۱. حذف بعضی از وعده های غذایی مثل صبحانه یا شام که باعث کاهش سوخت و ساز بدن می شود و در نهایت به جای کاهش وزن، افزایش وزن را به دنبال دارد.
۲. حذف میان وعده که باعث افزایش اشتها و دریافت بیشتر غذا در وعده های اصلی می شود.
۳. مصرف نوشابه و نوشیدنی قندی همراه با غذا که علاوه بر دریافت کالری بیشتر باعث تحریک معده و مشکلات ثانویه می شود.
۴. مصرف نوشیدنی انرژی زا در جوانان و نوجوانان برای افزایش تمرکز: این نوشیدنی ها از درصد بالایی قند و کافئین تشکیل شده که علاوه بر کالری زیاد، باعث ایجاد نوعی اعتیاد و علاقه در فرد می شود. همچنین مصرف زیاد کافئین باعث ایجاد استرس و تحریک معده می شود.
۵. مصرف زیاد قند و مواد قندی همراه با چای و قهوه در طول روز
۶. نبود تحرک و فعالیت بدنی مناسب در طول روز: با افزایش شهرنشینی و مشغله فردی تحرک افراد در طول روز کاهش یافته که باعث کاهش سوخت و ساز بدن و تجمع چربی می شود.
۷. مصرف تنقلات به جای مواد غذایی سالم در نوجوانان
۸. مصرف یک میان وعده شیرین بعد از وعده اصلی غذا
۹. تند غذا خوردن و نجویدن درست غذا
۱۰. بی توجهی به حالات روحی که باعث پرخوری عصبی می شود.
۱۱. ریزه خواری
۱۲. مصرف کم لبنیات، میوه و سبزی
راهکارهای اصلاح عادت های نادرست غذایی
· افزایش میزان تحرک و داشتن فعالیت فیزیکی منظم و روزانه
· داشتن عادات خوب غذایی از جمله آرام غذا خوردن و خوب جویدن غذا
· استفاده از رژیم های غذایی که غنی از میوه و سبزی تازه باشد.
· پرهیز از خوردن غذاهای چرب و پر نمک و غذای حاضری و نوشابه های گازدار
· حفظ آرامش و پیشگیری از تنش های روانی می تواند در کنترل وزن موثر باشد؛ بسیاری از مردم در پاسخ به عواطف منفی مانند اندوه یا خشم شروع به خوردن می کنند.
· کاهش مصرف مواد غذایی نشاسته ای، برنج، آرد و غذاهایی که از آن تهیه می شود، نظیر ذرت، غلات، ماکارونی، باقلا، سیب زمینی، عدس، نخود، لوبیا، بیسکوئیت و کیک
«نیلوفر اکبری»، کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر