ریزش مو از مسائل مهمی است که امروزه زنان و مردان بسیاری از آن شکایت دارند. این مشکل میتواند موروثی باشد و یا در اثر سوء تغذیه و مصرف برخی داروها و یا کمبود ویتامینهای بدن باشد. برای درمان ریزش مو داروهای مختلفی وجود دارد، قرص فولیکوژن یکی از این داروهاست. با خبرگزاری سلامت همراه باشید تا بیشتر با این دارو آشنا شوید
قرص فولیکوژن چیست؟
قرص فولیکوژن از طریق تامین ویتامینها و مواد معدنی بدن، باعث بهبود عملکرد سلولهای فولیکول مو میشود. این دارو برای پیشگیری از ریزش مو ناشی از کمبود ویتامینها و درمان سوء تغذیه ناشی از رژیم غذایی استفاده میشود.
- به این نکته بسیار مهم توجه کنید که قرص فولیکوژن یک مکمل است و برای پیشگیری و درمان استفاده نمیشود.
شما باید برای استفاده ی هر دارویی برای جلوگیری از ریزش موها نسخه پزشک داشته باشید، زیرا ممکن است که برخی از داروها برای شما مفید و برای فردی دیگر مضر باشد، پس حتما قبل از مصرف هر دارویی شما باید به پزشک مراجعه کنید و از داروهایی که پزشک برای شما تجویز میکند استفاده کنید. قرص فولیکوژن از مواد زیر تشکیل میشود:
- ال متیونین
- ال سیستئین
- پنتوتنیک اسید
- فولیک اسید
- ویتامین ب ۶
- ویتامین ای
- ویتامین د
- زینک
- مس
- سلنیوم
- و بیوتین
این محصول در بطریهای ۶۰ عددی، موجود است.
رابطه قرص فولیکوژن و چاقی
اگر شما هم داروی خاصی مصرف میکنید و فکر میکنید که اضافه وزن پیدا کردید، ممکن است که عوارض داروهایی باشد که استفاده میکنید. قرص فولیکوژن از آن دسته داروهایی است که به دلیل داشتن مواد معدنی و ویتامینها ممکن است که برای بعضی از مصرفکنندگان این دارو چاق کننده باشد. اما قابل ذکر است که این اضافه وزن برای همه یکسان نبوده و البته ممکن که برای بعضی از افراد نیز تاثیری نداشته باشد. اگر میزان خیلی زیادی اضافه وزن پیدا کردید باید حتما به پزشک معالج خود مراجعه کنید، زیرا اگر اضافه وزن خود را کنترل نکنید ممکن است که عوارض جبرانناپذیری مانند فشارخون بالا و یا افزایش چربی خون را به دنبال داشته باشد. اگر میخواهید که در هنگام استفاده از این دارو دچار اضافه وزن نشوید میتوانید اشتهای خود را کنترل کرده و روزانه تحرک و فعالیتهای خود را بالا ببرید تا از اضافه وزن جلوگیری کنید.
موارد مصرف قرص فولیکوژن
همان طور که پیشتر اشاره این دارو یک مکمل است که برای کمک به تقویت رشد مو و همچنین جلوگیری از ریزش مو مورد استفاده قرار میگیرد. قرص فولیکوژن در مواردی برای رشد و ترمیم ناخن نیز به کار میرود.
عوارض قرص فولیکوژن
مصرف این دارو همانند دیگر داروها ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد. این عوارض جانبی در موارد نادر رخ میدهند، اما آشنایی با آنها به شما کمک میکند تا در صورت بروز آنها را شناسایی کرده و از آنها جلوگیری کنید. برخی از عوارض جانبی قرص فولیکوژن عبارتند از:
- مشکلات فکری
- تغییر در رفتار
- تحریکپذیری
- ادرار بیش از حد
- درد قفسه سینه
- تنگی نفس
- ضعف
- احساس طعم فلز در دهان
- کاهش وزن
- درد عضلات یا استخوان
- یبوست
- تهوع و استفراغ
- تورم صورت
- لب
- زبان یا گلو
- کهیر و مشکل در تنفس
- خارش
- بثورات جلدی
- اشکال در بلع
- نفخ شکم
- درد شکم
- اسهال (Diarrhea)
البته این نکته شایان ذکر است که این موارد شامل تمام عوارض جانبی این دارو نیستند. در صورت مصرف و مشاهده علائم غیرطبیعی با پزشک خود مشورت کنید. در صورت تجربه علائم تهدید کننده سریعا با اورژانس (115) تماس بگیرید.
تداخل دارویی قرص فولیکوژن
گاه ممکن است مصرف این دارو در کنار داروهای دیگر باعث ایجاد تداخل شود. این تداخلات دارویی ممکن است اثربخشی این دارو را کاهش یا افزایش دهند و یا باعث ایجاد عوارض خطرناک در بدن شوند. در ادامه برخی از داروهایی که ممکن است با قرص فولیکوژن تداخل داشته باشند ذکر شدهاند:
- ارلیستات
- کلسیتریول
- داروهای مدر
- مکملهای حاوی سلنیوم
- داروهای قلبی
- دیگوکسین
به این نکته توجه کنید که این موارد شامل تمام داروهایی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند، نیستند. به شما توصیه میشود برای جلوگیری از خطرات احتمالی، در صورت مصرف، لیستی از دارو یا داروهای خود را قبل از مصرف به پزشک تحویل دهید.
مقدار و نحوه مصرف قرص فولیکوژن
مقدار و مصرف قرص فولیکوژن توسط پزشک تجویز میشود. اما معمولا روزانه یک قرص ترجیحا بعد از صرف صبحانه، مصرف میشود. توجه داشته باشید که قرص فولیکوژن باید همراه با غذا و نوشیدنی، مصرف شود. شما باید طبق دستور پزشک دارو را مصرف کنید زیرا مصرف بیش از اندازه آن عوارض اولیهای مانند تهوع، استفراغ، اسهال و در آخر یبوست، بیاشتهایی، سستی، سردرد، درد عضلات، ضربان نامنظم قلب، سطح نیتروژن بالا، تشنگی ، افزایش و تکرر ادرار و در نهایت از دست دادن آب بدن را به دنبال دارد.
نکات قابل توجه برای مصرف قرص فولیکوژن
- دارو را مطابق دستور پزشک مصرف کنید.
- اگر به دارو یا غذایی حساسیت دارید، حتما پزشک را در جریان بگذارید.
- اگر از الکل و فرآوردههای الکلی استفاده میکنید، حتما پزشک معالج خود را مطلع کنید.
- اگر در هنگام مصرف این قرص دچار حساسیت و یا حالت تهوع شدید، دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
- اگر به مواد تشکیل دهنده قرص فولیکوژن حساسیت دارید، از مصرف آن خودداری کنید.
- اگر به بیماریهایی مانند اختلالات الکترولیت، بیماری قلبی، سطح بالای کلسیم در خون، سطح بالای کلسیم در ادرار، سطح بالای ویتامین D در خون و یا سنگ کلیه مبتلا هستید، حتما قرص فولیکوژن را با مشورت پزشک، مصرف کنید.
- اگر روزانه فعالیت کمی دارید، قرص فولیکوژن را با احیتاط بیشتری مصرف کنید.
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید، حتما لیست آن را در اختیار پزشک معالج خود قرار دهید، زیرا ممکن است که با برخی از داروها تداخل دارویی داشته باشد.
- اگر باردار هستید و یا تصمیم به بارداری دارید یا اگر در دروان شیردهی هستید، قبل از مصرف قرص فولیکوژن با دکتر خود مشورت کنید.
- قرص را به طور کامل مصرف کنید. (از نصف کردن آن بپرهیزید)
- مصرف قرص فولیکوژن برای کودکان و نوزادان ممنوع است.
- اگر فراموش کردید که قرص را مصرف کنید، به محض یادآوری آن را مصرف کرده و اگر به زمان مصرف قرص بعدی، متوجه شدید که دارو را مصرف نکردید، تنها مصرف دوز بعدی کافی است.
- هرگز برای جبران دوز قبلی دارو را دو برابر مصرف نکنید.
- حتما دوره درمانتان را تکمیل کنید. زیرا علائم بیماری بدتر شده و یا به حالت اولیه خود برمیگردد.
- به دلیل وجود سلنیوم در این قرص، مقدار سلنیوم دریافتی از طریق رژیم غذایی باید مورد نظر قرار گیرد زیرا وجود مقدار بیش از اندازه سلنیوم توسط بدن میتواند منجر به مسمومیت شده و سلامت بدن را به خطر بیندازد. نشانههای وجود بیش از اندازه سلنیوم در بدن بازدم با بوی سیر و طعم بد دهان است. چرا که دریافت مقدار بیش از حد سلنیوم توسط بدن میتواند منجر به مسمومیت شده و در سلامت بدن، اختلال ایجاد کند.
علاوه بر نشانههای اولیه علائم دیگری وجود دارد که شامل موارد زیر میباشد:
- تهوع
- اسهال
- شکنندگی مو و ناخن
- ضایعات پوستی
- لکه شدن دندانها
- ناهنجاریهای عصبی
- خستگی
- و راش پوستی
قرص فولیکوژن ساخت کدام کشور است؟
یکی از رایجترین سوالاتی که مصرف کنندگان این دارو میپرسند، این است که کدام کشور این قرص را تولید میکند. قرص فولیکوژن در ایران توسط چند شرکت داروسازی مختلف ساخته و در برندهای مختلف عرضه میشود. بنابرین این مکمل، ایرانی است.
در پایان، قرص فولیکوژن مفید یا مضر؟
این مکمل بهتر است همانور که پیشتر ذکر شد تنها با دستور و نسخه پزشک مصرف شود. قرص فولیکوژن در صورتی که تحت نظارت پزشک و درست مصرف شود، نه تنها ضرری ندارد، بلکه برای مواردی همانند تقویت موی شما مفید نیز هست.