به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، هیأت وزیران اوایل بهمن ماه در جلسهای با بررسی وضعیت خودروهای دپو شده در گمرک که بخشی از آنها ثبت سفارش جعلی داشتند و یا بعد از ممنوعیت واردات کالاهای لوکس به کشور وارد شده بودند، تصمیم به تعیین تکلیف این خودروها گرفت.
بر اساس مصوبه هیأت وزیران، مقرر شد که سایت ثبت سفارش برای خودروهای دپو شده، باز شود؛ البته خودروهایی که ثبت سفارش جعلی داشتند مشمول این موضوع نشدند و قرار شد مرجع قضائی در این رابطه تصمیم گیری کند.
طبق آمار موجود، از ۱۳ هزار خودروی دپو شده در گمرک، 6 هزار و 481 خودرو طی سالهای ۹۵ و ۹۶ با ثبت سفارش فاقد اعتبار وارد کشور و حدود هزار و 900 دستگاه بعد از اظهار از گمرک ترخیص شدند. بنابراین باید 4 هزار و 500 دستگاه خودرو با ثبت سفارش جعلی در گمرک و محوطه گمرکی و بندری موجود باشد که طبق پیگیری از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، 3 هزار و 722 دستگاه خودرو طی سال جاری تحت عنوان کالای مظنون به قاچاق ثبت شدهاند و مشخص نیست ۷۷۸ دستگاه خودروی ثبت سفارش جعلی چه سرنوشتی پیدا کرده اند.
اواسط بهمن ماه، گمرک ایران با صدور بخشنامهای اعلام کرد خودروهایی که با ثبت سفارش جعلی در گمرک دپو شده اند، تحت عنوان «کالای قاچاق» و نه «کالای متروکه» به سازمان اموال تملیکی تحویل خواهند شد.
مهدی میراشرفی رئیس کل گمرک ایران در رابطه با وضعیت ترخیص خودروهای مشمول بخشنامه دولت، اظهار کرد: خودروهایی که تا ۱۶ مردادماه به گمرک وارد شده بودند در حال انجام تشریفات مربوط به ترخیص هستند.
وی در خصوص تعداد خودروهای مانده در گمرک، افزود: بحثی که وجود دارد این است که تعداد ۱۳ هزار دستگاهی که اعلام شد مربوط به قبل است و در این تاریخ دقیقاً تعداد خودروها مشخص نیست.
میر اشرفی در رابطه با اینکه چه تعداد خودرو ترخیص شده است، گفت: تا هفته گذشته حدود ۲۰۰ دستگاه ترخیص شدند که عدد بسیار کمیاست و انتظار میرود طی روزهای پیش رو خودروهای بیشتری ترخیص شود.
وی همچنین در رابطه با متروکه شدن خودروها گفت: هیچ مسألهای مانع از متروکه شدن کالاها نمیشود و در صورت طولانی شدن روند ترخیص، خودروهای مانده در گمرک نیز وارد پروسه متروکه میشوند. (مهر)
نظر شما