به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، روش ابداعی محققان ژاپنی دربرگیرنده ترکیب داروهای این دو نوع سرطان است، که داروهای یکی، در برابر عوارض جانبی داروهای درمانی سرطان دیگری مقاومت میکنند.
سیستم عصبی مرکزی ۲۰ تا ۴۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان، دچار متاستاز میشود. در وضعیت متاستاز، سرطان با رشد تومورهای ثانویه، گسترش پیدا میکند.
متاستاز سیستم عصبی مرکزی روی کیفیت زندگی بیماران، اثر منفی میگذارد و معمولا این مرحله از سرطان بهخوبی تشخیص داده نمیشود.
در نوعی سرطان ریه غیرسلولی بازآراییشده ALK، وقتی داروهای درمانی تومورهای اولیه را هدف میگیرند، متاستاز سیستم عصبی مرکزی همچنان باقی مانده و به مقاومت خود ادامه میدهد.
محققان دانشگاه کانازاوا، به بررسی علت چنین مقاومتی به داروهای مورد استفاده در درمان سرطان پرداختند و ترفند درمانی جدیدی را روی موشهای آزمایشگاهی بهکار گرفتند.
یکی از داروهایی که محققان ژاپنی آن را بررسی کردند، داروی آلکتینیب بود که برای درمان سرطان ریه غیرسلولی بازآراییشده ALK، بهکار میرود. این دارو نمیتواند مقاومت متاستاز سیستم عصبی مرکزی را بشکند.
محققان با شناسایی پروتئین گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی که مقاومت در متاستاز سیستم عصبی مرکزی بهوجود میآورد، توانستند آن را از کار بیندازند و در نتیجه از مقاومت متاستاز سرطان کاسته شده و جلوی پیشرفت آن گرفته شود.
در حال حاضر دو نوع دارو وجود دارد که بازدارنده پروتئین گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی هستند و میتوانند جلوی توسعه متاستاز سیستم عصبی مرکزی را بگیرند و این شرایط را بیش از ۳۰ روز کنترل کنند.
محققان ژاپنی میگویند این دو نوع دارو که یکی از آنها برای درمان سرطان ریه غیرسلولی کوچک استفاده میشود و دیگری بازدارنده پروتئین گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی است میتوانند در کنار هم سرطان ریه را درمان کنند.
به گزارش طبنا، محققان دانشگاه کانازاوا، امیدوارند بهزودی مراحل بررسیهای آزمایشگاهی این روش درمانی را سپری کرده و با اطمینان از اثربخشی آن، بیماران مبتلا به سرطان ریه را به شکلی کاملا موثر درمان کنند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما