کد خبر: آب-آشامیدنی-کشور-سالم-است
۱۲ فروردین ۱۳۹۷، ۱۴:۳۰
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، محسن فرهادی درخصوص نحوه فعالیت و نظارت مأموران بهداشت محیط و کار بر نانوایی‌ها گفت: نان از جمله مواد غذایی پر مصرفی است که روزانه جایگاه خاصی را در سبد غذایی خانوار به خود اختصاص می‌دهد بنابراین کیفیت و نوع ترکیبات آن نقش زیادی در حفظ سلامت مردم دارد. وی ادامه داد: نمک و جوش شیرین از جمله مواد تشکیل دهنده نان است که میزان استفاده آن در دستور العمل‌های ابلاغی به نانوایی‌ها مشخص شده است. در صورت عدم رعایت دستور العمل‌های موجود و کیفیت و طعم نان تغییر کرده و مصرف روزانه آن می‌تواند ارزش غذایی نان را از بین برده و منجر به بیماری‌هایی چون افزایش فشار خون شود. فرهادی گفت: براین اساس  وظیفه نظارت و کنترل بر نحوه تهیه و تولید نان‌های سنتی بر عهده وزارت بهداشت است که به طور مستمر توسط ناظران بهداشت محیط وکار انجام می‌شود. کیفیت و سلامت مواد به کار رفته در نان توسط تجهیزات مکانیزه شامل دماسنج لیزری، پی اچ، دستگاه تست روغن، دستگاه بار آلودگی سطوح و دستگاه شوری سنج  بررسی و اندازه گیری می‌شود  و در کوتاهترین زمان ممکن درصد آن مشخص می‌شود. این در حالی است که در سال‌های گذشته فرآیند کنترل کیفیت مواد غذایی منوط به انجام آزمایشات متعدد بر مواد غذایی بوده و بررسی آن به مدت زمان بیشتری احتیاج داشت. وی افزود: بر این اساس به‌طور مداوم نظارت و بررسی بر نانوایی‌ها توسط مأموران این وزارتخانه انجام می‌شود این در حالی است که دستگاه‌های کنترل کیفیت مواد غذایی به‌طور الکترونیک قادر به اندازه‌گیری میزان نمک و جوش شیرین موجود در خمیر نان است همچنین تازگی و سلامت آن را در کمترین زمان بدون انجام مراحل آزمایشگاهی اعلام می‌کند.در حال حاضر 71 هزار و 933 نانوایی سنتی در کشور مشغول به کار است که نظارت بر آنها به‌طور مستمر انجام می‌شود. بر طبق بررسی‌های انجام شده خوشبختانه بیش از 65 درصد نانوایی‌ها از نمک‌های استاندارد استفاده می‌کنند و این امر منجر به کاهش مضرات نمک‌های مصرفی در نان شده است.(میزان)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha