذربایجان غربی شناسایی کرده ایم اما همکاران ما بطور مستمر بیماری را رصد و ردیابی می کنند و خوشبختانه همکاری و وفاق باعث شد که با بیداری مستمر، اجازه ندهیم که پیک جدیدی از بیماری در کشور ناشی از انتخابات شکل بگیرد.
دکتر نمکی افزود: در حال حاضر در برخی استانها از جمله هرمزگان و سیستان و بلوچستان، مشکلاتی داریم و عزیزان ما در گلستان باید بیشتر مراقبت کنند چون رفت و آمدهای زیادی بین استان گلستان و سیستان و بلوچستان به ویژه شهر زابل وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha