دکتر پرویز روزبهانی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره افسردگی اظهار کرد: افسردگی میتواند تجربهای موقت به علت وجود غم یا آسیب روحی باشد که شامل نشانههای همچون خلق و خوی افسرده یا احساس غم و پوچی در اکثر روزها، از دست دادن لذت در فعالیتهایی که پیشتر برای فرد لذت بخش بودهاند، خواب بیش از حد یا کمتر از میزان لازم، کاهش یا افزایش وزن و تغییر اشتها است.
وی افزود: آشفتگی جسمی، کاهش انرژی یا خستگی، احساس بی اهمیت یا گناهکار بودن، مشکل در تمرکز یا تصمیمگیری، افکار مربوط به خودکشی، گوشتهنشینی و عدم انجام فعالیتهای روزمره، خیرشدن به یک نقطه و ... از نشانههای افسردگی است.
این روانشناس بالینی ادامه داد: این علائم بین افراد متفاوت است و با گذر زمان ممکن است تغییر کند اما آنچه که حائز اهمیت است آن است که برای تشخیص افسردگی توسط پزشک 5مورد یا بیشتر از این علائم باید طی یک دوره دوهفتهای وجود داشته باشد.
روزبهانی با بیان اینکه زمانی که علائم طولانیتر از دو هفته شود میتواند نشانه اختلال افسردگی شدید باشد، ادامه داد: ورود فضای مجازی امروزه ارتباط بین فردی خانوادهها را کاهش داده است بنابراین گفتوگوی منطقی بین اعضای خانواده میتواند در کاهش اختلالات روانی ازجمله افسردگی مؤثر باشد.
وی تاکید کرد: جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به نشاط و شادابی نیاز دارد و لازمه نشاط آفرینی در جامعه داشتن خانوادههای سالم است از جمله کارهایی که میتوان برای افراد مبتلا به افسردگی در کنار دارودرمانی و رواندرمانی انجام داد این است که در انجام کارهای روزمره و داشتن برنامه منظم برای خواب و غذا خوردن، به آنها کمک کرد تا به جای افکار منفی، بر افکار مثبت متمرکز شوند.
این روانشناس بالینی با اشاره به اینکه افسردگی با مقداری اضطراب و دلشوره همراه است، یادآورشد: افراد افسرده گوشهنشین میشوند و به جای زندگی کردن در حال همیشه نگران آینده هستند.
روزبهانی خاطرنشان کرد: درمان افسردگی پروسهای طولانی دارد در صورتی که غمگینی موقت است و به دنبال حادثه یا خاطرهای ناخوشایند به وجود میآید و معمولا گذرا است درحالی که افراد افسرده گاهی به شدت بهانهگیر و بدبین هستند.
وی با بیان اینکه افکار مربوط به خودکشی در افراد افسرده باید جدی گرفته شود، خاطرنشان کرد: اطرافیان فرد افسرده اگر متوجه وجود افکار خودکشی در آنها شدند نباید تنهایشان بگذارید همچنین داروها و اشیای برنده و سایر اقلام خطرناک را نیز باید از دسترس آنها دور نگه داشت و به پزشک حاذق جهت درمان آنها مراجعه کرد.
نظر شما